Hoe een luchtverfrisser met lekker geurtje in de auto onze ochtenden verandert

Mijn auto wordt veelvuldig gebruikt voor woon-werkverkeer en voor het halen en brengen van drie jongens naar allerlei activiteiten. Mijn auto is – op zijn zachtst gezegd – nogal een rommeltje en ruikt daar ook naar. Ik heb dus laatst mijn auto weer eens uitgemest en een auto luchtverfrisser met een geurtje opgehangen, onder het mom van aroma therapie. Een lekker luchtje doet wonderen voor het gestel, toch? Nooit gedacht hoe groot het effect zou zijn….

auto luchtverfrisser

Een auto luchtverfrisser waarmee je de dag goed start!

Dag 1:

Ik werd (veel te vroeg) wakker door de liefdevolle roep van mijn peuter “maaahaaamaaaa”. Tegen beter weten in hoop ik zo dat hij weer in slaap valt. Natuurlijk niet. Ik haal hem snel uit bed voordat hij de andere twee wakker maakt.

Ik ben toch jaloers op de energie van mijn peutertje, ik ben namelijk geen ochtendmens, Ik had graag gewild dat ik ook zo enthousiast de dag kon beginnen. Mijn tweede zoon is ook een ochtendmens. Zodra hij de kreten hoorde, sprong hij uit bed om niets van de dag en het plezier te willen missen.  Hoe kunnen deze zonen van mij zijn, vraag ik mij af? Mijn oudste begint het concept uitslapen gelukkig wel beter te begrijpen en wordt “pas” om 7.00 uur wakker.

De oudste twee geef ik het ontbijt, mijn jongste help ik met zijn pap. Hij vindt het ontzettend leuk om het spelletje “verstop de lepel” te spelen na elke hap. Met als gevolg dat het ruim een half uur duurt voordat hij zijn kommetje eindelijk leeg heeft.

Rennen, vliegen, botsen; hectiek alom

De oudste twee rennen de trap op om aan te kleden, tanden te poetsen en te ruziën over wie als eerste de trap op mag. Wie als eerste de tandpasta te pakken krijgt en wie als eerste weer de trap naar beneden kan nemen, en ga zo maar door. Nadat mijn peuter eerst weigert aan te kleden, heb ik het met veel gestoei voor elkaar. Mijn peuter ziet de lol wel in van het achter elkaar aan rennen van de oudste twee en doet mee tot ze tegen elkaar botsten en er gehuild wordt. Ik ben inmiddels maar half aangekleed en pak de jassen en race naar de auto. Vergeet natuurlijk alle rugzakken en mijn eigen tas, race weer terug en doe de deur van de auto dicht, en veeg het zweet van mijn voorhoofd.  En dan… gebeurt het…

Iedereen ademt diep in en ruikt mijn lekkere auto luchtverfrisser en kijkt verbaasd hoe schoon mijn auto is. Ze vallen allemaal stil en laten de geur goed tot zich doordringen. De heerlijke geur komt bij het emotiecentrum van de hersenen terecht en zorgt direct voor een omslag van het humeur. De reacties zijn meteen lovend: “wat ruikt het hier lekker”, “het ruikt naar cocktails” (hoe ze weten hoe cocktails ruiken is mij overigens geheel onduidelijk). Nadat ik iedereen haastig heb afgezet stort ik weer in de auto. Natgeregend adem ik weer diep in….. ik ontspan opnieuw direct en ben blij met de file. Zo kan ik nog even extra zen in de auto zitten!

Op naar dag 2 met deze luchtverfrisser

Dag 2; relaxt van start

Ik word eindelijk een keertje wakker van mijn wekker in plaats van mijn peuter! Iedereen ligt nog heerlijk op één oor en ik kan op mijn gemak even eten. Ik neem het laatste nieuws door en kleed me aan. Daarna kan ik zelfs nog een warm kopje thee opdrinken! De jongens worden wakker en zijn opnieuw enthousiast om de dag te beginnen maar zijn niet hysterisch druk. Ze zijn beleefd en netjes naar elkaar toe. Er worden geen spelletjes met het bestek gespeeld en geen pap gemorst op wat dan ook. Ze gaan rustig naar boven en geven elkaar de ruimte om tanden te poetsen. Mijn jongste werkt zelfs mee met het omkleden. Ze pakken zelf hun rugzakken en geven zelfs mijn tas aan. We gaan zingend de straat op richting de auto met zelfs, jawel, een huppel erbij voor de variantie!

In de auto nemen we weer een goede diepe hap lucht en genieten opnieuw van de heerlijke geur van de auto luchtverfrisser. Na het afzetten ben ik nog steeds aan het neuriën. Ik heb geen file en kom keurig op tijd op werk. Mijn leven is zen.

Of toch niet?

Wat zou het mooi zijn geweest als het zo gewerkt had… in werkelijkheid vonden twee van de drie het geurtje van de luchtverfrisser in de auto heel vies en werd daar weer ruzie over gemaakt. Daarnaast was het geurtje heel snel uitgewerkt 😉 . Nou ja, mijn auto rook in ieder geval even niet meer vies en muffig en was kort opgeruimd.

Volgende keer gewoon een ander geurtje proberen…

Dit vind je denk ik ook leuk:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven