Wil je je badkamer muren verven? Gebruik deze verf!

Wij zijn eindelijk bijna klaar met de badkamer. Er moeten nog wat details aangepakt worden, maar dat komt nog wel. Een deel van de muren hebben we betegeld, maar een deel van de badkamer muren ben ik gaan verven en daar vertel ik je graag meer over.

badkamer muren verven met sepciale muurverf

Badkamer muren verven voor een rustige look

De reden dat ik een paar badkamer muren wil verven is dat ik graag wat afwisseling wil in de badkamer. Niet alleen maar tegels, maar een rustige look op de muren waar het badkamermeubel komt.

Zeker ook omdat we voor donkere tegels in de badkamer hebben gekozen ter plaatse van de douchehoek en op de vloer vind ik het belangrijk om met een lichte kleur de resterende muren in de badkamer te verven.

Ik heb overigens nog getwijfeld of ik geen velvet muur wilde maken in de badkamer, maar dit vond ik toch te prijzig worden. Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor het verven van een aantal muren in de badkamer. En het is prachtig geworden! Maar voor het beste resultaat moet je wel even de volgende tips volgen als jij dit ook wilt gaan doen.

Tips qua voorbereiding voor als je de badkamer muren wilt verven

Bij ons waren de muren in de badkamer net gestuct en dan vergt het nog wel wat voorbereiding voordat je kan gaan beginnen met verven.

Schuren van de muren

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de muren heel glad schuurt. Zeker als je muren wilt gaan verven -of dat nu in de badkamer is of niet- is het belangrijk dat de ondergrond echt glad is. Ik schuur zelf de muren gewoon met de hand en een schuurpapiertje. Gebruik hiervoor gewoon middel schuurpapier. Niet te fijn en niet te grof.

Dit is wel wat werk, maar je hebt een goede controle over wat je doet. Ga je ook je plafond schilderen? Schuur deze dan ook!

Opvullen van kleine gaatjes en krassen in de muur

Het werk dat een stucadoor aflevert ziet er doorgaans redelijk uit. Om te behangen is dit ook meer dan voldoende. Maar ga je de muren verven, dan zie je alle oneffenheden en dus ook dus krasjes in de muren van badkamer of woonkamer.

Die krassen vallen erg op vind ik als je de muren zo verft zonder daar wat aan te doen. Ik vul ze dan ook altijd op. Dit doe ik met speciale vuller die ik van onze stucadoor heb gekregen. Een potje met een soort poederachtig materiaal dat elastisch is.

Een dotje op een plamuurmes doen en over de kras heenstrijken. Dan is de kras gevuld en na het schilderen zie je er niets meer van! Ook gaatjes tot een centimeter kan je hier eenvoudig mee opvullen.

Handig om bijvoorbeeld beschadigingen bij stopcontacten op te vullen en dergelijke.

Voordat je begint met het verven van de muren in de badkamer; de primer

Heb je net nieuw gestucte muren zoals wij? Dan is het niet slim om meteen te beginnen met verven van de muren in de badkamer. Gebruik eerst een goede voorstrijk om ervoor te zorgen dat je de sterkste zuiging van de muren hiermee oplost.

Ik gebruik hier zelf Sigmafix universal Primer voor. Deze leng je aan met water in de verhouding 1:4. Daarna kan je alle muren en de plafonds voorstrijken met een roller. Pas op… dit kan nog wel eens wat druppen in het werk. Zorg er dus voor dat je vloer en dergelijke afdekt van te voren.

Hierna kan je beginnen met het verven van de badkamer muren.

speciale badkamer muurverf

Welke verf gebruik je voor badkamer muren?

Dit is ook nog een heel belangrijke keuze om te maken. In de badkamer is het belangrijk dat je muurverf gebruikt die heel goed dampdoorlatend is.

Het is in een badkamer altijd een stuk vochtiger dan in andere ruimtes in je huis. Je kan dan ook niet zomaar dezelfde verf gebruiken als voor de rest van je huis. Het kan wel… maar het is niet slim.

Zoek een verf die schimmelwerend is en damdoorlatend voor het beste effect in je badkamer zoals bijvoorbeeld de Sigma Sigmaresist Fungi Matt van Verf-plaza.nl.

Deze verf heeft de perfecte eigenschappen voor gebruik in een vochtige ruimte. Hierdoor zorgt deze ervoor dat je bij het verven van de badkamer muren niet alleen een mooi resultaat hebt, maar dat je dit resultaat ook behoud.

Veel positieve reviews

Ik heb op allerlei websites reviews over deze verf gelezen waaruit blijkt dat de resultaten erg goed is. Badkamers waar bijvoorbeeld schimmel op de plafonds zat hebben ze overgeverfd met deze muurverf voor de badkamer en de schimmel blijft weg.

Ik wil bij ons geen risico nemen en heb dan ook het plafond en de muren in de badkamer met Sigma Sigmaresist Fungi Matt geverfd. Het plafond wit en voor de muren heb ik een kleurtje laten mengen dat goed past bij de zwarte gemarmerde tegels die we in de badkamer hebben.

Uiteraard is deze verf niet geschikt voor de douchehoek zelf, die kan je altijd beter betegelen. Ik heb de muren achter het badkamer meubel dus geverf en zoals het er nu naar uitziet gaat dit heel mooi blijven. Waterspetters drogen snel op en tandpastaspetters zijn er zo vanaf te poetsen.

Verder kan je de verf dus op kleur laten mengen dus of je nu een roze badkamer wilt maken, of een landelijke badkamer wilt inrichten met aardetinten. Het kan!

Het resultaat na 1 keer verven

Deze Sigma verf is ontzettend makkelijk in gebruik. Drupt niet, dus knoeien is eigenlijk niet aan de orde als je een beetje thuis bent in het verven van muren en plafonds.

Darnaast droogt hij heel mooi op. Voor het beste resultaat adviseer ik wel om de badkamer muren tweemaal te verven. Hierdoor heb je een mooier resultaat en is de kleur heel egaal. Je ziet geen aanzetten van de roller als je de muur gewoon nat in nat verft. En zelfs niet als er al een deel opgedroogd is.

Tip: ook al heb je een goede muurverf voor je badkamer aan deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt, zorg er wel voor dat je badkamer gewoon goed ventileert. Dus dat er een raampje open kan en dat je een goede afzuiging in je badkamer hebt. Zeker met pubers in huis die het liefst lang onder de douche staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven