3 baby app tips die leuk zijn voor wat vermaak op je smartphone

Eén van de eerste dingen waarmee je als pasgeborene anno 2016 mee te maken krijgt is de smartphone. Of je wil of niet, dit is één van de gebruiksvoorwerpen die je dagelijks zal zien want je trotse ouders leggen je eerste levensfase namelijk maar al te graag vast! Foto’s en video’s volgen elkaar in hoog tempo op in de hoop dat je eerste glimlach er goed op staat 😉 , en als het een beetje meezit heb jij binnen de kortste keren je eigen baby app te pakken!

Uiteraard heb jij vanuit de wieg al snel door dat zo’n smartphone een leuk apparaatje is. In het begin wordt je aandacht vooral getrokken door die opvallende hoes om de smartphone van je moeder maar zodra je kennis hebt gemaakt met het touchscreen is het hek van de dam. Een smartphone bevat eigenlijk alles waar je als kind van kan dromen. Bewegend beeld, geluiden en hij reageert als je het scherm aanraakt!

Apps als ontwikkelhulpmiddel?

Naarmate de leeftijd van je baby vordert, zal zijn interesse in jouw smartphone alsmaar toenemen. Een ontwikkeling die je als ouder misschien niet direct toe zult juichen. Gelukkig zijn er diverse baby apps beschikbaar die ervoor zorgen dat het gebruik van telefoon een educatief karakter krijgt. Door slim gebruik te maken van het beeld, het geluid en de aanraakfunctionaliteit van de hedendaagse telefoon draagt ook deze zijn steentje bij aan het ontwikkelingsproces. Zo zijn er apps voor diverse leeftijdsgroepen die je kleine helpen bij het herkennen van kleuren en geluiden. Andere apps zijn gericht op het verbeteren van de woordenschat of het leren rekenen op een speelse manier.

3x een leuke baby app voor vermaak en educatie

baby app

Peekaboo Barn

Peekaboo Barn is afgeleid van één van de leukste spelletjes die je met je baby kunt doen: Kiekeboe. In deze fraai vormgegeven app is het de bedoeling om deurtjes te openen waarachter een animatie met geluiden schuil gaat. Het leren van oorzaak-gevolg en het kennismaken met dieren en hun geluiden is voor de allerkleinsten erg leuk. Voor de wat oudere kinderen is het raden van het dier aan de hand van het geluid een leuke bezigheid. Extra leuk is dat de app de mogelijkheid biedt om zelf de namen van de dieren in te spreken (vooral ook leuk als je dat je kindje laat doen op het moment dat hij de namen al een beetje kent) !

Peekaboo Barn is beschikbaar voor iOS en Android. Er is ook een gratis (Lite) variant die beperkt is in de mogelijkheden maar je in staat stelt om de app te proberen.

baby app muziek maken

Baby chords voor geluid

Wil jij graag een muzikant in de familie? Dan kan je jouw kleintje al op jonge leeftijd vermaken met de baby app ‘Baby Chords’. In deze app krijgt jouw kleintje de mogelijkheid om zijn muzikaliteit te testen, want achter iedere letter zit een noot! Samen met je baby muziek maken wordt een feestje.

Baby Chords is alleen beschikbaar voor de Iphone, maar ook voor Android hebben ze wel een baby app die echt met muziek maken te maken heeft, check bijvoorbeeld de Kids Piano Free maar eens.

baby app vormen

Bobo vormen en kleuren

Met de Bobo vormen app kunnen kinderen vanaf 3 jaar kennismaken met kleuren en vormen. De app is voorzien van audio en spraak zodat kinderen de app met een beetje hulp of helemaal zelfstandig kunnen spelen. Er zijn verschillende niveaus mogelijk zodat het lang uitdagend blijft om het spel te blijven spelen.

Bobo vormen en kleuren is beschikbaar voor iOS en Android tablets.

Laat je toestel niet onbeschermd gebruiken

Voordat je je dure smartphone aan je baby toevertrouwd is het (uiteraard) handig om ervoor te zorgen dat deze goed wordt beschermd. Kies bijvoorbeeld voor een flitsend nieuw iPhone SE hoesje in combinatie met een screenprotector om het kwetsbare display vrij te houden van krassen. Het gebruik van een goede bescherming zorgt ervoor dat vallen en stoten veel minder snel tot schade zullen leiden, of schaf een story book reader aan, ook handig!

 

baby app tips

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven