Apenlamp; de leukste lamp in onze woonkamer!

Mijn vrienden verklaren me voor gek, maar ik had hem al een heel aantal maanden op het oog, deze apenlamp van Seletti. Niet alleen onze vrienden trouwens, maar ook Frank moest nogal wennen aan mijn Monkey, haha. Maar inmiddels hangt hij fier in onze woonkamer en het hele gezin gaat hem steeds meer waarderen. En ik vind het leuk om jullie stukje bij beetje mee te nemen in onze keuzes qua interieur!

Apenlamp Seletti

Apenlamp Seletti én ravenlamp in tha house

Er zijn twee dingen in het interieur die ik over het algemeen héél moeilijk vind om te bepalen. Dat zijn lampen en ‘iets’ voor aan de muur. Vandaar ook dat ik sommige lampen zelf ga maken en voor ideeën op internet rondstruin. Want wat kunnen smaken toch verschillen! En ik kan heel veel schilderijen of design lampen die ik zie mooi vinden, maar niet voor mezelf. Of ik vind ze veel te duur, dat kan ook. Maar deze apenlamp, daar was ik direct verliefd op toen ik hem maanden geleden ergens zag. En ondanks dat het een opzichtige, opvallende lamp is -en ook niet echt goedkoop- wist ik meteen… die wil ik graag in het nieuwe huis hebben!

Verder kan mijn smaak qua interieur nogal eens veranderen. Ik hou dan ook van heel veel verschillende stijlen. Stoer, sober en retro in het interieur vind ik prachtig, maar ik vind heel veel licht, bamboe en romantische kleuren (in combinatie met velours) ook heel fijn om naar te kijken en in te zitten. Aangezien ik nogal wat op Pinterest vertoef kwam ik bij het rondstruinen op internet via via (je kent dat vast wel… klik-klik-klik en je ben zo -tig websites verder) bij het account van Flinders terecht. En toen viel mijn oog opnieuw op de ravenlamp en uiteraard ook op de apenlamp.

ravenlamp Seletti

Lampen in de woonkamer

Je vindt bij ons in huis straks allerlei stijlen. In de slaapkamer bijvoorbeeld ga ik me richten op romantisch, licht, wit, bamboe en groen. En in de woonkamer wil ik het liefst nog industrieel gecombineerd met een beetje landelijk stoer en retro. Zodat onze retro platenspeler goed past. Ondanks dat er nog veel opgeknapt moet worden probeer ik wel met accessoires, nieuwe meubels en bijvoorbeeld deze nieuwe apenlamp keuzes te maken die op de toekomst gericht zijn.

In ons oude huis hadden we oude fabriekslampen met een scandinavische touch hangen en staan. Een grote staande lamp en twee hanglampen. In onze nieuwe woonkamer past dit niet helemaal meer. De twee hanglampen zijn dan ook verhuist naar de slaapkamer, en daar staan ze prachtig (foto’s volgen nog).

In de woonkamer moest wat nieuwe verlichting komen en uiteindelijk heb ik Frank dan toch over kunnen halen om de Seletti lamp te bestellen in apen en raven variant!

apenlamp

Te gebruiken als binnen- en buitenlamp

Het mooie van deze lampen is dat ze binnen en buiten te gebruiken zijn. Ze zijn gemaakt van hars en zwart van kleur.

Past dus ideaal bij de industriële uitstraling die ik voor onze woonkamer voor ogen heb. Ik zocht specifiek naar een lamp die in de hoek van de woonkamer kan hangen en daar is de apenlamp heel erg geschikt voor. Hij geeft niet alleen mooi licht, maar is wat mij betreft ook een kunstwerk op zich! En heel eenvoudig te bevestigen, want hij hangt aan één schroef, met zijn handje.

Er zit een enorm lang snoer aan wat wij niet nodig hebben binnen, maar als je de lamp buiten wilt gaan hangen kan dat wel ideaal zijn.

Aansluiten van de apenlamp

Easy peasy. De lamp zit overigens heel netjes ingepakt, maar dat terzijde. Na het uitpakken is het kwestie van lampje erin draaien, stekker in het stopcontact en branden maar! Wij hebben de apenlamp en de raaf op ons systeem geschakeld waar al onze lampen op geschakeld zitten. Een deel gaat via Fibaro (stekkers) en een deel via Mi Light waardoor alle lampen automatisch aan- en uitspringen op de tijd die ingesteld is, en we ze ook via een app aan en uit kunnen zetten. Helemaal handig!

Ook leuk: zelf een LAMP PIMPEN

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven