Hoe verzorg je de babyhuid van jouw kindje op een goede manier?

Een goede verzorging van de babyhuid is van groot belang om de huid van jouw kindje optimaal te beschermen. De huid van jouw baby’tje is namelijk nog heel kwetsbaar. Vandaar ook dat het belangrijk is om met zorg producten te kiezen. Zoek daarbij naar producten die de babyhuid ondersteunen en verzorgen. Natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn daarin bijvoorbeeld een slimme keuze. Mijn nichtje Yara gebruikt voor haar meisje de natuurlijke producten van Weleda. Door haar positieve ervaringen met de zwangerschapsolie van dit merk was de keuze voor deze babyproducten eenvoudig. Ook voor haar baby wil ze gebruik maken van natuurlijke verzorgingsproducten en daarom is de Calendula babylijn een logische keuze.

De babyhuid van jouw kindje op een goede manier verzorgen

Wist je dat een babyhuid tot wel 5x dunner is dan onze huid? Een slimme keuze dus om te gaan voor milde babyproducten die het natuurlijke beschermingslaagje van de huid ondersteunen en daar waar nodig aanvullen. Ga dan ook niet af op een verzorgingsproduct vanwege het lekkere geurtje dat eraan hangt. Verdiep jezelf even in de ingrediënten die in het betreffende product zitten voordat je je keuze maakt. Pas dan weet je of je een product in handen hebt dat ook echt bijdraagt aan de gezondheid van jouw kindje.

babyhuid verzorgen

Naast het belang van het gebruik van goede natuurlijke producten is er een aantal dingen waar je nog meer op kan letten bij de verzorging van je kleintje:

  1. Vermijd verzorgingsproducten met toegevoegd synthetisch parfum. Steeds meer baby’s reageren hier allergisch op.
  2. Iedere dag in badje is helemaal niet goed voor de babyhuid, drie keer per week is meer dan voldoende. Op de andere dagen kan je dan even opfrissen met een hydrofiel washandje, wat water en eventueel een shampoo die niet in de oogjes prikt.
  3. Let op de temperatuur van het badwater, te warm water is niet fijn voor je baby en kan ook de huid verder uitdrogen.
  4. Vermijd producten die mogelijk belastende stoffen bevatten zoals SLS/SLES, minerale oliën, ftalaten en andere hormoonverstorende stoffen.
  5. Een hydrofiele luier is fijn voor het afdrogen va de tere babyhuid. Vergeet hierbij niet om de huidplooien goed droog te maken.
  6. Gebruik alléén artikelen die speciaal voor het verzorgen van de babyhuid zijn, geen producten voor volwassenen.
  7. Gebruik geen huidverzorgingsproducten voor de babyhuid die schuimen; deze kunnen de babyhuid uitdrogen. Het is bijvoorbeeld slimmer om een lekkere babyolie te gebruiken dan een schuimende douchegel.

De producten die Yara gebruikt vind je hier

verzorgen van de babyhuid

Welke producten zijn handig voor je baby op de commode of in de badkamer ?

Er zijn een aantal huidverzorgingsproducten die onmisbaar zijn in de baby uitzet. Weleda heeft alle onmisbare producten in haar verzorgende Calendula babylijn zitten waardoor je eenvoudig in een goede verzorging van de babyhuid voorziet. Deze natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s zijn ontwikkeld met verloskundigen en apothekers en al vanaf dag één te gebruiken.

Mijn tips voor een baby-uitzet zijn een fijne shampoo & douchecrème (die niet in de oogjes prikt!) en een goede billenbalsem. Ook een verzorgende olie die je kan gebruiken om de babyhuid mee te voeden voor het aankleden is onmisbaar. Deze kan je overigens ook gelijk voor een babymassage gebruiken. Eventueel kan je ook nog een lekkere badmelk toevoegen aan je assortiment om de babyhuid tijdens het badderen extra te verzorgen. Vergeet op zonnige dagen ook de zonnebrandcrème niet.

Wil je de babyhuid nog wat uitgebreider verzorgen, dan biedt de babylijn van Weleda nog meer milde producten zoals bijvoorbeeld een fijne rijke balsem voor de koude en gure dagen. Niets lekkerder dan het gezichtje van je baby even goed in te smeren voor je naar buiten gaat. Verder vond ik het zelf vroeger fijn om talkpoeder te gebruiken. Een advies van mijn moeder, die het bij mij ook al gebruikte. Weleda Babypoeder absorbeert vocht en voorkomt irritaties. Heel fijn bijvoorbeeld voor baby’s met een gevoelige huid op de billetjes. Even licht inpoederen voordat je een nieuwe luier omdoet en je voorkomt roodheid en irritatie. Indien nodig gebruik je ook Calendula Billenbalsem bij rode geïrriteerde billetjes. De zinkoxide in die balsem zorgt voor een sneller herstel en een goede verzorging en bescherming van de babyhuid.

De baby verzorgingsproducten van Weleda vind je hier

Enige toevoeging in mijn eigen ‘babystash’ was nog een product voor in bad om echt even tot rust te komen. Soortgelijk aan het Welterustenbad van Weleda. Na een dag vol indrukken is deze kruidige badmelk heerlijk om aan het babybad toe te voegen. Niet alleen voor de baby, maar ook voor jezelf. De kalmerende geur van tijm, bergden en lavendel kalmeert meteen en maakt van het badritueel een heerlijk momentje voor twee. Lekker in bad geweest? Vergeet dan niet nog even de tandjes te poetsen met een tandpasta zonder fluoride.

Buiten het fijne gebruik en de natuurlijke ingrediënten hebben de producten die Yara gebruikt overigens nog een pluspunt. Ze zijn vriendelijk voor onze planeet, lief voor dieren en in een heel aantal gevallen zelfs helemaal vegan.

Heb jij nog producten voor het verzorgen van de babyhuid die voor jullie onmisbaar zijn (of waren)?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven