Appeldag; detoxen met appels, voor een kleine reset

Detoxen met appels in de vorm van een appeldag. Probeer het uit voor één dag nadat je je bijvoorbeeld in een weekend te buiten bent gegaan aan allerlei lekkers en ‘even’ een kleine reset wilt. 

Jeetje mineetje wat heb ik me laten gaan met de paaseitjes, wijntjes, paasbrood en andere lekkernijen. Ik voel me drie kilo zwaarder en durf even niet op de weegschaal te staan. Tijd om te detoxen met appels. Via-via heb ik namelijk wel eens gehoord dat als je een weekend behoorlijk buiten je boekje bent gegaan, je dit kunt corrigeren met een appeldag.

appeldag

Detoxen met appels in de vorm van een appeldag

Aha. Een appeldag. Dat betekent veel appels eten. Daar heb ik voor een dagje geen bezwaar tegen. Dus ik verdiep me in dit dieet.

Hoe werkt een appeldag als dieet?

Als je gaat detoxen met appels gaat dan ziet je appeldag er als volgt uit. Vanaf dat je wakker wordt eet je om de anderhalf uur een appel. Dit moet je volhouden tot vier uur ’s middags. Je eet dan minstens vijf en maximaal zeven appels. De appels moeten zo zuur mogelijk zijn, bijvoorbeeld Granny Smiths. Het zuur in de appels zorgt voor een snellere afvoer van vet en afvalstoffen in de darmen. Je kunt de appeldag vergelijken met een kleine detox voor het lichaam.

Na vier uur ’s middags eet je twee Wasa crackers met licht beleg. Bijvoorbeeld: light smeerkaas, gerookte kip, rookvlees of magere kwark met tomaat en komkommer. Als avondeten eet je een lichte maaltijd en het dessert kan bestaan uit yoghurt met 0% vet of kwark met 0% vet.

Je drinkt 2,5 liter water verdeeld over de dag in de vorm van spa water of groene thee zonder suiker of melk. Je mag een glas limonade, maar het is beter dit niet te doen. Wil je ook gelijk ontzuren met Alka thee dan is dat ook slim!

Bovenstaande boeken voor de perfecte detox vind je bij Bol.com

Mijn detox appeldag voor één dag

Klinkt als een makkie toch? Ik hou helemaal niet van crash diëten, omdat ik niet geloof dat dit erg gezond is voor je lichaam. Maar een appeldag durfde ik wel aan. Dus begon ik vol goede moed in de ochtend aan een Granny Smith. Je krijgt er ff een zure kop van maar hé, alles voor het goede doel: de paaseitjes moeten eraf!

Na appel vier voelde ik me echt een verzuurd wijf worden en na appel vijf kon ik geen appel meer zien. Het was toen drie uur in de middag, ik moest nog een uur volhouden. Qua honger viel het me alles mee, dat was prima te doen. Maar ik had daarvoor natuurlijk ook voor een week gegeten. Klokslag vier uur nam ik braaf die twee Wasa crackers met kipfilet en in de avond was het écht feest: een salade met gamba’s.

Voor het slapen gaan, nam ik nog wat 0% kwark van Optimel, anders wordt Husband geheid ’s nachts wakker met een varkentje naast hem (echt die maag van mij kan geluiden maken).

Het was gelukt: mijn eerste appeldag.

Resultaat van het detoxen met appels

Je kunt met een appeldag ongeveer een halve kilo verliezen, dit zal voornamelijk bestaan uit vocht en afvalstoffen. Dat is natuurlijk niet veel en aangezien ik niet op de weegschaal durfde te staan, heb ik geen idee of dit gelukt is. Nou ja…eigenlijk weet ik het wel. Ik voel me gewoon weer een stuk slanker en ben behoorlijk vaak naar het toilet gewandeld. ‘Mama, moet jij alwéér plassen? Hoe komt dat toch?’

Na mijn appeldag ben ik weer gemotiveerd om gezond te eten en voel ik meer fit on track.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven