Appeltaart maken in de slowcooker? Het kan! Het is een eenvoudig recept om te maken, en de appeltaart is nog erg lekker ook. Toegegeven, de bereiding kost wel ietwat werk, maar na 4-6 uur in de slowcooker krijg je er wel echt iets overheerlijk voor terug.
Heb jij een slowcooker in huis en wil je graag eens wat lekkernijen maken in plaats van de gewone slowcooker recepten dan nodig ik je van harte uit om deze appeltaart te maken. Hij is echt de moeite waard, net als de slowcooker cake trouwens 😉 .
Mijn eigen recept staat hieronder, maar voor degenen die graag meer willen experimenteren, heb ik een assortiment aan andere slowcooker recepten in een e-book gebundeld. Dit e-book, met heerlijke gerechten, kun je bestellen voor slechts 0,13 cent per recept!
Appeltaart in de slowcooker bakken doe je zo
Afijn, mijn idee was dus om een cake in de slowcooker te bakken, maar ik bleek niet de juiste ingrediënten in huis te hebben. Gelukkig had ik wel zelfrijzend bakmeel in huis, én appels dus het idee van een appeltaart was snel geboren.
Ingrediënten voor deze appeltaart
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 160 gram witte basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- ongeveer 6 appels (ik heb Elstar gebruikt)
- 1 ei (kamertemperatuur)
- 50 gram gewone suiker
- beetje zout
Tip: je kan eventueel gewelde rozijnen toevoegen als je wilt. Heel lekker natuurlijk alleen onze kids zijn er niet zo’n fan van.
Voel je je niet meteen als een koningin in de keuken, maar koester je wel die wens? Deze online kookcursus kan zomaar de betovering zijn die je nodig hebt. Ontdek hier meer over dit culinaire avontuur!
Bereiding van het deeg voor de appeltaart in de slowcooker
- Snij de boter in stukjes en doe deze in een grote schaal
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, de 160 gram witte basterdsuiker, het zout en 2/3 van het ei
- Kneed het mengsel met een mixer en deeghaken, of gewoon met je handen (vind ik persoonlijk handiger), tot een stuk deeg
- Laat het deeg voor ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast
Bereiding van de appelvulling
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes
- Meng de stukjes appel in een schaal met de gewone suiker (50 gram) en de kaneel
Bereidingswijze in de slowcooker van de appeltaart
Als het deeg van de appeltaart 10 minuten in de koelkast heeft gestaan kan je beginnen met de bereiding in de slowcooker.
- Leg bakpapier onderin je slowcooker, die vouwen die erin komen, dat maakt niets uit
- Pak 3/4 van je deegbol en maak daarmee de bodem van je appeltaart in de slowcooker op het bakpapier
- Vergeet niet ook randen omhoog te maken in de slowcooker
- Vul de ‘deegbak’ in je slowcooker met de appelvulling
- Maak rolletjes van het 1/4 deeg dat je nog overhebt. Druk ze een beetje plat en leg ze kruislinks over je appeltaart heen
- Bestrijk met het beetje ei wat je nog over hebt de reepjes die je kruislinks hebt gelegd
- Doe een theedoek om de deksel van de slowcooker om het vocht op te vangen
- Zet je slowcooker op 4-6 uur op stand hoog, tussendoor een keertje checken door met een sateprikker in het deeg te prikken en dan lekker appeltaart eten!
En? Heb ik teveel gezegd over dit recept? Lekker is de appeltaart uit de slowcooker he! Ik ben benieuwd naar wat jij ervan vindt, dus mocht je hem gemaakt hebben laat je het mij dan weten?
5 uur op high . Was heerlijk !!!!
ik heb appeltaart ook eerder eruit gehaald want bij zien van zwart rand gelijk uit gezet. ..heerlijk . Ga hem binnenkort bakken wil dan wat citroensap erover sprenkelen als taart klaar is.
Hoi ik ben nieuw hier. Is het ook mogelijk om het recept te printen vanaf jullie site . Nu valt steeds mijn telefoon uit tussendoor als ok bezig ben of er komen heel veel reclamestukjes tussendoor. Is geen probleem bij het lezen van het recept, maar als ik het wil maken is het lastig om vanaf mijn telefoon te werken
de theedoek moet die over de deksel of onder de deksel??
Hi Gabriëlle, de theedoek doe je onder de deksel zodat die het vocht op kan vangen wat anders via verdampen druppels vormt aan de deksel en weer terugvalt in de pan. Juist die druppels wil je met sommige recepten niet terug in de pan hebben.
Hallo, ook de appeltaart gemaakt in de slowcooker maar na ruim 2 uurtjes was de taart al klaar. Als ik het op high had laten staan en 4 tot 6 uurtjes op high dan was de taart verbrand geweest. Of zo hard… ik heb ondertussen naar low geet en de rand is ietsjes verbrand maar verder is die heel lekker. Ik denk dat het aan mijn slowcooker ligt dat hij zo snel gaar is. Dus een tip, kijk toch maar even onder de theedoek.
hallo, doe je de appeltjeseen dag van te voren al snijden en weg zetten?
Nee hoor, doe ik altijd dezelfde dag gewoon.
Hoi hoi,
Doe je de theedoek tussen de deksel en de pan of hoe bedoel je dat?
Wordt ie wel knapperig? Niet zompig?
Groetjes Anne
Hoi Anne, Juist doordat je de theedoek tussen het deksel en de pan doet wordt hij niet zompig. Normaal gesproken valt het vocht dat tegen het deksel conenseert weer terug in je gerecht, maar nu wordt deze door je theedoek opgevangen. Ik gebruik dat bij alles dat ik bak in de slowcooker, ook bij de cake of de kaneelbroodjes bijvoorbeeld.
Succes in ieder geval en eet smakelijk!
Ik heb een crockpot express. Hoe doe ik dat dan met de deksel en de theedoek?
Hi Carolien,
Bij de crockpot express kan je er tijdens de slowcookfunctie ook gewoon een theedoek tussendoen. Veel plezier met het maken van dit lekkere appaletaart recept uit de slowcooker!
Ik heb een slowcooker van 1,5 liter, moet ik dan de ingrediënten halveren? Of zelfs door 3en delen?
Mijn slowcooker zit niet helemaal vol met appeltaart hoor, maar misschien voor de zekerheid eerst eens alles door de helft. Dan kan je daarna zelf wel inschatten of je er ook een hele in kwijt kan. Succes en smulze!
Hallo wil graag weten welke maat SC je de appeltaart gemaakt heb ik heb er van 3.5 lt maar wel een ovale b.v.d
Ik heb zelf een 6 liter slowcooker Hannie. Succes! Hij is echt heel lekker 😉