Atty van de Brake, working mam van week 29

Behoeftes

Waar heb jij nu behoefte aan? Nou, ik aan een zonnige vakantie op een eiland in een wellnesshotel aan zee.  Of ergens relaxen in de Toscaanse heuvels bijvoorbeeld. Hotel Adler Thermae is mijn favoriete kwijlbestemming al ben ik er nooit geweest. Alleen die website is al genoeg om te weten dat je er wilt zijn.  Mijn zoon Paco van 14 zou het liefst naar een outdoor kamp gaan en rotsen beklimmen of zichzelf van een rots afgooien met canyoning. Vorig jaar deed ik nog stoer mee in de Pyreneeën met dit soort activiteiten. Nee, deze zomer komt het er niet van. Ik ben in april zelfstandig ondernemer geworden. Een grote stap gezet. Zekerheden los gelaten en het onbekende pad opgegaan naar helemaal zelf verantwoordelijk zijn voor ja… eigenlijk voor alles.

Sinds 2001 hoor ik bij de club van alleenstaande ouders en ik draag ze een warm hart toe. Ze moeten nogal wat alleen doen namelijk. Daarom heb ik na een paar maanden netwerken en brainstormen gekozen voor het opzetten van een webshop voor alleenstaande ouders. Ik weet wat ze meemaken en wil ze helpen. In mei 2011 kreeg ik na drie jaarcontracten te horen dat ik kon gaan. Als communicatieadviseur had ik al meer dan tien jaar gewerkt bij diverse organisaties. Een nieuwe baan vinden als 48-jarige valt niet mee in deze tijd. Daarom besloot ik om freelancer communicatie & journalistiek te worden. Maar dat niet alleen. Daarnaast ben ik dus met een webwinkel gestart onder het motto Simplify your life met de drie P’s:  power (aandacht), positieve belevingen en praktische oplossingen.  In de webshop www.alleenstaandeoudershop.nl  bied ik via acht thema’s workshops, diensten en producten aan.

In de afgelopen maanden heb ik meer geleerd dan jaren in loondienst. Ik weet nu hoe Adwords en Google Analytics werkt. Affiliatemarketing toepassen lukt ook al. Ik beheer naast de webshop ook een startpagina voor alleenstaande ouders. Via tal van netwerken heb ik zoveel leuke en lieve mensen ontmoet, dat ik soms volschiet (echt waar) omdat ik merk dat ik echt in verbinding sta met mensen. En blijkbaar was ik mezelf daarin ook een beetje kwijt geraakt. In vrijheid en met veel meer creativiteit dan ik dacht dat ik in me had, ben ik nu bezig om werk een nieuwe invulling te geven. Heb je tips voor PR of een leuk aanbod, dan houd ik me aanbevolen.

Onderzoek

Ben je zelf een alleenstaande ouder? Als je even tijd hebt, tijdens je vakantie op de Nederlandse camping en je hebt je Ipad bij je en toevallig regent het? Vul dan deze enquête in over de behoeftes van alleenstaande ouders of stuur deze door. Alvast bedankt voor het meedenken.  Ik heb er ook een actie aan verbonden. Elke 25e respondent mag gratis overnachten bij SteeinStad in Groningen. Een fantastisch wijkproject.

Tijdens de zomer gaan zelfstandig ondernemers dus gewoon door. Al zal ik heus wel af en toe een dagje naar de sauna gaan, een museum bezoeken of een terrasje pikken (keep on dreaming). Een fijne zomer gewenst!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top