Een aparte salontafel in je woonkamer? Why not!

Zoals jullie weten ben ik gek op interieur. Alles wat met wonen en tuin te maken heeft kan ik ‘verslinden’. Ik doe dan ook veel inspiratie op en probeer ook veel inspiratie met jullie te delen. Zoals deze keer over een aparte salontafel die ik spotte bij Stefanie Marx op haar account. De salontafel is door haar man gemaakt en ik durf wel te zeggen dat het een heel bijzondere is! Kijk je mee?

Aparte salontafel zelf maken van drumstel

Aparte salontafel van drumstel gemaakt

Regelmatig krijg ik reacties van anderen op mijn huis. ‘Oh wat ziet het er mooi uit’! Of, ‘je huis kan zo in de VTwonen’. Nou ik kan je vertellen, niet alle ruimtes kunnen zo in de VTwonen hoor. Wij zijn nog steeds aan het verbouwen en klussen en ik heb nog meer dan voldoende op de to do list staan.

Zo wil ik nog graag een extra salontafel in de chillruimte voor de kinderen om tijdens de ‘hangsessies’ te gebruiken en om de zithoek daar gezelliger te maken.

Nu moet de hele chillruimte nog aangepakt worden, maar ik werd wel al geïnspireerd door de aparte salontafel die Rian Marx heeft gemaakt. Van een drumstel, hoe leuk is dat!

Blijkt overigens dat Rian en Stefanie allebei lekker creatief zijn, want daar waar Rian aan het klussen slaat met de salontafel kan Stefanie heel mooi tekenen, check haar Insta maar.

Ook een salontafel zelf maken? Sevencouches heeft een gave IKEA Rodeby hack!

Zelf een salontafel van een drumstel maken

Goed, we gaan dus even wat dieper in op de aparte salontafel die Rian gemaakt heeft van het deel van een drumstel. Hij heeft hiervoor geen compleet drumstel gebruikt maar een drumkit bestaande uit een kickdrum, een floortom en racktom. Ongetwijfeld voor de drummers onder ons bekende termen. Als jij ze niet kent, kan je daar natuurlijk altijd even op googlen.

Nu hebben wij ook een drumstel in huis waar Luc op drumt. Zou ik het aandurven om daarmee aan de slag te gaan? Dat kan natuurlijk alleen als we dan een vervangend drumstel voor Luc verzorgen natuurlijk. Maar daar hebben we het al eens vaker over gehad.

Hij heeft dit drumstel namelijk al jaren en zou eigenlijk wel een kwalitatief beter drumstel kunnen gebruiken. Ik zie een kans voor een aparte salontafel om zelf te maken. Een salontafel met lades zal wat moeilijk worden, maar zoals je hieronder ziet kan je toch heel aparte variaties maken.

drumstel Luc

Hoe heeft Rian deze aparte salontafel gemaakt?

Rian heeft de poten van de floortom omgezet naar de racktom aangezien deze minder diep is en hij op die manier de salontafels wat meer op een zelfde hoogte kon krijgen.

De kickdrum heeft een ronde onderplaat gekregen die via de buitenkant vast getackerd is.

Ik heb zelf even moeten zoeken wat tackeren is, mocht jij daar ook meer over willen weten dan vind je hier meer informatie.

De tafelbladen hebben eveneens een triplex onderplaat ter grootte van de binnenkant van de trommels waarop een tafelblad van een eikenhouten plank is gemaakt.

Dat is natuurlijk heel handig, want op deze manier maak je een tafelblad op deze aparte salontafels zonder dat je hem echt hoeft te bevestigen. Je zorgt ervoor dat de cirkel van triplex precies past in de drum en het eikenhouten tafelblad wat je erop maakt dat is dan natuurlijk groter dan de triplex cirkel en valt er daardoor overheen.

De tafelbladen zijn dus in werkelijkheid deksels geworden waardoor de 2 grotere trommels maar met name de kickdrum vanwege zijn onderplaat gebruikt kunnen worden als opberger voor bijvoorbeeld dekens. Zo heb je niet alleen een aparte salontafel te pakken, maar ook nog eens een handige opbergplek. Ideaal toch?

Eikenhouten tafelbladen vind je hier

Varianten van deze aparte salontafel

Natuurlijk moest ik ook even op Pinterest kijken of er nog meer varianten zijn op de aparte salontafel die Rian gemaakt heeft. Onderstaande kwam ik daar nog tegen:

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos om met een drumstel een aparte salontafel te maken. Je kan er allerlei verschillende bladen op maken en zelfs werken met glas en daar led verlichting onder doen.

Ik vind het mega tof in ieder geval, wat vind jij?

Tip: nog niet uitgeklust? Doe deze IKEA Ivar hacks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven