Badkamer inspiratie voor een toffe verbouwing

Het wordt hoog tijd voor een verbouwing van de badkamer in ons huidige huis. Ik heb dan ook heel veel badkamer inspiratie opgedaan om zo een goede keuze te maken voor de aankomende verbouwing. Bij het opdoen van deze inspiratie ben ik op zoek gegaan naar de laatste trends, maar ook naar gemak in de badkamer én een hele fijne uitstraling. Ik hoop dat onderstaande voor jullie ook een mooie inspiratiebron is.

badkamer inspiratie

Om een goede keuze te kunnen maken voor onze op handen zijnde verbouwing struin ik nogal wat rond op Pinterest. Alhoewel tegenwoordig ook Instagram een goede inspiratiebron is vind ik Pinterest nog altijd fijner. Twee jaar geleden ging ik op zoek naar ideeën om de oude badkamer goedkoop op te knappen. Inmiddels is deze niet meer op te knappen. Hij is niet alleen enorm gedateerd, maar ook gebreken zoals te veel vocht zijn een groot probleem. Daarnaast zijn delen van het sanitair (zoals ons bad bijvoorbeeld) zo aangetast dat deze niet meer schoon te krijgen zijn. Een goed moment dus voor het opdoen van inspiratie voor onze nieuwe badkamer. En misschien ook wel voor die van jou.

De huidige trends voor in de badkamer

Ik wil eerst even ingaan op de trends die je momenteel ziet voor in de badkamer. Voor de trends heb ik inspiratie opgedaan bij Grohe, wel zo eerlijk om even te vermelden.

zwarte wastafelkranen
Bron: Pinterest Schuittotaalwonen
koperen wastafelkranen en douchkraan
Bron: Pinterest Bycocoon
gouden douchekraan en badkamer inspiratie
Bron: Pinterest Homedeco

Gekleurde kranen

De standaard rvs kranen die zien we lang niet overal meer. Natuurlijk wordt er nog wel voor gekozen, maar je ziet ze niet meer zoveel als voorheen. Wil jij badkamer inspiratie opdoen en hou je van kranen in kleur? Kijk dan eens naar bovenstaande kranen in de kleuren zwart, koper of goud. Hoe gaaf is het om op deze manier wat extra klasse toe te voegen aan je badkamer?

Hou er wel rekening mee dat dit soort kranen wellicht iets gevoeliger zijn voor bijvoorbeeld kalkaanslag of andere vlekken. Zeker bij zwarte kranen is het aan te raden om een waterontkalker in huis te nemen want anders zie je hier snel kalkafzetting op. Met een waterontharder hoef je niet alleen je zwarte kraan niet meer te poetsen om hem kalkvrij te houden, ook je douchewand hoef je na een douchepartij niet meer af te drogen.

badkamer inspiratie voor meer groen in de badkamer
Bron: Pinterest thewonderforest
planten in de badkamer
Bron: Pinterest Katrinaleechambers
groen in de badkamer en douchehoek, ter inspiratie en zuivering van de lucht
Bron: Pinterest We are scout

Groen en natuur inspiratie in de badkamer

Tegenwoordig zijn natuurlijke materialen in de badkamer de trend. Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en beton komen veelvuldig terug. Maar ook natuursteen zien we weer steeds vaker ter inspiratie in de badkamer. Combineer dit allemaal met de luxe badkamerkranen in kleur en je krijgt een stijlvolle badkamerlook. Uiteraard bestaat de finishing touch uit een paar fijne planten in je badkamer. Op deze manier creëer je een huiskamergevoel in je badkamer en een oase van rust.

Kies voor planten die goed tegen de hoge luchtvochtigheid kunnen zoals bijvoorbeeld een graslelie, lepelplant of de varen. Wist je trouwens dat een varen ook schimmels en andere onzuiverheden uit de lucht haalt? Ideaal in je badkamer lijkt me!

behang in de badkamer, retrolook
Bron: Pinterest caitlinjonesdesign
prachtig fotobehang achter het bad
Bron: Pinterest coloradohomesmag
badkamer met fotobehang
Bron: Pinterest admexico

Behang in de badkamer

Dit is er eentje waar ik zelf ook over nadenk. Inmiddels hebben we al op diverse plekken fotobehang in huis. Op het kantoor, maar ook in het toilet en uiteindelijk lijkt het me ook mega gaaf om achter de wastafels fotobehang te doen. Ik moet alleen nog even kijken welk thema. Behang in de douchehoek lijkt me niet zo slim, maar er is vast wel een muurtje in je badkamer welke niet bij iedere douchebuurt zeiknat wordt. In dat geval kan vlies fotobehang bijvoorbeeld prima.

Bron: Pinterest Sphinxtegels
Bron: Pinterest woonblog

Duurzaamheid in de badkamer, niet alleen als inspiratie voor sanitair, maar ook kleinere accessoires

Duurzaamheid is de laatste jaren steeds meer in opkomst, en gelukkig maar. En duurzaam willen we dan niet alleen zien in de gebruikte materialen bij bijvoorbeeld het badkamermeubel, maar ook in kleinere accessoires. Bamboe noemde ik hierboven al als trend op het gebied van een natuurlijke badkamer uitstraling, maar ook duurzaam hout en natuurlijke materialen in het textiel dat je voor de badkamer gebruikt horen hierbij.

Zoek je inspiratie voor duurzame accessoires in je badkamer, denk dan aan een bamboe tandenborstel, het gebruik van natuurlijke shampoo bars en bijvoorbeeld tandenpasta tabletjes in plaats van tandpasta uit een tube.

betoncire in de badkamer en hout
Bron: Pinterest natuursteenstrips
stijlvolle badkamer
Bron: Pinterest Viviehome
prachtige badkamer met wandpanelen en houten latjeswand
Bron: Pinterest archilovers

Niet klinisch maar stijlvol

We zijn gewend dat badkamers van vroeger uit volledig betegeld werden. En dan ook vaak nog met witte tegels (of van die prachtige donkerrode die wij nu nog hebben 😉 ). De algehele uitstraling van de badkamer was in die goede oude tijd eerder klinisch dan stijlvol te noemen. Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal anders. We mogen kiezen uit tegels, natuursteen, maar ook bijvoorbeeld betonciré in de badkamer. Ik hoorde vorige week zelfs iemand aangeven dat zij de badkamer muren gewoon geschilderd hebben met buitenmuurverf!

En wat te denken van pvc in de badkamer in prachtige houtlook. Door te variëren met de wand- en vloerbekleding ten opzichte van die aloude ‘standaard’ witte tegels krijgt je badkamer veel meer uitstraling.

Inspiratie voor onze eigen badkamer

Er is zo ontzettend veel moois te verkrijgen dat ik het eerlijk gezegd soms niet meer weet. Eerst heb ik inspiratie opgedaan voor betonciré in de badkamer, want daar ben ik nu eenmaal gek op. Toch hoor ik ook weer geluiden dat dat na een aantal jaren niet meer zo mooi blijft als je zou willen. Of toch nét niet helemaal waterdicht is. Dus twijfel ik weer. De wanden in ons toilet heb ik bijvoorbeeld gewoon geschilderd en afgelakt, maar dat durf ik in de badkamer weer niet. Toch wil ik eigenlijk van het ’tegeleffect’ af. Heb jij nog een fantastisch idee voor me?

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven