Antwerpen is echt een aanrader!

Voor wie dicht bij huis een weekendje of een paar dagen weg wilt is Antwerpen echt een aanrader!  Er is zoveel te zien, te beleven en te shoppen dat je je er gemakkelijk een paar dagen kunt vermaken. Voor TravelBird mocht ik Antwerpen beleven, zodat ik jullie kan vertellen hoe leuk ik het heb gehad. En dat ik het leuk heb gehad staat als een paal boven water.

Zo zagen we de Antwerpse modewijk van heel dichtbij en werden we ondergedompeld in een wereld vol fashion en mode. Wist je dat de Antwerpse Zes (hierover later meer) ervoor hebben gezorgd dat Antwerpen als modestad op de kaart staat? Als je dan toch Antwerpen bezoekt om de fashion, dan loop je natuurlijk direct door naar de Meir en de Stadsfeestzaal . Binnenkort vertel ik trouwens meer over Antwerpen en mode, want dat is wel een nieuwe blog waard.

Antwerpen is een stad met een rijke en fantastisch mooie historie. De trein (de Thalys doet er iets meer dan een uur over vanaf Amsterdam)  stopt midden in Antwerpen. Het station werd gebouwd rond 1900 en is werkelijk schitterend. Een mooi begin van je dag of weekend Antwerpen. Vanaf het station zijn de winkelstraat, de diverse musea en de dierentuin heel snel te bereiken.  Wij sliepen in Hotel de Keyser, op een minuut loopafstand van het Antwerpse Centraal Station en de eerste winkels.

Van oudsher is Antwerpen een handelstad, de havens en het grote aantal immigranten staan centraal in haar rijke geschiedenis. Wij kregen een fantastische historische tour door Antwerpen en daaruit bleek dat Antwerpen nog veel meer te bieden heeft dan de markt en de mooie kathedraal; bijvoorbeeld de romantische Vlaaikensgang.  Buiten dat is Antwerpen ook ontzettend modern en houden de Vlamingen van heerlijk eten. Wat dacht je van die heerlijke Belgische wafels?  Op straat kosten deze ruim 2 euro in een café betaal je er 7 euro voor. Wel een behoorlijk verschil, maar lekker zijn ze allebei.

Wij bezochten ook het vrij recent geopende MAS, het Museum aan de Stroom. Een modern museum waarin collecties van diverse andere, inmiddels gesloten, musea te zien zijn en waar je al wandelend naar boven een schitterend uitzicht over de hele stad hebt. Eenmaal boven op het dakterras, dat in de zomer tot 24:00 open is heb je het beste uitzicht over de hele stad, bekijk de zonsondergang en ga op zoek naar waar je overdag allemaal bent geweest. Dit panoramadak is trouwens gratis te bezoeken, voor het museum betaal je tussen de 8 en 10 euro entree.

De komende tijd zal ik op MamsatWork meer vertellen over Antwerpen, Antwerpen als modestad en wat leuk is om te doen met je kinderen. En mocht je nu al een leuke citytrip naar Antwerpen willen boeken naar Antwerpen, dan raad ik je aan om op de website van TravelBird te kijken.

2 gedachten over “Antwerpen is echt een aanrader!”

  1. Pingback: DatWillik Publiceert: Bloggen over Antwerpen – DatWillik

  2. Pingback: Een leuke volle week @ Eva van den Hoeven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven