Auto voor vrouwen: er is niets zo veranderlijk als ons stalen ros

Vier-en-een-half is mijn Fiat 500. Hij is bij mij gekomen als baby, en ik heb hem vertroeteld tot en met. Nu is het stiekem wel weer tijd om verder te kijken. Maar mijn auto verkopen gaat me aan het hart. En toch wil ik graag een andere. Ik heb al heel wat auto’s ‘versleten’. Zonder de nadruk op versleten te leggen hoor, want dat is figuurlijk, dat snap je wel, toch? Ik heb namelijk altijd goed voor mijn stalen rossen gezorgd. En unlike manlief, vind ik het toch spannend als het tijd wordt voor een nieuwe auto. Want dan moet ik toch afscheid nemen van mijn oude. En ik denk dat een auto voor vrouwen meer is dan een stoer racemonster. We kunnen er zelfs een beetje aan gehecht raken… Lees maar eens over mijn ‘crushes’… Op 4 wielen dan welteverstaan 😉 .

A girl and her ride

Als fanatiek paardrijdster heb ik jaren een Toyota Landcruiser gehad. Geen standaard auto voor vrouwen. Jammer dat ik jullie geen foto’s meer kan laten zien van dat beestje, want wat was dat een gave bak zeg! Vol met roest, maar stoerrrrrrr! Daar kan geen Audi tegen op. En in die tijd dat ik met de Toyota stad en land afscheurde en door woeste weilanden trok met mijn paardentrailer leek het er op alsof niets me wat kon maken.

Ik plakte zelfs een keer de lekkende radiateur met een kauwgom dicht! Een autoverzekering? Die had ik niet nodig. Voor m’n gevoel dan he 😉 .  Haha, als ik er nu aan terug denk dan komt dat zelfstandige en opstandige gevoel zo weer naar boven. Ik was single, kinderloos en apetrots op mijn bakkie. Nooit geweten dat je verliefd kon worden op een auto! Maar op een gegeven moment was hij op.

mijn_auto_verkopen

Hit the road Jane

Gelukkig kreeg ik na het sneuvelen van mijn Landcruiser een nieuwe baan in de IT. Een goede baan, met een nog betere auto erbij 😉 . De Audi A4. Wat was het spannend toen ik die mocht uitzoeken. Om binnen het budget te blijven moest ik kiezen tussen een automaat of navigatie, maar dat kon me niets schelen. Het was een Audi (en het werd een automaat) . Iedere dag anderhalf uur heen en anderhalf uur terug naar mijn werk. Over de A2. File, file en nog eens file. Dan is een Audi fijn, zeker met automaat, maar het maakt niet alles goed. Toen ik vier jaar geleden voor mezelf begon moest de Audi natuurlijk weer weg. Want tja… die was niet van mij, maar van de baas 😉 . Tijd voor weer een nieuwe liefde, en dat werd een Fiatje.

Om me heen verklaarde ze me voor gek. Aaaarrggghhhh je Audi ‘inruilen’ voor een Fiat? Maar ik kreeg er veel voor terug. Onder andere mijn vrijheid. Zelfstandig proberen een bedrijf op te bouwen. Dat mondde uit in MamsatWork en Zazou, mijn hippe kinderkleding webshop. Met veel plezier zit ik nog iedere dag achter mijn bureau om zelf te sturen waar we heen willen. En dat is fijn. In de afgelopen jaren heeft de Fiat me overal naartoe gebracht waar ik maar heen wilde.

Dé auto voor vrouwen? Een fabeltje

Maar nu is het zover: ik ga mijn auto verkopen. Denk ik. Het wordt tijd voor iets anders, iets groters. Makkelijker om spullen mee te nemen als dat nodig is, en fijner voor de kinderen nu die groter worden. Herken je dat? Dat je auto steeds met je leven mee verandert? Dé auto voor vrouwen bestaat volgens mij niet. Welke auto je rijdt hangt vooral af van hoeveel kilometers je moet maken en het aantal kinderzitjes dat je achterin moet zien te krijgen. Niets zo veranderlijk als een vrouw? Haar auto toch zeker wel? 😉 . Waar let jij op bij de aanschaf van een nieuwe auto?

Auto voor vrouwen: de moedermobiel

Dat dé auto voor vrouwen niet bestaat ontdekte ik eigenlijk al ver vóór ik mijn gezinnetje had. Maar juist toen ik zwanger was van de eerste, viel er nog een kwartje. Heel romantisch had ik samen met manlief een knalgroene VW kever gekocht. Cabrio. Inclusief een handleiding: Kevers opknappen voor dummies. En waar ik vroeger nog geen autoverzekering nodig had, wordt dat toch anders als je zwanger bent. Heb je opeens geen zin meer om langs de kant van de weg te komen staan. Laat staan 5 keer per week. Conclusie: ik moest mijn auto verkopen. Zorgen voor een fatsoenlijk nieuw exemplaar. En zoals het een moeder betaamt ook nog kiezen voor extra zekerheid in de vorm van een autoverzekering.

Mijn auto verkopen: wat nu?

Heb jij al eens je auto verkocht? En vond je het ook zo moeilijk om te weten hoe je dat moet aanpakken? Voor het eerst, na al die auto’s kom ik op het punt dat ‘mijn auto verkopen’ ècht voor de deur staat. Maar hoe doe je dat? Allereerst moet ik de waarde bepalen van mijn auto. Ook zoiets. Ga je naar de eerste de beste garage? Snuffel je rond op auto verkoop sites? Al zoekende op internet kwam ik erachter dat je je auto online kan laten taxeren. Best handig om alvast een beetje te weten wat je kan verwachten. En dan?

Een advertentie op internet plaatsen en jan en alleman in huis krijgen terwijl ik eigenlijk geen verstand heb van auto’s? Lijkt me niet slim. Een zoekertje in het plaatselijke krantje ‘auto zoek eigenaar’ zal ook niets opleveren vrees ik. Zelf verkopen weet ik dus niet. Misschien maar gewoon inruilen bij de koop van een andere? Heb jij je auto al eens verkocht? En hoe heb je dat gedaan?En dan nog kiezen wat voor een níeuwe auto er moet komen. Al eerder zetten we drie auto’s voor de werkende moeder op een rijtje, maar geen daarvan gaat het worden. Ik zit namelijk in mijn opstandige fase en kies voor mezelf, lekker puh!

Eenmaal andermaal… Verkocht!

En dan heb je je auto verkocht. Hopelijk heb je ook al een nieuw exemplaar gescoord. Zelf zit ik in ieder geval nooit zonder auto. Zelf moet ik regelmatig richting Amsterdam. En ook de kids moeten bijna iedere dag wel ergens heen gebracht worden. Toch is het ook nu geen standaard auto voor vrouwen geworden… De kids hebben achterin niet al te veel ruimte. Maar hee, de mama wil ook wat 😉 . Nu nog zorgen voor een goede autoverzekering, en ik kan weer onbezorgd gaan genieten van mijn volgende kilometers. Wat rijd jij eigenlijk? 🙂

 

 

 

3 gedachten over “Auto voor vrouwen: er is niets zo veranderlijk als ons stalen ros”

  1. Mijn kennis van auto’s gaat helaas niet verder dan dat ze 4 wielen moeten hebben…. Als ik niet op het platteland woonde zou ik het liefst helemaal geen auto hebben eigenlijk.

  2. Ik vind het altijd heel moeilijk, ik ben al van Nissan Sunny naar Opel Vectra naar Nissan Micra naar BMW 3 serie en nu weer een Nissan Micra (maar wel een roze !!) gegaan. Iedere keer moeilijk om een auto weg te doen, alsof je hem verraden hebt 😉 Succes met kiezen, je vind hem vanzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven