Met je baby spelletjes spelen op jonge leeftijd, wat doe je dan?

De eerste weken dat je kindje er is moet je elkaar nog heel erg leren kennen kwam ik achter. Je kunt je nog zo goed verdiepen en laten informeren over baby’s, maar hoe het echt is om er eentje in huis te hebben, is een heel ander verhaal. Met je baby spelletjes spelen is heel leuk, maar wat kan je doen samen? Ik vertel je wat ik zoal doe met mijn baby.

Baby spelletjes spelen ? Maar wat dan?

Baby massage

Toen Melle 6 weken oud was zijn we baby massage gaan doen, ik vond hem daar nog best jong voor maar het mocht vanaf die leeftijd en ik vond het zelf ook wel prettig om even andere mama’s met kindjes van dezelfde leeftijd te spreken. Zouden zij tegen dezelfde dingen als ik aanlopen? Misschien konden we elkaar wel tips geven.

Melle moest er ook aan wennen, hij was natuurlijk nog erg klein en moest veel slapen, en aangezien 1 les 2 uur duurde (!), sliep hij meestal de rest van de dag. Na 4 weken was de cursus klaar maar ben ik er thuis nog wel elke week mee doorgegaan, het is echt een heel lekker ontspannen momentje met z’n tweeën!

baby spelletjes spelen

Baby zwemmen als baby spelletje

Toen Melle 4 maanden was, was hij oud genoeg om te zwemmen! We zijn eerst een keer gaan vrij zwemmen om te kijken hoe hij het vond, hij vond het veel te druk! Het was dan ook zondag ochtend dus heel veel jeugd en die zijn nou eenmaal niet rustig 😉 .

Een paar keer in de week is er babyzwemmen, dat leek me beter! Ook hier moest hij echt weer even aan wennen, de eerste lessen wilde hij vooral heel dicht tegen mij aan in het water! De oefeningen deed ik nog niet echt mee, ik wilde dat hij het leuk zou vinden dus ik deed alles op zijn tempo. De eerste les was er een ander kindje ook voor de eerste keer, haar moeder deed wel alles gelijk mee, inclusief het kindje met het hoofdje onder water … dat kindje heeft letterlijk de hele les gehuild en daar was ik niet naar op zoek!

Na ongeveer 4 keer merkte ik dat hij het leuker begon te vinden, ik mocht hem al een beetje, onder zijn oksels vasthoudend, op zijn buikje door het water laten gaan. Inmiddels zijn we al veel vaker geweest en vindt hij het heel erg leuk! Hij is de hele tijd heel druk aan het spetteren met zijn handjes en trappelen met zijn beentjes! Een succes dus!

Dierentuin?

Zoals je kan lezen vind ik het erg leuk om samen dingen te doen, een soort van baby spelletjes spelen, maar dan op een actieve manier. In januari zijn we naar een dierentuintje hier in de buurt geweest. Ik vind dieren erg leuk en hoop (natuurlijk) dat Melle dat later ook vindt. Dat brengt me wel gelijk bij een dilemma…want zijn dierentuinen wel zo leuk? Anderhalf jaar geleden ben ik in Kenia geweest. Hoe groot de ruimte ook is die ze in een dierentuin krijgen, het is echt niks vergeleken de ruimte die ze in het wild hebben natuurlijk…maarja, hoe ga je je kinderen anders kennis laten maken met deze dieren? Die reis naar Kenia was echt iets eenmaligs, het zit er financieel niet in om dit vaker te doen.

Is het dan wel juist om kinderen dieren in de dierentuin te laten zien, waar ze achter de tralies zitten en hun eigen eten niet eens hoeven te vangen? Wat leer je ze daar dan eigenlijk mee?

Zo kwamen we tijdens ons uitje langs het hyena-verblijf, een stuk of 6 hyenas rende constant rondjes door de modder met elkaar, je zag zelfs een spoor waaruit ik opmaakte dat dat niet van enkele uurtjes was. Aan het eind van ons rondje kwamen we weer langs dit verblijf en renden ze nog steeds datzelfde rondje. Dag in dag uit waarschijnlijk…die hyena’s vervelen zich kapot zodat wij ze goed kunnen zien. Nu is hij nog te klein om dat te begrijpen, maar dit wil ik hem toch eigenlijk ook niet leren.

Voor veel andere activiteiten is Melle nu nog wat te klein. Ik heb dus nog een behoorlijke lijst voor als hij wat groter is, zoals bijvoorbeeld de Monkeytown speeltuinen. Maar heb jij toevallig nog tips voor me over baby activiteiten die ik kan doen in de tussentijd?

Wat heb jij zoal gedaan met je baby?

1 gedachte over “Met je baby spelletjes spelen op jonge leeftijd, wat doe je dan?”

  1. Ik lees steeds meer over baby massage, ik wist niet dat het zo ontspannend werken. Verder even inhaken op de dierentuin, want dat blijft natuurlijk ook een super leuke activiteit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven