Baby uitzet; wat heb je echt nodig? Van ledikant tot spuugdoekje!

Toen ik doorkreeg dat ik zwanger was, was ik helemaal happy. Straks heb ik misschien wel een Mini-me rondlopen! En nog het leukste….shoppen!! Van geboortekaartjes en een mooi geboortebord tot héél veel babyspullen. Ik ben echt shop-verslaafd. Als ik erachter kom dat er iets in huis kapot is of er nog iets ontbreekt, ben ik heel gelukkig. Op naar een lange zoektocht naar het perfecte voorwerp! Al gaat het over een zeeppompje voor in de wc, ik ga uit mijn stekker. Dus shoppen voor de baby uitzet was voor mij het ultieme genot.

Er ging dan ook echt een wereld voor mij open toen ik de eerste keer de Prenatal instapte. Wat veel keuze aan babyspullen! En wat moet je veel aanschaffen! Gelukkig kon mijn vriend mij een halt toeroepen: eerst een lijstje maken met wat we nodig hebben en dan shoppen. Daar liep ik dan met honderd-en-een spulletjes in mijn hand. Met een trillend onderlipje heb ik alles teruggelegd…..behalve dan dat te schattige pakje… ow en die slab….oke oke goed: ook de voedingskussen, aankleedkussen met hoes, knuffelkonijn en mutsje gingen mee. Ik gaf de hormonen maar de schuld 😉 .

Wat heb je nodig voor je baby uitzet

Eenmaal thuis aangekomen ging ik gelijk Googlen en wat zijn er veel spullen die je moet hebben! Mijn mond zakte er van open. Eindelijk kan ik mijn shopverslaving bevredigen. Hier ben ik nog wel even zoet mee! Veel maanden, en euro’s, verder had ik alles….maar dan ook echt alles….en wat bleek? Meer dan de helft heb ik nooit, maar dan ook echt nooooit gebruikt! Heel veel spulletjes werden aangeraden bij de verloskundigen, maar ook daar heb ik totaal niet naar omgekeken. Dus lieve mensen, ben ik even gaan nadenken en heb ik mijn eigen baby uitzet lijstje samengesteld. Doe er je voordeel mee!

baby uitzet

Wat heb je nu eigenlijk echt nodig voor de babykamer?

Ledikant voor de baby op eigen kamer en eventueel een wiegje voor in jullie slaapkamer

 • 2x dekentje
 • 2x lakentje (als je een slaapzak gaat gebruiken zou ik het lakentje weglaten)
 • 2x hoeslaken
 • *Optioneel= klamboe
 • 2x slaapzak

Commode

 • Aankleedkussen
 • 3x Aankleedkussenhoes (lekker lang woord. Leuk voor Scrabble)
 • Doosje voor billendoekjes in op te bergen
 • Optioneel: klein mandje voor spulletjes voor op de commode
 • Luieremmer. Die luiers stinken! Inclusief cassettes (zakjes)

Kledingkast 

Heb ik zelf niet. Ik heb zelf alle rompertjes etc in de commode gedaan en een rails opgehangen met haar kleertjes)

 • 10x rompertjes met lange mouwen
 • 10x rompertjes met korte mouwen
 • 8 boxpakjes of meer. Zijn super handig!
 • Alle kleertjes die je maar wil. Maak je vriend maar wijs, als die begint te klagen, dat er op een lijstje stond dat je minimaal 30 verschillende soorten setjes moet hebben 😉 .
 • 10x sokjes
 • 2x slofjes
 • 3x mutsjes

En voor de rest natuurlijk leuke decoraties, plankjes, ditjes en datjes. Bovengenoemde zijn in ieder geval de dingetjes die je, denk ik, sowieso wel moet hebben in de babykamer. baby uitzet

 

Voedertijd! Wat heb je nu echt nodig in je baby uitzet?

Ik gaf zelf borstvoeding en dan heb je nodig:

 • Tepel crème….100% zeker dat je dat heel fijn gaat vinden dat je dat alvast in huis had.
 • Zoogkompressen. Iedere keer als ik een kindje hoorde huilen liepen mijn borsten leeg in mijn beha….en op mijn kleding.
 • 2x voedingsbeha met beugel
 • 1x voedingsbeha van zachte stof om mee te slapen.
 • Tepelhoedje. Voor als je tepels het echt niet meer uithouden.
 • Kolfapparaat voor de keren dat je op stap bent en je borsten toch echt even leeg moeten.
 • 4x flesjes voor als je flesvoeding geeft of borstvoeding met de fles.
 • Flessenwarmer. Vond ik echt heel handig. Nooit meer een te warme fles en een kleine die de boel bij elkaar gilde, want die had het flesje al gezien en wilde het NU!!
 • 1x een afwasborstel speciaal voor flesjes schoon te maken
 • 1x voedingskussen met 2x een voedingskussenhoes (ook weer leuke voor Scrabble)
 • 10x hydrofiele luiers. Ik leefde met die dingen. Altijd eentje binnen handbereik!
 • 10x spuugdoekjes. Waren ook mijn beste vriend.
 • 10x slabbetjes.
 • Vitamine K en vitamine D voor de nodige vitamientjes.
 • Een wipstoeltje.
 • Een speentje eventueel alhoewel je ook de speen weer moet afleren
 • En ook niet een overbodige luxe bij borstvoeding…een nagelvijltje. Ze krabben je helemaal open alsof de Exorcist langs is geweest.

baby uitzet

Verzorging om je kleintje nog mooier te maken:

 • Natuurlijk de overbekende luiers. Sla alvast lekker in tijdens acties. Te veel zal je              echt niet snel hebben!
 • Billendoekjes. Hetzelfde als de luiers. Acties here i come!
 • Billenzalf. Vooral tijdens de zure spuitluiers een pre.
 • Haarborsteltje. Ook al is je kleine zo kaal als een knikker. Het is gewoon te schattig!
 • Badje + standaard
 • Emmer (om het water na het badderen weg te gooien)
 • De hele lijn van Zwitsal, omdat het gewoon lekker ruikt. Nee grapje. Een shampoo en douchegel zijn voldoende en een lekker smeerseltje voor na het badderen.
 • 2x bad capes
 • Verzorgingstas

baby uitzet

Je baby uitzet voor onderweg

 • Uiteraard een kinderwagen
 • Maxi Cosi
 • Spiegeltje zodat je de kleine achterin de auto kan zien
 • Zonneschermen voor in de auto

Hmm ik denk dat ik er zo een beetje ben…..Als ik mijn lijstje bekijk met de lijstjes die ik vond op Google…..jep, te veel zooi die ik nooit gebruikt heb. Maar hey, dat was mijn ervaring.

Misschien dat jullie nog dingetjes hebben die jullie niet konden missen in je baby uitzet? Ben benieuwd!

 

3 gedachten over “Baby uitzet; wat heb je echt nodig? Van ledikant tot spuugdoekje!”

 1. Mooie Lijst Joyce.
  Je zegt dat de lijstjes die je op google vindt te veel zooi bevatten, en daar ben ik het mee eens. Heb je al eens de lijst van http://nl.checklist.com/baby-checklist/ gezien? deze lijst is ook behoorlijk vol, maar het handige aan die lijst is dat je hem helemaal kan aanpassen aan je eigen wensen. Bovendien kun je hem ook delen met bijvoorbeeld je partner of aan je babyshower gasten! Erg handig.

  Groetjes,
  Sharon

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Thanks Sharon. Even ter info… het artikel is geschreven door Kimberley ;), ik had er mijn naam per ongeluk onder staan maar dat klopt niet, dus heb ik snel even aangepast!

  2. Avatar foto
   Kimberley Taal

   Jep deze is van mij hihi ☺️
   Wat handig zo’n lijst! Krijg je altijd kraamkado’s die je echt wilt ? Als ik in de toekomst weer met een dik buikje mag rondlopen, ga ik deze zeker gebruiken! Thnx!

   Groetjes,

   Kim

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven