Heerlijke appeltaart uit de slowcooker

Appeltaart maken in de slowcooker? Het kan! Het is een eenvoudig recept om te maken, en de appeltaart is nog erg lekker ook. Heb jij een slowcooker in huis en wil je graag eens wat lekkernijen maken in plaats van de gewone slowcooker recepten dan nodig ik je van harte uit om deze appeltaart te maken. Hij is echt de moeite waard, net als de slowcooker cake trouwens 😉 .

appeltaart uit de slowcooker

Appeltaart in de slowcooker bakken doe je zo

Afijn, mijn idee was dus om een cake in de slowcooker te bakken, maar ik bleek niet de juiste ingrediënten in huis te hebben. Gelukkig had ik wel zelfrijzend bakmeel in huis, én appels dus het idee van een appeltaart was snel geboren.

ingredienten appeltaart in slowcooker

Ingrediënten voor deze appeltaart

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • ongeveer 6 appels (ik heb Elstar gebruikt)
  • 1 ei (kamertemperatuur)
  • 50 gram gewone suiker
  • beetje zout

Tip: je kan eventueel gewelde rozijnen toevoegen als je wilt. Heel lekker natuurlijk alleen onze kids zijn er niet zo’n fan van.

deeg maken voor appeltaart

Bereiding van het deeg voor de appeltaart in de slowcooker

  • Snij de boter in stukjes en doe deze in een grote schaal
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe, de 160 gram witte basterdsuiker, het zout en 2/3 van het ei
  • Kneed het mengsel met een mixer en deeghaken, of gewoon met je handen (vind ik persoonlijk handiger), tot een stuk deeg
  • Laat het deeg voor ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast
appeltaart vulling voor de slowcooker

Bereiding van de appelvulling

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes
  • Meng de stukjes appel in een schaal met de gewone suiker (50 gram) en de kaneel

Bereidingswijze in de slowcooker van de appeltaart

Als het deeg van de appeltaart 10 minuten in de koelkast heeft gestaan kan je beginnen met de bereiding in de slowcooker.

bakpapier in de slowcooker voor je appeltaart gaat bakken
  • Leg bakpapier onderin je slowcooker, die vouwen die erin komen, dat maakt niets uit
  • Pak 3/4 van je deegbol en maak daarmee de bodem van je appeltaart in de slowcooker op het bakpapier
  • Vergeet niet ook randen omhoog te maken in de slowcooker
Appeltaart bakken in de slowcooker
  • Vul de ‘deegbak’ in je slowcooker met de appelvulling
  • Maak rolletjes van het 1/4 deeg dat je nog overhebt. Druk ze een beetje plat en leg ze kruislinks over je appeltaart heen
appeltaart maken in de slowcooker
  • Bestrijk met het beetje ei wat je nog over hebt de reepjes die je kruislinks hebt gelegd
  • Doe een theedoek om de deksel van de slowcooker om het vocht op te vangen
Recept voor appeltaart in de slowcooker
  • Zet je slowcooker op 4-6 uur op stand hoog, tussendoor een keertje checken door met een sateprikker in het deeg te prikken en dan lekker appeltaart eten!

2 REACTIES

  1. Hallo wil graag weten welke maat SC je de appeltaart gemaakt heb ik heb er van 3.5 lt maar wel een ovale b.v.d

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here