Baby Shower tips: de do’s en dont’s voor een geslaagd feestje

Een baby shower, je ontkomt er tegenwoordig bijna niet meer aan. Maar weet jij eigenlijk wat er precies van je ‘verwacht’ wordt met een baby shower? Is een vriendin of zus van je in verwachting? Dan heb je vast iets aan onze baby shower tips.

Je vriendin waggelt rond als een eend met obesitas, positioneert zich langzaam kreunend in de bank, hangt achterover, zucht nog eens en bekijkt wijdbeens of alles binnen handbereik is. Ze is bezeten door hormonen, dus onvoorspelbaar en emotioneel incontinent. Het verlaten van bed, bank, wc (en dat is vaak!) en überhaupt lopen blijkt een sport waarvan je voorlopig helaas niet afvalt. De zwangerschapsdementie bereikt een hoogtepunt, het libido een absoluut dieptepunt en de drang naar een borrel is ongeëvenaard. Dan kan je wel wat tips voor een baby shower gebruiken!

baby shower tipsEen Baby Shower, tijd voor een beetje afleiding!

Het derde trimester is een feit, de laatste loodjes. Het punt is bereikt waarop de zwangere moeder denkt: Het kan me niet meer schelen hoe, als het er maar uit komt! En dan komt die baby shower nog.

Het overgewaaide feestje ter voorbereiding op de komst van de eerste baby en de geboorte van een moeder is niet aan iedereen besteed. Sommige aanstaande mama’s houden niet van al die poespas en zitten niet te wachten op een baby shower, laat staan de tips. Anderen vinden het erg gezellig. En voor weer anderen hoeft het niet zo over de top zoals ze het in Amerika aanpakken. Natuurlijk zijn er ook extravagante mama’s die ‘all the way’ gaan met de organisatie van een baby shower. Opzichtig dus.

Vriendin Eva krijgt een baby shower, jullie de tips!

Voor vriendin Eva gaan we voor ’the middle way’ met veel gezelligheid zonder al te veel gedoe. Hoe organiseer je een baby shower als verrassing voor de mama to be? Wij hebben wat baby shower tips voor je verzameld. Weet je meteen wat je allemaal wel en vooral ook beter NIET kan doen 😉 . Heb jij zelf nog leuke baby shower tips? Deel ze gerust!

Baby shower tips, de DO’s:

 1. Decoreer de ruimte (in ons geval de woonkamer van de mama in spé) in de kleur van het geslacht van de aanstaande baby, indien onbekend een mix. Online zijn vele leuke accessoires te verkrijgen van slingers, bestek, ballonnen tot een sjerp. Zoals bijvoorbeeld deze baby shower decoratie.
 2. Laat iedereen wat lekkers maken, eventueel ook in de geslachtskleur. Bijvoorbeeld roze muffins, koeken, heerlijke slagroomtaart.
 3. Een activiteit. Spelletjes bijvoorbeeld! Stel teams samen en speel spellen met, uiteraard, als thema het aanstaand ouderschap (zie spel tips voor baby shower hieronder).
 4. Cadeautjes! Iedereen neemt een cadeautje mee voor de aanstaande mama. Dat kan voor de baby uitzet maar ook voor haarzelf zijn.

tip: Zoek je leuke artikelen om te decoreren? Bij Prenatal hebben ze ongeveer alles! Van slingers tot balonnen en van kaartknijpers tot pompons, babyconfetti en bordjes, neem mee dus, deze tips voor de baby shower.

Baby shower tips, de DONT’s:

 1. Het is een baby shower, geen vrijgezellenfeest. Houd het bij enkele uurtjes, liefst aan huis zodat de hoogzwangere dame lekker ongegeneerd onderuit in de bank kan blijven hangen.
 2. Twister als spel wordt wellicht niet zo gewaardeerd door ‘de persoon in kwestie’.
 3. Let op wat je aan versnaperingen meeneemt want een zwangere mag niet alles eten. Zet bijvoorbeeld geen kaasplankje met heerlijke buitenlandse kaas neer en bereid geen carpaccio.
 4. Ook alcohol is verboden terrein voor een zwangere. Leuk is misschien om als alternatief kinderchampagne mee te brengen (bijvoorbeeld deze lekkere kinderchampagne)
 5. Vertel geen, ik herhaal GEEN, lugubere bevallingsverhalen.
 6. Ontlast de mama in spe en ruim alles na afloop netjes op.

Tip: Heeft de zwangere in kwestie last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid? Sla dan de baby shower en deze tips over.

Baby Shower tips: de spelletjes

Altijd een goed idee: organiseer een spelletjesmiddag! Wordt er meteen gelachen. Onderstaande spelletjes zijn perfecte tips voor een baby shower – vooral omdat de moeder in spe gewoon kan blijven zitten.

 1. Pictionary; tekenen van een te raden woord.
 2. Hints; uitbeelden van een te raden woord.
 3. Luiers ruiken; scoor wat babyluiers en vul ze met bijvoorbeeld mosterd, pindakaas, chocolade etc.. Men moet raden wat erin zit. Niet zo geschikt voor spelers met een zwakke maag 😉
 4. Babyquiz; verzin baby gerelateerde vragen. Enig idee bijvoorbeeld hoeveel kinderen ooit 1 vrouw in haar leven gebaard heeft? Google het eens! (ben nog steeds in shock!)
 5. Babyfoto’s raden; deze is vooral leuk voor de aanstaande mama. Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen en laat haar raden bij wie welke foto hoort.
 6. Babybingo als tip voor de baby shower; voorzie iedereen van een kaart met afbeeldingen van bijvoorbeeld speen, kinderwagen, fles, luier etc. Roep een item tot iemand ‘baby bingo’ heeft.

Voor de meesten was het de eerste babyshower maar we hebben erg gelachen en genoten. Zo kreeg een ‘babygym’ bij pictionary een héél andere betekenis, bleek de mama in spé nog niet bestand tegen luierinhoud (hoewel, de chocolade…) en weten we dat baby’s geboren worden zonder knieschijven.

tip: Een superleuk cadeautje is een zelfgemaakte luiertaart. Wij hebben een uitgebreide DIY met video, die heel eenvoudig te volgen is! Ook de cadeautjes van Hema slaan vaak aan.

Nog wat extra (eet) inspiratie tips voor de baby shower…

Met bovenstaande baby shower tips heb je ruim voldoende om een paar leuke uurtjes te vullen. Ben je nog op zoek naar meer inspiratie dan zijn onderstaande tips voor de babyshower ook leuk!

Een lekker eitje erbij?
Leuk idee, zo’n rompertje!
Hele leuke taart!
Alleen doen als je tijd over hebt 😉 , maar hoe gaaf!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven