Asperges in de slowcooker

Asperges, ook wel het witte goud genoemd, zijn heel goed in de slowcooker te bereiden. Een veel gehoorde opmerking van mensen is ‘ze zijn op het gas toch zo klaar, waarom zou je ze in de slowcooker maken’?

Maar diegenen die dit al eens geprobeerd hebben die weten waarom. Asperges uit de slowcooker zijn echt een stuk smaakvoller dan asperges die je in water kookt en vervolgens nog een tijdje in water laat staan om ze te laten garen.

Ik zal ze in ieder geval niet snel meer op het fornuis klaarmaken. Wil jij ook graag de asperges smaakvol bereiden dan is onderstaande recept een heel goed uitgangspunt.

asperges in de slowcooker maken

Ingrediënten voor asperges in de slowcooker

  • 1,5 kilo asperges
  • 1 kleine tl maggi tuinkruiden poeder
  • 125 gram roomboter
  • peper naar smaak
  • 2 eetlepels bieslook

Optioneel:

  • 8 plakjes york ham
  • 8 eieren

Bereiding asperges in de slowcooker

Hou in je achterhoofd dat de bereiding van de asperges ook een beetje afhankelijk is van de dikte van de asperges. Die van ons waren gemiddeld, maar heb je echt dikke asperges dan moeten ze misschien ietsje langer.

  • Schil de asperges of koop geschilde asperges bij de boer; vraag in dit geval wel de schillen mee zodat je hier nog lekker soep van kan trekken
  • Smelt de boter in de slowcooker
  • Leg de asperges op de gesmolten boter
  • Bestrooi met de tuinkruiden poeder
  • Maal wat peper over de asperges
  • Strooi de bieslook er over
  • Zet de slowcooker op 3 uur
  • Kook vlak voor het einde de eieren hard en serveer de asperges met de eieren en de ham

Zo simpel is het.

Serveer er bijvoorbeeld lekkere krieltjes uit de airfryer bij en je hebt in no-time -met weinig werk- een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Tip: Bewaar het vocht en de gesmolten boter voor de dag erna en gebruik die als basis voor een lekkere aspergesoep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven