Auto’s voor werkende moeders: rijden voor meiden

Wat is de ideale familieauto? Nee, laten we opnieuw beginnen. De familieauto wordt immers toch al door manlief uitgezocht. Wij zijn op zoek gegaan naar auto’s voor werkende moeders. Welke auto’s zijn handig voor jonge moeders, rijden lekker en zijn bovendien niet te saai voor woorden? Jij wilt toch ook nog flirten in de file terwijl je naar je werk rijdt? We hebben een top 3 opgesteld, met flitsende én comfortabele modellen. Welke is jouw favoriet?

Auto’s voor werkende moeders

Ben jij een werkende moeder, dan komt het je vast bekend voor. Stijl en klasse worden maar al te vaak omgeruild voor comfort. Welke auto’s voor werkende moeders wij wel zien zitten? Daar kunnen we kort over zijn: iedere auto die je normaal ook zou kopen, mits hij minstens vijf deuren heeft, er een Bugaboo in de achterbak past en je gemakkelijk het kinderstoeltje kunt bevestigen. Dus nee, het hoeft echt niet persé een Dacia te zijn, of zo’n handige Fiat Multipla. Liever niet zelfs: je hebt al genoeg opgegeven omdat je zo graag moeder wilde zijn (ja, je krijgt er ook een hoop voor terug, maar toch). Bovendien is het aan te bevelen om voor lederen bekleding te gaan. Kinderen willen namelijk nog wel eens te pas en te onpas spugen, en dat is met een stoffen bekleding lastig… Hieronder drie mooie auto’s die aan alle voorwaarden voldoen.

Volkswagen Golf Variant

Wat kan je nog over de Golf zeggen dat je nog niet wist? Een klassieker. Oerdegelijk Duits, rijdt lekker en zeer betrouwbaar. De Variant is lekker ruim, dus met het oog op eventuele carpools naar school in de toekomst zit je met dit model voor de komende jaren goed. Je hebt bovendien een ruime keuze uit motoren, van een ultrazuinig 1.2 litertje tot een krachtige V6. Mijn jeugdherinneringen aan deze auto zijn perfect. Het was de eerste auto waar ik als kind niet misselijk in werd!

Peugeot 407

Werkelijk een schitterende auto. Nu staat Peugeot sinds jaar en dag bekend om haar mooie lijnen, maar niet om de kwaliteit van de auto’s. Ze gingen nog wel eens kapot. Daar is nu gelukkig een eind aan gekomen. Deze auto is kwalitatief zeer goed en kan de concurrentie met andere auto’s in zijn klasse ruimschoots aan. Kies wel voor het stationmodel, anders kom je een deurtje te kort!

Ford Focus Wagon

Niet alleen rijdt deze auto heerlijk, het is, dankzij de technologie van voormalig Ford-partner Volvo, ook nog eens een van de meest veilige auto’s die je voor dit geld kunt aanschaffen. De Wagon biedt ruimschoots genoeg ruimte voor meerdere kinderwagens in de achterbak.

auto-werkende-moederWat ik zelf rijd? 

Ik ben van een grote scheurneus (Audi A4) teruggegaan naar een kleine scheurneus (Fiat 500). Prima te doen met de kids omdat wij geen kinderwagen meer mee hoeven te nemen en als startende ondernemer destijds de beste keuze. Het flirten in de file is tegenwoordig wel wat minder geworden, hoe zou dat nou komen 😉 ?

Lees ook: Autorijden met kids, zo hou je het safe én gezellig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven