Badkamermeubel op maat besteld; eindelijk beginnen aan de badkamer verbouwing!

Ik heb er al vaker over geroepen, maar het moment dat we aan onze badkamer gaan beginnen komt nu echt dichtbij. As we speak wordt er een mega tof badkamermeubel op maat gemaakt van hout met 2 wastafels erin en over twee weken gaan we aan het sloopwerk van de badkamer beginnen.

Ik neem je even mee in onze plannen, oké?

oude badkamer goedkoop opknappen

Badkamer verbouwen en badkamermeubel op maat erin van hout

Momenteel hebben we een hele oude badkamer, zoals je hierboven ziet. Die zit er denk ik al in vanaf het moment dat het huis gebouwd werd! Wat een knapperd hè!

Goed, er zit nu dus een wastafel in, een bad en om het hoekje nog een douche, maar die zie je niet op deze foto. Het kozijn van de badkamer hebben we overigens 3 jaar terug direct laten vervangen. Dat was helemaal verrot en er zat nog geen dubbel glas in, nu zit er een nieuw zwart aluminium kozijn in.

Maar… de wens voor een badkamermeubel op maat is erg groot. Met twee pubers in huis is het best druk bij één wastafel. Een dubbele wastafel is dan ook geen overbodige luxe wat ons betreft.

badkamermeubel op maat van hout
Dit model badkamermeubel hebben we uitgekozen. Stoer door de brede rand rondom de lades en toch met een natuurlijke uitstraling. Ons meubel wordt overigens langer en met 3 lades.

Badkamermeubel op maat van hout van muur tot muur

Het bad gaat eruit. Anders is er simpelweg geen indeling in onze badkamer te maken met een ruim badkamermeubel op maat waar we twee wastafels in kwijt kunnen.

Verder wil ik de ruimte benadrukken door met het badkamermeubel van hout op maat te werken van muur tot muur. Hij komt dan tegen de muur waar het bad zit van muur tot muur.

Daarnaast wordt het een hangend badkamermeubel op maat zodat de vloer eronder vrij blijft. Dit hadden we in ons vorige huis ook en is zo fijn. Het kijkt super ruimtelijk en daarnaast kunnen je voeten makkelijk onder het badkamermeubel waardoor je veel prettiger aan de wastafel staat.

Maar goed, omdat het dus om een badkamermeubel op maat gaat, kan je niet zomaar bij de eerste de beste leverancier terecht. Na wat zoekwerk op internet zijn we bij Fine Wood Design uitgekomen voor ons houten badkamermeubel.

Hier hebben we een aantal gesprekken gehad en uiteindelijk de keuze gemaakt. En nu ben ik zóóó nieuwsgierig hoe het er straks uit gaat zien!

Waar moet je allemaal aan denken bij aanschaf van een badkamermeubel van hout ?

Heel eerlijk gezegd? Ik vond het nog behoorlijk lastig om een goede keuze te maken. Ik wilde om te beginnen heel graag een badkamermeubel van eiken hout op maat gemaakt. Zodat het precies past tussen de muren en er niet nog een extra opening blijft bestaan waar viezigheid tussen kan komen. Ons houten badkamermeubel wordt dan ook 211,5 cm lang. Dat is precies hè, haha.

Losse waskommen of een volledig wastafelblad met geïntegreerde wasbak?

Verder vind ik van die natuurstenen of keramische kommen als wastafel heel mooi. Maar van dat idee zijn we toch afgestapt en ik vertel je graag even waarom.

Kies je voor een houten meubel dan moet je je bedenken dat dit een natuurproduct is. Uiteraard wordt zo’n houten wastafelblad op maat heel goed behandeld zodat het bestand is tegen vocht, maar dat neemt niet weg dat je toch moet opletten. Zeker met waskommen die op een houten wastafelblad komen moet je ervoor zorgen dat op het wastafelblad geen water blijft liggen.

Dus hoe mooi ik dat ook vind, als je even nadenkt is dit met pubers wellicht niet heel handig. Ik heb namelijk geen zin om iedere keer het wastafelmeubel te checken. Hebben ze alles wel droog achtergelaten na gebruik? En ook geen zin om te blijven herhalen en mopperen.

Vandaar de beslissing om ons houten badkamermeubel op maat te voorzien van een solid surface wastafelblad met twee geïntegreerde wastafels. En dat komt er ongeveer zo uit te zien. Niet het meubel zelf, maar het blad. Lekker strak hè? En heel handig schoon houden!

watafelmeubel hout op maat gemaakt met solid surface wastafelblad en geintegreerde wastafels

Het grote voordeel van op maat laten maken van je meubel

Het grote voordeel van het op maat laten maken van een wastafelmeubel van hout is niet alleen dat je het helemaal kan richten op je eigen badkamer. Maar ook het feit dat je enorm goed voorgelicht wordt over de keuzes die je maakt. Tenminste, zo heb ik dat ervaren.

Er zijn natuurlijk talloze keuzes die je mag maken als je een badkamermeubel op maat laat maken.

  1. Wil je wel of geen handgrepen?
  2. Hoeveel lades wil je?
  3. Welk materiaal wil je gebruiken? Ook als je kiest voor hout zijn er meerdere keuzes
  4. Welke wastafels en kranen en welke kleuren?
  5. Kies je voor ronde of voor hoekige wastafels?
  6. Wil je softclose gebruiken voor de lades?
  7. Wil je een aflegruimte en doe je die dan tussen de wastafels in, of juist niet?
  8. Welke spiegels kies je en wil je verwarming achter je spiegels?
  9. Wil je verlichting in je spiegels of juist erachter?

Misschien sla ik nog wel wat keuzes over, maar dit is in ieder geval waar wij over nagedacht hebben bij het op maat ontwerpen van ons badkamermeubel.

Tips als je zelf een badkamermeubel op maat gaat ontwerpen

Met betrekking tot bovenstaande keuzes die gemaakt mogen worden wil ik je ook nog een aantal tips meegeven. Tips waar je aan kan denken als je zelf een badkamermeubel op maat laat maken, van hout of ander materiaal.

Wij hebben bewust gekozen voor een model badkamermeubel waarbij we géén handgrepen hebben. Hoe vaak ik me in het verleden al niet aan die grepen gestoten heb….

Bij het aantal lades in je badkamermeubel is het goed om met je leverancier te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Krijg je een op maat gemaakt badkamermeubel volledig van hout, bijvoorbeeld een eikenhouten badkamermeubel (dus géén fineer) dan kunnen lades best zwaar worden. Bij de juiste leverancier zijn lades tot 1.40 m breed geen probleem.

Ga je voor extra kwaliteit (volledig hout) of kies je voor prijstechnisch interessant materiaal?

Hoekige wastafels zijn mooi, maar altijd lastig schoonmaken. Vooral in de hoeken blijft sneller vuil zitten, vandaar ook dat we nu voor een ‘golvende’ vorm hebben gekozen.

Qua licht bij je spiegels is het goed om je bewust te zijn van de mogelijkheden. Sommige kiezen licht dat van achter de spiegel komt. Heel mooi (mits je mooie strakke wandafwerking hebt, want iedere onregelmatigheid valt op). Verder is deze manier van verlichting indirect waardoor je iets minder goed zicht hebt op waar je in de spiegel naar kijkt 😉 .

Goed, ik hoop dat ik je de nodige inspiratie heb gegeven over badkamermeubels op maat en andere badkamer ideeën. Je weet nu waar je op moet letten. Alle andere keuzes die we maken voor onze badkamer die volgen nog! Keep you posted!

badkamermeuble op maat van hout, de beste tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven