Een heerlijk aspergetaartje uit de airfryer

Het is er weer tijd voor, de eerste asperges hebben alweer op mijn bord gelegen! En wat hebben we gesmuld. Dit keer eens geen asperges op de traditionele manier zoals je bij mijn asperge recepten leest, maar een heerlijke aspergetaart uit de airfryer. Heb je een airfryer dan is het ideaal om deze aspergetaart daarin te bereiden, maar het kan natuurlijk ook gewoon in de oven als je dat makkelijker vindt. Het voordeel van de airfryer is dat hij sneller opgewarmd is en dat je er geen grote oven voor hoeft op te warmen. Ook nog eens duurzamer dus.

aspergetaart airfryer
aspergetaart uit de oven

Aspergetaart uit de airfryer of oven

De Philips airfryer die wij hebben is overigens helemaal ideaal, want die hoeft niet eens op te warmen. Door de rapid air technology kan je hem aanzetten en direct de (in dit geval) aspergetaart erin zetten. Voor meer inspiratie over bakken met deze airfryer bekijk je mijn pagina met airfryer recepten.

Afijn, dit keer een aspergetaartje uit de airfryer dus. Het was een uitprobeersel, maar is dusdanig goed gelukt dat ik hem inmiddels al 3 keer gemaakt heb voor anderen die er ook heerlijk van hebben gesmuld. Dus zeker een aanrader dit recept voor het aspergetaartje en niet alleen aangeraden door mij, maar ook door onze vrienden.

Ingrediënten voor dit heerlijke (en toch eenvoudige) aspergetaartje

Wat je nodig hebt voor een overheerlijk taartje van asperges is eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Maar je hebt het niet altijd standaard in huis, dat dan weer niet 😉 .

  • 10 asperges (liefst verse natuurlijk, komen ze uit een potje dan zou ik er zeker meer nemen)
  • 4 plakjes gerookte ham
  • 100 ml demi fraiche
  • 2 eieren
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • beetje worcestersaus
  • peper en zout
  • bakpapier
aspergetaart in airfryer
hoe maak je aspergetaart

Bereiding aspergetaartje airfryer

Heb je een XXL airfryer, dan kan je de bereiding exact volgen. Heb je geen XXl airfryer, dan kan je het aspergetaartje ook in de oven maken als je wilt. In principe is de bereiding hetzelfde, en ook de oventijd. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je oven op moet warmen. Ik kreeg de asperges aangeleverd door het aspergecentrum via Kroonophetwerk, maar je kan ze nu ook bij je groenteboer kopen, of rechtstreeks van ’t land.

  • Schil de verse asperges, kook ze (of nog lekkerder.. stoom ze… ik doe dat in mijn Magimix )
  • Laat de asperges uitlekken en snij ze in kleine stukjes. Als ze intussen wat afgekoeld zijn is dat helemaal geen probleem
  • Gebruik het bakje van de Airfryer XXL en bekleed dat met bakpapier voor de aspergetaart
  • Als het bladerdeeg een beetje ontdooit is, dan bedek je de bodem van het bakje en de zijkanten met bladerdeeg
  • Prik wat gaatjes in het bladerdeeg dat op de bodem ligt
  • Bedenk de bodem met ham en snij de overige plakjes gerookte ham in stukjes
  • Strooi de helft van de kaas over de bodem
  • Klop de 2 eieren met de demi fraiche in een kom door elkaar
  • Meng wat peper en zout naar smaak en een aantal druppels worcestersaus (halve theelepel) door het geklopte eimengsel heen
  • Leg de gesneden asperge over de kaas en doe daar de resterende stukjes ham overheen
  • Gooi nu het eimengsel in het bakje en vul daarmee je aspergetaartje op
  • Top af met de geraspte kaas en leg er eventueel nog wat in reepjes gesneden bladerdeeg overheen
aspergetaart quiche
asperge quiche

Als dit gedaan is dan is je aspergetaart klaar om in de airfryer te doen. Zet de airfryer op 200° en laat het aspergetaartje in ongeveer 20 minuten gaar en mooie goudbruin bakken.

Daarna is je aspergetaartje klaar om te serveren. Lekker om te eten met een frisse salade, maar ook heerlijk na een aspergesoepje! En met een lekker Barefoot wijntje erbij kon mijn avond niet meer stuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven