Je baby uit logeren voor de eerste keer, hoe doe je dat?

Het eerste logeerpartijtje. Wanneer je is baby oud genoeg om te gaan logeren? Ik heb geen idee, ik weet wel dat ik dat zelf nogal lastig vind. Hoe weet je wanneer je kindje daaraan toe is? En als je baby uit logeren gaat, ben je er dan zelf ook wel aan toe?

baby uit logeren

Ik had al eens het voorstel gekregen om Melle bij opa en oma te laten logeren zodat wij een nachtje door konden slapen maar ik vond hem daar steeds nog veel te klein voor. Hij wordt ’s nachts nog regelmatig wakker en dan is het zo handig om hem even in bed bij mij te laten drinken zodat hij weer rustig wordt en kan gaan slapen 😉 . Met een flesje is dat toch een heel gedoe midden in de nacht. Naar beneden, flesje maken, opwarmen, hoeveel moet je dan uberhaubt warm maken? Ik heb geen idee hoeveel hij drinkt als hij bij mij drinkt! Daarnaast vrees ik dat ik ook wel een beetje tot de ‘over-protective moms’ behoor dus zo’n nachtje logeren van de baby is nogal een dingetje…

Toen hij zo’n 2 maanden oud was kochten we kaartjes voor een concert waar ik heel graag naartoe wilde. Dat was pas in Maart dus tegen die tijd was hij al 7 maanden en dan kon de baby uit logeren want dan had ik daar vast minder moeite mee… dacht ik toen … 😀 .

Baby uit logeren wordt een feit

Dat concert was dus gister! Melle mocht gaan logeren bij mijn zus, zwager en hun 2 kindjes Siem (bijna 2) en Noud (5 maanden), dat zou dus een gezellige boel worden daar!

Naast het feit dat mijn zus en zwager hele lieve oppas zijn voor Melle, vond ik het ook heel handig dat zij zelf nog zo ‘in de baby’s’ zitten. Mocht ik iets vergeten dan hebben zij het gewoon zelf in huis! Melle heeft dezelfde maat in luiers en kleertjes als Noud dus zelfs dat was geen probleem. Oke, een hele geruststelling dus! Geen probleem, die baby uit logeren 😉 .

We hebben nog heel even getwijfeld om na het concert bij hun te gaan slapen zodat ik ’s nachts toch bij Melle was…maar het idee van een nachtje doorslapen en in de ochtend lekker ontbijten zonder hem in de gaten te hoeven houden, sprak me inmiddels ook wel aan! Daarnaast is het ook zo dat we sinds zijn geboorte éénmaal samen uit eten zijn geweest en daar houdt het dan ook ongeveer wel mee op.

En ja, ik moest het toch een keer proberen, dus hup, hotel geboekt!

Gister was het dus zover! We zijn in de ochtend nog met Melle wezen zwemmen, meestal valt hij daarna in slaap, dus ik had bedacht om in die tijd de laatste spullen te pakken en wat te eten en als hij wakker werd naar mijn zus te rijden….maar uiteraard viel hij deze keer niet in slaap, ondanks dat hij heel erg moe was, dat werd dus haasten!

Melle snel fruit eten, wij snel een boterham naar binnen werken, spullen in de auto (terwijl Melle al begon te jengelen in de box want die vond het allemaal veel te lang duren…zou ik hem nu op bed leggen werd het weer veel te laat dus dat was ook niet handig). Het is bijna een uur rijden van Uden naar Apeldoorn dus ik dacht ‘hij slaapt in de auto wel’. Ja, 5 minuten voor de afslag Apeldoorn gebeurde dat inderdaad… dus wat doe je dan? De afslag voorbij rijden zodat hij nog even wat langer kan slapen 😉 . Zijn er meer ouders die dat doen of is dat echt heel erg gek?

Uiteindelijk heeft hij dus ongeveer een half uurtje geslapen. Zodra de auto geparkeerd werd, werd hij wakker. Hij moest nog hartstikke moe zijn, dat kon niet anders…niet fijn voor mijn gemoedsrust want volgens mijn ‘planning’ zou hij nu al 2 uurtjes geslapen hebben en zou hij dus lekker uitgerust aan de logeerpartij beginnen, maar dat ging nu mooi niet door!

baby uit logeren

Noud had net prikjes gehad dus die was ook een beetje uit zijn doen. Ik begon een beetje medelijden met mijn zus en zwager te krijgen, dit kon wel eens een vervelende avond/nacht voor hun gaan worden. Het was inmiddels half 2 en Melle had sinds die ochtend dus maar een half uur geslapen. De poging om Siem als eerst in slaap te krijgen mislukte al, hij zette het op een krijsen en het was duidelijk dat hij niet ging slapen. Oké, dan maar uit bed en hopen dat Noud en Melle dan in ieder geval kunnen slapen. We hadden bedacht dat als Melle zou slapen, wij wel konden gaan, maar dat was om 14.45 nog niet gelukt en wij wilden toch wel graag voor de spits in Amsterdam zijn! Hij lag inmiddels wel lekker rustig dus we zijn toch maar gegaan! Mijn hele planning van die dag viel dus behoorlijk in duigen, maar ik moest dat van mezelf maar een beetje loslaten en onze baby gewoon lekker laten liggen .

Tijdens het eten en het concert kreeg ik veel foto’s en appjes dus dat stelde me wel gerust! Rond 23.30 waren we in het hotel, omdat ik nog borstvoeding geef moest ik daar dus eerst nog gaan kolven. Heel romantisch als je baby voor het eerst uit logeren is en je weer eens een avondje uit bent 😉 .

Daarna als een blok in slaap gevallen, tot half 8…half 8! Oké, het is langer dan de half 4-4 uur-half 5 en half 6 die ik de afgelopen maanden gewend ben maar jeetje, half 8!!! Ik had nog wel mijn wekker op 9 uur gezet zodat ik nog even rustig kon douchen voor het ontbijt maar dat was niet eens nodig. Na 7 maanden nauwelijks slapen kon ik eindelijk een hele nacht doorslapen en lekker uitslapen en wat doe ik, ik word om half 8 wakker! Ik kon ook echt niet meer slapen, nee, ik moest natuurlijk eerst met mijn zus appen! Hoewel Melle haar ’s nachts behoorlijk bezig had gehouden door zijn speen steeds kwijt te raken heeft hij wel tot 6.30 geslapen!

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt zijn we snel naar Apeldoorn gereden. Toen we de straat in kwamen rijden zagen we ze al staan in de speeltuin, met Melle en Noud samen in de wandelwagen en Siem op de glijbaan! Voor een eerste keer vond ik het niet tegenvallen, hij is niet in paniek geraakt omdat wij er niet waren, hoefde niet midden in de nacht een voeding en heeft toch best goed geslapen!

Hoe oud waren jullie kindjes toen ze voor het eerst gingen logeren? Had jij je telefoon dan ook steeds vast om te checken of kon je van je ‘vrije’ avond genieten? Ik ben nieuwsgierig. Ben ik de enige die er zo’n ‘Ding’ van maakt of zijn er meer moeders die daar toch wel moeite mee hebben?

6 gedachten over “Je baby uit logeren voor de eerste keer, hoe doe je dat?”

  1. Ahh ja komt goed hoor! Ons mannetje os inmiddels bijna 11 maanden en gaat volgende week voor de tweede keer logeren. ..bij de buren deze keer!
    Veel plezier het weekend he;)

  2. Wat een heerlijk verhaal en zo herkenbaar! Ik ben ook weleens de afrit voorbijgereden omdat zoonlief net sliep! Godzijdank ben ik niet de enige! Onze man gaat dit weekend voor het eerst logeren en ik mis hem nu al 🙂 Je verhaal gaf me even een zetje thanks!

  3. fijn dat ze gewoon lekker mee kan! als je een weekend weggaat en je steeds zorgen maakt kun je er ook niet van genieten! veel plezier alvast!

  4. Mijn dochter is nu 7 maanden oud, en ik had toen zij een week of 5 was had ik ook bedacht om er een weekend op uit te gaan in maart. In januari kreeg ik al de kriebels om nu, in maart, er een weekend op uit te gaan zonder haar. Hotel gemaild of we haar toch mee mochten nemen en kreeg het antwoord dat ze een babybedje voor ons klaar zouden zetten!
    Aankomend weekend is het zover! Denk dat ik met haar bij me meer zal ontspannen dan zonder haar, maar op een dag zal ik er ook aan moeten geloven 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven