Ik heb mijn auto verkocht… wat nu?

Eindelijk is het zover! Na een paar jaren twijfelen heb ik dan eindelijk mijn auto verkocht, maar wat nu? Ik heb er al eerder over geschreven, over mijn twijfels over het wel of niet verkopen van mijn auto. De bolide waar ik stiekem een vette crush op had! Het blijkt wel dat ik echt toe heb moeten groeien naar deze beslissing. Want jemig wat vond ik dit lange tijd moeilijk. En nun ineens is het zover en heb ik geen auto meer.

Auto verkocht en wat nu

Waarom ik mijn auto verkocht heb en wat ik nu ga doen

Ik ben eigenlijk best een autoliefhebber. Niet dat ik alle modellen van auto’s uit mijn hoofd ken, maar ik hou van mooie stoere auto’s. En liefst ook een beetje snel! Alhoewel je daar tegenwoordig niet veel meer aan hebt in Nederland. Lang geleden -toen ik nog paarden had- reed ik bijvoorbeeld een Toyota Landcruiser. Een super toffe (gare) bak waar ik echt ronduit verliefd op was. Mijn eigen auto die me eigenlijk nooit in de steek liet. Hij zat lekker hoog en startte altijd.

Bij mijn nieuwe baan kreeg ik een mooie leaseauto (een Audi A4). Ik verkocht mijn eigen auto wat een moeilijk afscheid was ook als was de Toyota nu echt oud geworden.

toen ik 5 jaar later voor mezelf begon ben ik overgegaan op een Fiat 500. Tja, keuzes maken hè. Toen ik mijn eigen bedrijf startte moest ik in het begin echt wel op de centen letten. Pas weer een aantal jaren later heb ik mijn Audi TT gekocht. Dé auto die ik al jaren in mijn hoofd had als perfecte stoere auto voor mij als vrouw. Dat hij verder verre van praktisch was, dat boeide me niet zo. Met kleine kinderen ging dat nog prima. Inmiddels zijn ook die kleine kinderen weer een stuk groter en passen ze niet meer goed achterin.

auto verkocht wat nu, er zaten teveel onkosten aan en verder dan motorolie vervangen kwamen wij zelf niet

Verder dan motorolie vervangen komen wij niet …

Het laatste halfjaar heeft de TT me een aantal keren in de kou laten staan. Hij wilde niet meer starten. En om nu te zeggen dat ik veel verstand heb van auto’s? Jammer maar helaas. En Frank ook niet. Veel verder dan de motorolie verversen komen we niet. Dus…. de garage dan maar bellen. En dat hebben we dus tot drie keer toe moeten doen. Er is een nieuwe accu ingegaan en drie maanden later stond hij weer stil. Blijkt dat de Audi TT zoveel electronica heeft dat hij gewoon continue lekstroom heeft. En als je dan weinig rijdt gaat de accu iedere keer leeg.

En toen kwam de grote beurt er aan met nieuwe banden en dergelijke en was ik er helemaal klaar mee. Tijd om de auto te verkopen dus en nu die verkocht is bedenk ik me wat nu? Een nieuwe auto? Of toch maar niet?

Wat doe je als je weinig kilometers rijd?

Laat ik voorop stellen dat het logisch is dat je kosten maakt als je een auto hebt. Je hebt je wegenbelasting, de verzekering én dan nog alle onkosten aan de auto. En je brandstof natuurlijk. Die laatste kostenpost was hier echter al jaren niet hoog. Ik heb namelijk de afgelopen jaren maar ongeveer 2500 kilometer per jaar gereden. Dat is niets natuurlijk.

Bizar als je dan gaat berekenen hoeveel het je per kilometer kost om die auto te houden. Dat was ook een van de redenen dat ik me bedacht dat ik wellicht ook zonder auto zou moeten kunnen. En inmiddels is het zover. Frank heeft nog wel een auto hoor, dus we zijn niet helemaal autoloos, maar nu ik mijn auto verkocht heb moet ik bedenken wat ik nu doe als ik iets ‘moet’.

Auto verkocht en nu op de fiets
Ik bereid me vast voor op een zware winter 😉

Wat doe ik nu ik de auto verkocht heb

Boodschappen doen kan prima op de fiets. Wel fijn trouwens dat ik een elektrische damesfiets heb, zeker omdat we wat verder bij de supermarkt vandaan wonen tegenwoordig. Naar het centrum is ook uitstekend op de fiets te doen. En ik heb natuurlijk de mazzel dat ik thuis werk en mijn eigen tijd indeel. Ik kan dus bewust proberen op de fiets te stappen zonder dat het regent.

Dat laatste lukt echter niet altijd. Vorige week ging ik in de ochtend zwemmen en toen kwam de regen met bakken naar beneden. Ik kwam dan ook echt zeiknat in het zwembad aan. Mijn kleren dropen nog toen ik na een uur zwemmen weer op de fiets naar huis moest. Dat was even slikken. Maar verder hoef ik overdag niet snel weg. Ik kan in de avonden sporten als ik wil en op donderdag en vrijdag dan is Frank sowieso thuis en kan ik zijn auto meenemen als ik wil. Er is echter één ding dat niet meer zo makkelijk gaat sinds ik mijn auto verkocht heb en dat is zomaar even bij mijn broers en zus langs gaan. Alhoewel, bij mooi weer kan ik natuurlijk op mijn Harley een lekker ritje maken. Maar ook dat doe ik in de zeikende regen niet.

En wat nu als er iets met Lotte gebeurt, bijvoorbeeld op school? Ik kan ze dan niet zomaar meer ophalen, want ze moet een half uur fietsen naar school. Het openbaar vervoer is hier natuurlijk niet zo goed geregeld als in de stad. Maar ach, mijn schoonmoeder heeft ook nog een auto die ik dan wellicht zou kunnen lenen…

Ik heb mezelf in ieder geval ‘beloofd’ om het écht te proberen. Zonder die tweede auto op de oprit die toch niet zoveel gebruikt wordt. Nu ik mijn auto verkocht heb weet ik in ieder geval wat duurzaamheid ook is… soms is het ook afzien 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven