Deze babi pangang in de slowcooker maakte ik een aantal weken geleden voor het eerst en wat een enorm succes is dit recept! Ik vind Babi Pangang bij de chinees al lekker, maar nadat ik dit recept in de slowcooker heb gemaakt is het mij wel duidelijk dat ik deze voortaan alleen nog maar zelf maak. De smaak is puur, intens en precies goed gekruid als je het mij vraagt.
De bruine basterdsuiker in het recept is een fijne tegenhanger van het pitje waardoor de saus precies goed uitgebalanceerd is.
Zelf babi pangang maken in de slowcooker
Deze babi pangang is zo ontzettend smaakvol dat wij allevier onze vingers er bijna bij opaten. Ik heb er zelf overigens de eerste keer 1 theelepel sambal Oelek in gedaan, maar dat bleek iets teveel van het goede. Vandaar dat ik dit recept de 2e keer met een 1/2 theelepel sambal heb gemaakt en dan is deze babi pangang uit de slowcooker nóg lekkerder.
Ingrediënten zelf gemaakte babi pangang
- 8 ons hamlappen
- 5 stengels bosui
- 4 teentjes geperste knoflook
- 2 cm geraspte gember
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 ui
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 theelepel sambal Oelek
- sap van 1/2 citroen
- 200 ml chilisaus (sweet)
- 3 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels bruine bastersuiker
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel 5 spices
- 1 eetlepel Maggi tuinkruidenbouillon
Ben jij een échte slowcooker kok en wil je graag wat meer inspiratie voor lekkere slowcooker recepten, bestel dan mijn e-book. Deze staat vol met lekkere recepten die makkelijk te maken zijn en waarbij je gewone ingrediënten uit de supermarkt kan gebruiken.
De voorbereiding is bij de meeste gerechten -zoals ook bij deze babi pangang uit de slowcooker- een eitje. Binnen 15 minuten heb je je avondmaaltijd klaar. Je bestelt mijn ebook hieronder:
Bereiding babi pangang in de slowcooker
De bereiding is zoals gezegd niet zo moeilijk, maar ik zal je toch even kort meenemen in het proces.
- Snij de bosuitjes in kleine ringetjes en hou even apart
- Snij de hamlappen in smalle repen
- Wentel de hamlappen in een kom door de bloem
- Snipper de ui en leg deze met de knoflook en geraspte gember onderin de slowcooker
- Leg hier bovenop de hamlappen
- Voeg de chili saus, ketjap, gembersiroop, sambal, ketchup en de tomatenpuree toe
- Strooi de five spices, de Maggi tuinkruiden én de bruine basterdsuiker over het geheel
- Besprenkel met de citroensap
- Zet de slowcooker voor 3 uur op high
- Na 1 uur op high heb ik een theedoek onder de deksel gedaan zodat de saus niet te waterig wordt. Hij was perfect en een klein beetje lobbig, precies zoals een babi pangang saus hoort te zijn!
- Serveer met de bosuitjes
Eet de babi pangang lekker met rijst of bami en je hebt het idee dat je bij de beste chinees van Nederland aan het eten bent! Hier vind je nog meer een andere recepten met varkensvlees uit de slowcooker.
Tip: Zorg voor wat variatie en een zuurtje op je bord met de toevoeging van Atjar Tjampoer
Ik maakte trouwens ook een klein filmpje van de bereiding van de babi pangang in de slowcooker:
Heerlijk, alleen de gember overheerst te erg, dus zal ik de gemberwortel halveren, maar dat is mijn smaak ☺️ Maar het is zeer zeker een aanrader!!! Thnxxx!!!
Wencke
Fijn dat je hem zo lekker vond Wencke. Ik ben een enorme gemberfan dus vind dat heerlijk, maar altijd goed om het een beetje naar eigen smaak aan te passen 😉