Babyccino maken: samen een gezellig momentje, jij je koffie en je kleintje ‘kinderkoffie’

Samen een bakkie doen? Dat stel je vast vaak voor aan je moeder, vriendinnen of je lief. Maar een kop koffie met je kindje drinken zit er niet in, terwijl ze dat nu juist zo gezellig vinden. Gelukkig is daar nu een oplossing voor, de kinderkoffie! Heb je ooit gehoord van de babyccino? Overgewaaid uit Australië en inmiddels al behoorlijk ingeburgerd in Nederland, deze kinderkoffie. In dit blog lees je er meer over, en natuurlijk vertellen we je ook hoe je zelf heel gemakkelijk zo’n babyccino maakt voor je mini-me én geven we een slimme tip voor babyccino’s én gezond opgroeien.

babyccino recept

Samen met mama drinken; een babyccino

Trekt jouw mini-me ook zijn of haar neusje op wanneer je ze een glas melk voor zet? Dan wordt het tijd voor een lekkere babyccino! Want welk kindje wil er nu niet met papa of mama meedrinken?

Een babyccino voor jouw kleintje, dat kan al van kleins af aan!

De basis voor een babyccino is heel simpel; melk. Maar ook als je kindje nog geen gewone melk mag kan je een babyccino maken. Dan maak je natuurlijk gewoon een lekkere babyccino met groeimelk! Gezond voor ze én ook nog eens heel lekker, zo’n ‘kinderkoffie’! Wil je meer weten over hoe je een babyccino maakt? Dan hebben we hieronder een lekker recept voor je.

Wat is een babyccino?

Een babyccino is dus eigenlijk gewoon een beker met opgeklopte melk. Maar babyccino klinkt natuurlijk veel leuker 😉 . Zoals gezegd is deze ‘kinderkoffie’ overgewaaid uit Australië en ook in Amerika enorm populair. Zoals altijd lopen wij in Nederland iets achter de feiten aan, maar inmiddels begint deze lekkere kindercappuccino ook hier steeds bekender te worden.

Gezond babyccino maken voor kindjes vanaf 2 jaar

Vervang je de gewone melk door groeimelk, dan kan je al met de allerkleinsten samen een kopje ‘koffie’ drinken in de vorm van een babyccino. Daarnaast is die groeimelk nog gezond ook, want om gezond op te groeien heeft een kind 7x meer vitamine D nodig dan een volwassene. En daar wordt bijvoorbeeld bij HiPP Junior 4 Combiotik in voorzien. Zo creëer je meteen een Boost Bite voor jouw kleintje.

Babyccino maken met groeimelk

Een mooie manier om hier een dagelijks terugkerend ritueel van te maken, want je kinderen vinden het vaak bijzonder als ze met je mee mogen doen. Klop de melk goed op en zorg ervoor dat die niet te heet is bij het opdienen.

Wat als je kindje (nog) geen gewone melk mag? Een babyccino zonder melk.

Jonge kindjes mogen nog geen koemelk, terwijl ze wel de behoefte hebben aan bepaalde stoffen in die melk. Daarom geven veel ouders hun kindjes groeimelk, als de periode van opvolgmelk is afgesloten. Deze zit boordevol belangrijke stoffen die ze nodig hebben om goed op te groeien. Wist je dat peuters tot 3 keer meer calcium nodig hebben dan volwassenen, en zelfs tot 7 keer meer vitamine D? Daarom is het verstandig ze groeimelk te geven, zodat ze deze én nog veel meer vitamines en voedingsstoffen vanzelf binnen krijgen. Ook als je kindje last heeft van een koemelkallergie is deze groeimelk een mooie oplossing.

babyccino met oogjes

Leuke variaties maken op de babyccino

Wil jij je babyccino extra feestelijk maken? Doe er dan een beetje kaneel doorheen. Of strooi er wat cacaopoeder overheen, in een leuk vormpje. Een anijsblokje er in kunnen veel kinderen ook wel waarderen. Doe er twee oogjes op en gebruik wat siroop voor het mondje. Zo heb je binnen no-time een echte eychatcher!

En voor de gezelligheid: kleine snoepjes (sprinkles) of marshmallows op je babyccino. Je kan er lekker creatief in zijn, zeker als je kindjes al alles mogen eten en drinken. Behalve échte koffie natuurlijk! Daar zullen ze voorlopig nog even geduld voor moeten hebben. Een speciaal kopje om de koffie in te schenken, dat doet ook al veel.

Kijk, een écht jonge baby geef je natuurlijk nog geen babyccino, maar gewoon borstvoeding of flesvoeding. Maar als ze al wat verder zijn, dan is dit toch super leuk! Heb jij (of eigenlijk je kleintje) de kinderkoffie ook uitgeprobeerd? Dan zijn we heel benieuwd: viel het een beetje in de smaak? En hoe drinkt je mini-me de babyccino eigenlijk het liefst?

5 gedachten over “Babyccino maken: samen een gezellig momentje, jij je koffie en je kleintje ‘kinderkoffie’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven