Baantjes trekken.

Het zat er al weken aan te komen: de goede voornemens van 2011! Naast het feit dat ik best wel aanvoelde dat het de hoogste tijd was om qua eten weer eens flink aan de rem te trekken, vond ik ook dat ik iets aan bewegen moest gaan doen. Maar wat? Ik ben absoluut niet sportief en vind ook geen enkele sport leuk…..niet eens om naar te kijken, laat staan om zelf te gaan doen. Mijn beste vriendin had zich bij haar in de buurt in laten schrijven bij een sportschool en vertelde enthousiast dat je daar ook kunt zwemmen en lekker de sauna in. Bingo! Zwemmen!

Zwemmen vind ik leuk en bij ons vlakbij is nog niet zo lang geleden het oude zwembad geheel gesloopt en een splinternieuw bad voor in de plaats gekomen. Er is dan wel geen sauna bij en het bad heeft geen toeters en bellen, maar voor het baantjes trekken dat ik wil gaan doen, voldoet het prima. Zo gezegd, zo gedaan.

Maandagmorgen gestart met het lijnen en maandagavond naar het zwembad. Ik was er tegen half 8 en heb een 10-badenkaart gekocht. Eerst maar eens aankijken hoe het gaat en of het me wel bevalt. Een abonnement nemen of zo kan altijd nog. Ik kende er heg noch steg, dus was blij mijn schoonzus daar te treffen, die mij even wegwijs maakte. Mooi, ik dook een ruim (!) kleedhokje in, omkleden en naar het bad. Ik was natuurlijk niet de enige.

In badpak ben ik bepaald geen held, dus zo snel mogelijk naar het trapje en me in het water laten zakken. Het was aangenaam, niet te warm en niet te koud. Ik ben gaan zwemmen en was al snel over de door mijzelf opgelegde 10 baantjes heen….nou, nog maar 10 dan. Omdat ik al weken last van mijn nek en schouders heb, begon ik dat op een gegeven moment wel goed te voelen. Na een half uur actief gezwommen en 21 baantjes getrokken te hebben, ben ik het bad uit gegaan. Nog even onder de douche en gauw omkleden. Ik was zeer tevreden met mezelf en heb me thuis getrakteerd op een heerlijke cappuccino van Nespresso…..niks erbij natuurlijk, want dat zit er tijdelijk niet in.

Wat de pijn in mijn nek en schouders betreft, ben ik vanmorgen bij de huisarts geweest en ik heb een verwijskaart voor de fysio. Hopelijk kan hij me afhelpen van al dat stress gerelateerde vastzitten. En die wekelijkse baantjes in het zwembad hebben daar wellicht ook een positieve werking op. Ik ga ervoor!

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

10 gedachten over “Baantjes trekken.”

 1. Zet em op vriendin! Zwemmen is heerlijk en goed voor je hele lijf. Enne…….Inge?…..die kan niet tippen aan jou! Liefs.

 2. Roland Vasterman

  Dat is in ieder geval een positieve draai aan je leven geven!
  Nu dit volhouden en 2011 wordt een prachtig jaar voor je.

 3. Jeanne, heel goed, ik zwem zelf ook elke woensdagavond en het is echt heerlijk. Dat Inge lichaam lukt me nog net niet helemaal, maar goed ik blijf gewoon dromen dat zoiets ooit lukt haha. Maar als je elke week gaat wordt het ook steeds gezelliger, de meeste zwemmers komen elke week terug en dan heb je het druk, en met zwemmen en met babbelen 🙂

 4. Wow! Knap zeg. Ik moet er steeds niet aan denken om dat koude water in te gaan. Terwijl ik vroeger een echte waterrat was… nou ja, misschien komt het wel weer. Heb ook al tijden niets meer gedaan, behalve salsa dan hè ! Naast goed ook nog eens leuk 🙂

 5. ilse annegarn

  Dag Jeanne

  Eindelijk ontmoet ik eens iemand die zich niet alleen voorneemt om te lijnen en meer te bewegen, maar die er ook aan begint! Chapeau, hou vol, zwemmen is leuk en je krijgt er een prachtig lichaam van (kijk maar naar Inge en naar Pieter…na zo’n tienbadenkaart zie je er vast ook zo uit, toch?)

  1. Jeanne van Dijk

   Ja, ik denk dat ik dan echt een kloon ben van Inge….hahahahahahahaha.

   Ach ik ken mijn goede en slechte punten, dat scheelt en ik maak me geen illusies meer. Ik vind het al een persoonlijke overwinning dat ik alleen naar dat zwembad ben gegaan, mijn ding heb gedaan en er nog tevreden over was ook. Wat wil ik nog meer?
   Nou ja, zou wel gezellig zijn als er af en toe iemand met me mee gaat… Ik heb gelukkig al 2 aanmeldingen gehad in die richting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top