Een baby shoot om de mooiste herinneringen voor altijd te bewaren

Nu achteraf kan ik je wel zeggen dat ik er spijt van heb. Wij hebben nooit een baby shoot gedaan. Ik heb er ook nooit echt bij stilgestaan en misschien is het juist ook wel iets van de laatste jaren, maar wat vind ik het jammer dat we dat niet gedaan hebben en ik nu niets heb om op terug te kijken.

Mooie baby shoot foto’s of alledaagse kiekjes, welke vind jij leuk?

Tuurlijk hebben we leuke foto’s gemaakt van de kinderen toen ze klein waren. Gewoon zelf, van die alledaagse kiekjes. En begrijp me niet verkeerd; dat zijn de leukste foto’s vind ik. Een lieve slapende baby, het eerste hapje, de eerste stapjes. Maar toch had ik graag van die mooie (fluffy) foto’s gehad als in een baby shoot. Door een echte fotograaf gemaakt. Om er vervolgens een mooi fotoboek van te maken dat in de kast voor het grijpen staat.

Stockfoto van baby op fluffy vacht door sweet marshmallow

Regelmatig foto’s kijken

Zeker nu de kinderen ouder worden vinden ze het zelf ook leuk om foto’s te kijken. Al moet ik zeggen dat Lotte het altijd al fantastisch heeft gevonden. Voor haar ook jammer dat ze nummer twee is in de rij, want we hebben van haar beduidend minder foto’s gemaakt dan van Luc. Herkennen jullie dat ook? Dat je van nummer twee (of drie) minder vastlegt dan van nummer een?

Afijn, zij vindt het in ieder geval wel heel tof om foto’s te kijken. Nu doen we dat op de pc bijvoorbeeld, omdat we veel digitaal hebben. Maar ik ga er toch het aankomende winterseizoen aan beginnen om een paar fotoboeken te maken. Niet alleen van de baby foto’s maar de zwangerschaps herinneringen. Dat is het jammere van digitaal. Je schiet wel veel meer foto’s, maar vervolgens staan ze allemaal op een harde schijf. Er zitten genoeg foto’s tussen die we niet meer bekijken. Ook jammer toch? Maargoed, ook al hebben we duizenden foto’s, professionele baby shoot foto’s zitten er niet tussen. Jammer maar helaas, dat kunnen we niet meer overdoen.

Vastleggen op de gevoelige plaat en in een boek

Ik vind het leuk om foto’s te maken, maar ik heb mijn huis er niet mee volhangen. Toch merk ik dat die behoefte langzaamaan begint te stijgen. Om foto’s voor het grijpen te hebben liggen. Zou het de leeftijd zijn? Gewoon even een fotoboek erbij pakken en er doorheen bladeren. Even mijmeren. De tijd gaat ook zo vlug! Mijn deadline is dan ook dat ik nog voordat de kinderen het huis uit zijn heel veel foto’s in albums vastgelegd wil hebben . Onze ‘boekenkast’ is er groot genoeg voor… dus er kan een hele rij foto boeken in! De baby shoot laat ik dan maar aan me voorbij gaan. Of ze moeten zo gek zijn dat ze nu nog in een fluffy toestand op de foto willen, haha. ‘Aint gonna happen mam’, hoor ik Luc al zeggen.

Voor diegenen die nog wel graag een baby shoot willen, hieronder wat inspiratie voor je. En als je twijfelt dan zeg ik: Doe het toch! Die tijd komt niet meer terug, dus je kan zo’n newborn shoot met je kleintje nooit meer overdoen. Misschien zelfs ook leuk om te beginnen met je zwangerschapsfoto’s en later ook een cake smash shoot te doen.

Baby shoot inspiratie

De vraag is natuurlijk hoe jij zelf een shoot met jouw baby voor je ziet. Zoek je ‘over the top’ of ben je meer van de natuurlijke foto’s? Of wil je grappig en verder niet? Voor alles is wat te zeggen, maar bovenal is het belangrijk om hierin je eigen gevoel te volgen. Een fotoalbum vastleggen naar aanleiding van een newborn shoot met foto’s die eigenlijk niet bij je passen is ook eeuwig zonde. Ik laat je hieronder wat voorbeelden zien.

Over the top shoot van je baby

fotoshoot van een baby tussen heel veel bloemen
Bron foto baby en bloemen: Pinterest

baby shoot met fel rose achtergrond en bloemen
Bron over the top shoot van newborn: Pinterest

Natuurlijke baby foto’s van een fotograaf

Onderstaande foto’s zijn echt wat voor mij. Met dit soort foto’s had ik super graag een album gevuld.

baby gewikkeld in dikke wollige plaid voor een natuurlijke fotoshoot
Bron: Pinterest

Zwart witte baby foto’s; back in time

shoot met baby voetjes in plaid gewikkeld
Bron: Pinterest

zwart witte baby foto
Bron: Pinterest

3 handen in een baby foto, mooi voor een liefdevolle shoot
Bron: Pinterest

Grappige baby foto’s in een shoot en/of bewerkt

bewerkte baby foto shoot met baby in ei
Bron baby shoot foto in ei: Pinterest
baby slapend op een zeilbootje, grappige babyfoto
Bron foto baby op ‘zee’: Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven