Een babysit zoeken via een app… iets voor jou?

Het is helemaal van deze tijd… een babysit zoeken via de app. Je vraagt niet het buurmeisje of je nichtje die toevallig een paar straten verder woont, nee, je kijkt gewoon in de app van AirBsit of er een oppas in de buurt is die je uit de brand kan helpen.

Gechargeerd natuurlijk hè, want voordat je de app raadpleegt heb je waarschijnlijk je eigen oppas al geprobeerd en heeft die ook haar vriendinnetje al met jouw vraag bestormd… maar helaas… ze hebben beiden al andere plannen. Tja, en je ouders wonen ook niet in de buurt dus om die nu zomaar even op te trommelen behoort ook niet tot de mogelijkheden. Dit is zo ongeveer het scenario waar jij doorheen gaat en dan… JA DAN… is er AirBsit die een babysit voor je kan regelen.

babysit

Een aanbevolen babysit wil iedereen toch ?

En niet zomaar een babysit! Nee hoor, middels de app kan je zien hoe de babysit ‘ervaren’ is door andere papa’s en mama’s die al net een tikkeltje eerder waren in het gebruik van de app (zeker net wat meer van deze tijd, die papa en mama 😛 ). In België is deze app in ieder geval al een hit en ze ‘lanceren’ nu ook in Amsterdam. Woon je op het platteland in Nederland… dan moet je dus nog even geduld hebben helaas, maar voor de grotere steden is dit in ieder geval goed nieuws.

Op het laatste moment samen met je man nog even een filmpje pakken? Geen probleem, een babysit is zó geregeld. Met je vriendin toch even naar je stamkroeeg terwijl je man moet overwerken? No worries, AirBsit heeft zo een bijpassende babysit voor je gevonden. En als die babysit dan ook nog eens goede ranking heeft in jouw eigen netwerk en door hen wordt aanbevolen, dan is het een kwestie van even samen regelen. Jij vraagt als ouder een babysit en de babysit die jij uitkiest kan met een druk op de knop de ‘date’ aanvaarden of niet. Samen spreek je een uurtarief af van AirBsit niet tussenstaat.

De enige vergoeding die AirBsit vraagt is een kwartier van je oppastarief. Stel, je gaat je oppas € 5,00 per uur betalen, dan betaal je AirBsit voor die avond, ongeacht hoelang de babysit komt, een vergoeding van € 1,25. De app zelf is namelijk gratis te downloaden.

De app zal best handig kunnen zijn, maar ik zie nog een paar struikelpunten. Ik denk dat je… als je een aantal babysitters via AirBsit inmiddels al eens hebt laten oppassen, je eerder geneigd bent om hen allemaal eerst gewoon te bellen, in plaats van ze een volgende keer weer via de app te benaderen, of zie ik dat verkeerd ? Dat lijkt me iets waar nog over nagedacht moet worden.

En persoonlijk zou ik mijn eigen dochter niet zomaar ergens spontaan op het laatste moment laten oppassen als de ouders niet vooraf gescreend zijn. ‘Ergens’ wil je toch weten dat jouw dochter van 14 (bijvoorbeeld) op een plek oppast die safe is voor haar? Overigens kan een oppas binnen de app ook ouders ‘reviewen’, dus voor je het weet lees je misschien wel op AirBsit dat je zoontje zich tijdens het oppassen altijd als een monster gedraagt 🙂 .

Wat denk jij ? Zou jij overwegen om deze babysit app te gebruiken als hij bij jou in de regio ingezet zou gaan worden ?

3 gedachten over “Een babysit zoeken via een app… iets voor jou?”

  1. Pfiew! Moeilijk onderwerp. Ik had al gehoord over de app, maar ik heb de indruk dat mijn directe omgeving er geen grote fan van is. De mutualiteiten en gezinsbond in België bieden ook babysits aan. Dat lijkt me net iets ‘veiliger’. Ikzelf zou het enkel gebruiken in aller-, allerhoogste nood.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven