Babymoon: nog even samen weg voor de bevalling…

Heb jij ook zo genoten van jullie honeymoon? De huwelijksreis staat natuurlijk altijd in het teken van romantiek en liefdes kriebels. Maar heb je ook wel eens van een babymoon gehoord? Misschien kan je al raden wat een babymoon is, maar we leggen het je graag nog even uit.

Een babymoon is een vakantie voor koppels die er nog een laatste keer met z’n tweeën tussenuit willen voordat hun eerste kind geboren wordt. In het kader van ‘nu kan het nog, straks als de baby er is dan is dat allemaal wat minder makkelijk’.

Deze babymoon staat bij veel stellen die hun eerste kind verwachten, hoog op de zwangerschaps-bucketlist. Heerlijk nog even samen weg naar een lekker warm land bijvoorbeeld. Om te genieten van een rustige zonvakantie zonder kinderen, nu het nog kan. D-reizen heeft een speciaal babymoon onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse vrouwen tussen de 18 en de 40 jaar, met enkele opmerkelijke uitkomsten. Zo geven de respondenten aan dat ze een babymoon niet perse echt als romantisch ervaren. Door opgezette enkels en/of een te dikke buik, voelt een deel van de Nederlandse vrouwen zich zelfs een beetje ongemakkelijk. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat Spanje en Italië de favoriete babymoon bestemmingen zijn. Meer weten? Lees hier het gehele onderzoek.

babymoon
Stockfoto van zwangere vrouw op vakantie door Sven Hansche

Een babymoon is genieten met z’n twee

De trend babymoon betreft vakanties waarin je voor de geboorte nog even samen geniet van rust, luxe en elkaar. Omdat alcoholische versnaperingen en saunabezoeken natuurlijk worden afgeraden, zitten de babymoon vakanties vol ontspanning, frisse lucht en gezonde culinaire maaltijden.

De meeste babymooners gaan nog even weg tussen de 12e en 24e week van de zwangerschap. Heb je daarna nog meer dan genoeg tijd om de geboortekaartjes uit te zoeken én de babykamer te schilderen. De vervelende zwangerschapskwalen zijn dan (als het goed is) voorbij en de buik zit nog niet al te veel in de weg. Natuurlijk kan je ook, net als onze Joyce, gaan kamperen als je hoogzwanger bent. Maar neem maar van ons aan dat dat geen aanrader is, ze kan daar een boek over schrijven.

Wanneer is een babymoon aan te bevelen en wanneer blijf je beter thuis?

Een babymoon is aan te bevelen als je een fijne zwangerschap ervaart zonder complicaties. Zijn er wel complicaties dan is de aard van de complicaties de belangrijkste factor om te bepalen of dat het slim is om nog een babymoon te plannen. Overleg dan ook altijd met je verloskundige of huisarts.

Babymoon voor elk budget

Een babymoon organiseer je in een handomdraai. Voor de zekerheid kan je het beste een bestemming in Nederland kiezen. Of in ieder geval in België of Duitsland, zodat je ook zo weer in ons kikkerlandje bent als er onverhoopt toch wat gebeurt. Misschien kan je je door manlief laten verrassen? Ga voor een romantisch weekend weg, of maak er lekker een hele vakantieweek van. Van een overnachting in een oude pastorie in Belgisch Limburg tot relaxen in Twente… Jullie komen er samen vast wel uit. Krijg jij pas een vakantiegevoel als je in Frankrijk bent? Dan kunnen we ook de Sommebaai in Frankrijk aanbevelen. Op slechts 4 uurtjes rijden, en toch dat buitenland gevoel!

De komende maanden zouden zomaar wat druk op jullie relatie kunnen gaan zetten… En dan hebben we het nog niet eens over het moment dat die kleine er echt is! Geen slecht plan dus, zo’n babymoon. Om nog even lekker op te laden en van elkaar te genieten. Breng je in één klap de romantiek in je relatie terug, mocht dat nodig zijn. Want wellicht hebben jullie daar na de bevalling toch niet heel veel tijd meer voor…

Ervaring?

Hebben jullie nou ooit een babymoon gedaan? En heb je tips voor de mama’s en papa’s in wording? Een heerlijk hotel, of een rustgevende bestemming? Dan horen we die natuurlijk graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven