Appelmoes maken in de slowcooker

Appelmoes maken in de slowcooker is een van die recepten waar ik altijd naar teruggrijp, vooral als de herfst begint. Het is eenvoudig, puur, lekker zoet en zit boordevol smaak. Dit recept is ideaal voor 6 tot 8 personen, maar het mooie is dat je er op verschillende manieren van kunt genieten. Qua voorbereiding ben je ongeveer 20 minuten kwijt en dan mag de appelmoes 4 uur op high in de slowcooker

Tip: Haal een paar warme appeltjes uit de slowcooker en voeg ze toe aan je havermout voor een heerlijke lunch. Of als je het liever wat steviger hebt, maak er appelcompote van.

Met slechts een paar ingrediënten zoals appels, kaneel, citroen en een vleugje vanille-extract, heb je niet veel nodig om een heerlijke, geurige appelmoes te maken. De voorbereiding kost je ongeveer 20 minuten, en daarna doet de slowcooker het werk. Na 3 à 4 uur op de high-stand is je appelmoes klaar. Het enige wat je hoeft te doen, is wachten tot je keuken gevuld is met de warme, zoete geur van appels en kaneel.

appelmoes in de slowcooker maken

Appelmoes of warme appeltjes voor de lunch

Met dit recept kun je verschillende kanten op. Wil je appelmoes? Dan volg je het recept tot aan de letter. Ben je echter meer van de appelcompote dan kun je het wat grover mixen in plaats van helemaal glad. Wil je warme appeltjes voor je lunch? Dan haal je er halverwege warme appelstukjes uit.

appel havermout lunch

Ingrediënten appelmoes

Je hebt maar weinig nodig voor lekkere appelmoes.

  • 1,5 kilo Elstar appels (ongeveer 12 stuks)
  • 1 theelepel kaneel
  • sap van 1 citroen
  • theelepel vanille extract

Wil je ook wat warme appeltjes voor de lunch? Combineer dit dan met 4 eetlepels havermout en je hebt een lunch die naar appeltaart smaakt!

appelmoes met kaneel in de slowcooker

Bereidingswijze

Om te beginnen schil ik de appels en verwijder ik de klokhuizen voor de appelmoes in de slowcooker. Daarna snijd ik de appels in stukjes, niet te groot, want zo garen ze mooi gelijkmatig in de slowcooker. De appelstukjes gaan in de slowcooker, waar ik een theelepel kaneel aan toevoeg voor die heerlijke herfstige geur en smaak.

Vervolgens voeg ik een beetje citroensap toe voor een frisse twist en doe ik er een scheutje vanille-extract bij – dat maakt het geheel lekker zoet zonder extra suiker.

Als alles in de slowcooker zit, zet ik hem op de high-stand voor 3 tot 4 uur. Gedurende deze tijd smelten de smaken mooi samen, en de appels worden heerlijk zacht. Zodra de kooktijd voorbij is, gebruik ik de staafmixer om de appelmoes te pureren.

Ik mix kort voor een grove structuur a la appelcompote, of wat langer voor een zijdezachte appelmoes. Wil je meer lekkere recepten, gebundeld in handige, overzichtelijke ebooks?

Graag eerst extra informatie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven