Babyshower organiseren; tips om de organisatie van de babyshower soepel te laten verlopen

Ik zit in de babyfase. Niet dat ik zelf massaal kindjes op de wereld zet. Maar er gaat geen maand voorbij of er komt weer een ‘ik ben zwanger’ aankondiging. Herken je dat? Worden jouw vriendinnen ook massaal moeder? Dan zullen er ook wat babyshowers georganiseerd moeten worden. Want zelfs in Nederland is een babyshower organiseren tegenwoordig heel normaal. Dat kan je natuurlijk niet aan de hoogzwangere mama in spé overlaten. Heb jij al eens een babyshower georganiseerd of ben je juist op zoek naar de do’s and dont’s van baby shower tips?

Het kost even wat planning, maar met een beetje moeite kan je er een heel leuk feestje van maken. In dit blog lees je waar je op moet letten om de organisatie van je babyshower zo soepel mogelijk te laten verlopen! Zo wordt het organiseren van een babyshower zomaar ineens kinderspel. Hou er in ieder geval rekening mee dat je alvast wat zwangerschapsboxen aanvraagt!

organiseren babyshower

Een babyshower organiseren, waar moet je aan denken?

De komst van een kindje al vooraf vieren: sommigen vinden het een beetje overdreven, maar het raakt steeds meer ingeburgerd. Het kan dan ook een heel gezellig feestje opleveren! En mama kan alvast wat cadeautjes innen voordat het kindje komt. Veel handiger dan het wachten op kraamcadeaus, want je zal je baby uitzet toch echt vooraf klaar willen hebben, nietwaar?

Een babyshower is dus een mooi moment om met je vriendinnen bij elkaar te komen voor wat babytalk. En je kan mooi om de beurt een babyshower organiseren. Zit jij deze keer in de organisatie? Dan vind je hieronder wat tips waarmee het organiseren van een babyshower reuze meevalt.

1. De locatie van de babyshower

Over de locatie hoef je helemaal niet moeilijk te doen als je een babyshower gaat organiseren. Menig mama in spé zal de voorkeur geven aan haar eigen comfortabele bank. Maak het jezelf (maar vooral je hoogzwangere zus of vriendin) maar lekker gemakkelijk. Vier je het toch liever buiten de deur? Zorg dan in ieder geval dat er voor de toekomstige moeder genoeg gelegenheid tot rustig zitten is. Want het laatste waar je zin in hebt als je hoogzwanger bent is polonaise aan je lijf!

Tip Organiseer je de babyshower wel bij de zwangere thuis? Vergeet niet te regelen dat ze thuis is, of lok ze eerst met een smoes uit huis zodat je kan gaan versieren. Verder regel je natuurlijk dat na afloop alles weer netjes achter gelaten wordt 😉 .

babyshower organiseren

2. De babyshower uitnodigingen

Heb je besloten waar en wanneer het feestje gaat plaatsvinden? Dan ben je al goed op weg met het organiseren van de babyshower. Nog even een kwestie van de uitnodigingen versturen, een mooi cadeau regelen en bedenken wat jullie op de grote dag allemaal gaan doen.

De uitnodigingen de deur uit doen is misschien nog wel het minste werk! Aangezien ik deze keer aan de beurt was om de babyshower te organiseren ben ik de uitnodigingen zelf gaan ontwerpen. Dit heb ik gedaan bij het Kaartenhuis en ik ben er hartstikke blij mee. Ze zijn leuk geworden, toch?

3. De cadeautjes

Er wordt wel eens gezegd dat nuttige cadeaus saai zijn. Nou, niet voor toekomstige moeders. Kleertjes, babyshampoo en luiers heb je gewoon nooit genoeg. Dus voel je niet verplicht om speelgoed te kopen. Een nuttig cadeau kan ook hartstikke leuk zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte luiertaart?

4. De activiteiten

Nog wat belangrijks om over na te denken tijdens het organiseren van de babyshower: de activiteiten. Ook hier geldt, maak het niet té bont. Daar zit de hoogzwangere mama in spé vast niet op te wachten. Maar dan blijft er nog genoeg keus over. Ga voor een gezellige spelletjesmiddag of een creatieve activiteit. Jullie hebben vast weinig nodig om je als vriendinnen te vermaken! En als de mama-to-be helemaal blij is met de babyshower die georganiseerd is, dan kunnen jullie natuurlijk altijd nog om een gender reveal party vragen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven