Badkamer ideeen voor een opgeruimd gevoel; 7 tips

Houd jij ook zo van je badkamer? Het is de ideale plek in huis waar je even tijd voor jezelf kunt nemen. Trek de deur achter je dicht, haal je favoriete verzorgingsproducten uit de kast en je creëert je eigen wellnesscentrum. Heerlijk ontspannen, vooral als je met de leukste badkamer ideeën er een prachtige ruimte van hebt gemaakt. Totdat je oog valt op die berg vuile was, resten tandpasta in de wasbak, rondslingerende tandenborstels. Oh en een lege fles douchegel waar je bijna je nek over breekt. Bij ons was een verbouwing van de badkamer hoognodig dus ging ik een tijd geleden op zoek naar badkamer ideeën om deze kleine ruimte bij ons opgeruimd te houden.

badkamer ideeen

Badkamer ideeën voor meer ruimte in je badkamer

Nu blijft het met kinderen in huis uiteraard altijd een uitdaging om de ideeën voor je badkamer ook blijvend te laten zijn. Herkenbaar? Neem dan even de tijd om naar mijn tips te kijken! Ik heb een aantal tips voor je waarmee je je badkamer opgeruimd houdt, je zoveel mogelijk ruimte overhoudt en het er nog leuk uitziet ook! Buiten onderstaande ideeën zorg je er ook voor dat alle schimmel verwijderd is uit de badkamer. Dat is vereiste nummer één.

badkamer ideeen

1. Zorg voor voldoende opbergruimte in je badkamer

Een open deur, dat snap ik. Maar als je aan een restyling van je badkamer denkt en op zoek bent naar goede badkamer ideeën dan is dit wel een hele belangrijke. Met een groot badkamermeubel heb je in één klap meer opbergruimte. Dat is niet alleen handig om je handdoeken en de voorraad badkamerproducten in op te bergen. Maar ook om tandenborstels, borstels en je scheermesje en deodorant in te bewaren. Dat zijn namelijk typisch van die voorwerpen die je iedere dag nodig hebt en daarom op de wasbak blijven liggen. Dit maakt gelijk een rommelige indruk.

Met wat goede ideeën voor je badkamer kom je echter een heel eind. Berg deze producten na ieder gebruik weer op (kleine moeite), dan ziet je badkamer er al meteen opgeruimd uit.

Overige manieren om extra opbergruimte te creëren zijn een spiegelkast of handige opbergplanken. De spiegelkast stond ook op mijn lijstje maar daar heeft manlief een stokje voor gestoken, die wilde liever een spiegel met allemaal lampjes 😉 .

2. Maak een ruimtelijke indeling

Zoals gezegd zorgt een groot badkamermeubel voor veel opbergruimte, wat wij in onze kleine ruimte goed kunnen gebruiken. Belangrijk is wel (zeker in een kleine badkamer) dat je een ruimtelijk gevoel behoudt. Je moet je als het even kan nog lekker kunnen bewegen en als je badkamer ruimtelijk oogt dan scheelt dat al de helft. Voor ons was een hangend wastafelmeubel dan ook geen vraag, maar een must. Met dis soort badkamer ideeën zie je de vloertegels doorlopen onder de wastafel en dat ziet er gelijk een stuk ruimer uit.

Het enige waar ik niet bij na heb gedacht is de manier waarop mijn dochtertje met haar kleding omgaat als ze gaat douchen… onder de wastafel blijkt haar ideale plekje te zijn 😉 . Hier moet nog wat opvoedkundige regie aan te pas komen, dat zie je wel.

badkamer ideeen vloer

Denk van te voren goed na over de ideale indeling van je badkamer. Om je hierbij te helpen zijn er speciale ontwerpprogramma’s waarmee je zelf aan de slag kunt. Dat is niet alleen handig, maar ook nog eens enorm leuk! Ik heb eerst avonden zitten schuiven en bedenken voordat ik de definitieve beslissing gemaakt heb over hoe de badkamer eruit moest komen te zien. Daarnaast doe je met zo’n programma ook gewoon weer andere badkamer ideeën op.

3. Introduceer het mandjes-systeem in je badkamer

Een badkamer is vaak rommelig, doordat iedereen zijn spullen laat slingeren, dat heb je net kunnen zien. Binnenkort ga ik in ieder geval het mandjes-systeem introduceren om dit op te lossen. Iedereen in huis krijgt zijn eigen mandje (of bak, of kistje, of lade ik moet nog even kijken wat ik qua styling het mooiste vind) en daarbij de opdracht dat de eigen spullen daarin opgeborgen moeten worden.

Tip:Pak bij elkaar passende mandjes om het opgeruimde gevoel te behouden. Als iedereen zijn eigen toilettas gebruikt bijvoorbeeld (zoals nu bij ons)… dan wordt het nog niets.

badkamer ideeen

4. Badkamer ideeën; een handdoekradiator, warm én praktisch

Na het douchen of badderen belanden de gebruikte handdoeken al snel op de vloer. Jij als volwassene doet dat natuurlijk niet, maar jouw kind (althans die van mij wel) laat de handdoek gewoon zakken en ‘stapt’ eruit. Dan kan je nog zulke mooie badkamer ideeën hebben… dit geeft niet bepaald een opgeruimde indruk 😉 . Daarnaast worden de handdoeken ook nog eens niet goed droog. Yagh! Wanneer je een mooie handdoekradiator plaatst, los je dit probleem in één keer op.

Deze radiatoren kenmerken zich door het buisdesign, waar je heel eenvoudig handdoeken tussen kan ophangen. Niets lekkerder als je ’s ochtends uit de douche stapt om een voorverwarmde handdoek om te kunnen slaan en daarbij draagt de radiator ook bij aan een opgeruimd gevoel.

Wij hebben hier zelf overigens een steekje laten vallen… ik heb nog nooit zo’n mooie radiator gezien als die van ons… maar hij is gewoon plat en ik kan er geen handdoek omheen slaan. Daar moet ik dus nog iets voor verzinnen. Heb jij een idee?

5. Zet een grote wasmand neer

Een oplossing hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Zet een grote wasmand neer in de badkamer en maak je gezin duidelijk dat gedragen kledingstukken voortaan daarin gedeponeerd moeten worden. De vloer is vanaf nu verboden terrein! En heb je voldoende ruimte in je badkamer, dan kun je ook overwegen om meerdere wasmanden te plaatsen. Dan kan de was alvast op kleur en wasprogramma gesorteerd kan worden.

Op kleur en wasprogramma sorteren doen we al, alleen de wasmanden staan geen van allen in de badkamer want daar is geen plek… dochterlief kan er dus eigenlijk niets aan doen.

6. Bevestig haken aan de muur

Waar laat je je kleren als je onder de douche gaat? Vaak komen deze op de vloer terecht, maar het staat natuurlijk veel netter om deze netjes op te hangen (nog een manier om dochterlief op weg te helpen met goede voornemens). Maak een paar haken aan de muur en je hebt voortaan een plek waar kleding netjes weggehangen kan worden. Bovendien kreukelen ze hier door niet en is de kans kleiner dat ze – door enthousiast gespetter in bad of onder de douche – nat worden. Of wat denk je van onderstaande badkamer idee?

7. Slim badkamer idee; een wandrek

Heb je ruimte aan de muur, dan is dit wandrek een eenvoudig hulpmiddel. Met dit soort badkamer ideeën kan je tijdelijk meer ruimte creëren om bijvoorbeeld je handdoeken te drogen. Of een bikini op uit te hangen. Hier gebruiken ze hem voor broeken, maar dit is ook handig in de badkamer te gebruiken! En simpel zelf te maken.

Inspireer ons!

Heb jij één van deze badkamer ideeën al doorgevoerd in je badkamer? Of ben je van plan om dat te gaan doen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen, dus deel ze met ons! En als je nog aanvullende tips hebt voor een opgeruimde badkamer (zeker voor een gezin met kinderen) die wij echt moeten kennen, dan horen wij die natuurlijk graag van je.

4 gedachten over “Badkamer ideeen voor een opgeruimd gevoel; 7 tips”

  1. Bij ons past er onder het meubel precies een lage wasmand. Ideaal voor de kinderen. Verder een ikea mandje opgehangen aan zuignappen voor het water speelgoed.
    Inderdaad een spiegelkast met een lampje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven