Bakkie pleur; wat doe jij als je van de koffie moet gruwelen?

Een bakkie pleur, zo noemden we dat vroeger in de bouw. Wist je niet hè dat ik vroeger in de bouw gewerkt heb 😉 . Niet alleen op kantoor, maar ook met mijn voeten in de modder. In de bouwkeet welteverstaan. En daar ging het niet over koffie, maar over een bakkie pleur. Destijds dronk ik ‘van alles’ als het over koffie ging, maar dat is tegenwoordig wel anders. Ik geef toe… ik ben verwend.

Pas schreef ik nog een blog over guilty pleasures en mijn koffie liefhebberij. Ik hou van koffie. Maar ik hou eigenlijk alleen maar van écht goede koffie. Ik drink dan ook maar weinig koffie buitenshuis. Of het moet in een goed restaurant zijn, dan durf ik het wel aan. Maar anders stap ik over op thee.

bakkie pleur

Een bakkie pleur

Ik kan namelijk echt gruwelen van een slechte kop koffie. Zo erg dat ik er (bijna) van over mijn nek kan gaan. Herken jij daar iets van of ben ik gewoon een enorme aansteller? Hetzelfde heb ik overigens met een kop thee waarvan het water niet gekookt heeft. Zo’n kopje thee heeft dan een schuimlaagje erop staan…. ieeeeww.

Koffie bij de plant

Terug naar de koffie. In de tijd dat ik dus veel koffie dronk in de bouw was ik -zoals ik hierboven al vermeldde- niet zo kieskeurig. Ik dronk mijn bakkie pleur zwart en goot de een na de ander in mijn keelsgat. Toen ik overging naar een andere baan op kantoor werd dit anders. Ik ging minder koffie drinken en raakte gewend aan de koffie die er op kantoor geschonken werd. Niet de allerbeste koffie, maar zeker een prima bakkie.

Ik weet nog dat ik op een gegeven moment bij een klant een afspraak had waar ik de koffie niet te drinken vond. Werkte ik vroeger de koffie dan toch zo achterover nu kreeg ik van het idee alleen al de kriebels. En een neiging om te kokhalzen. Dat was de eerste keer dat ik mijn koffie bij een plant gooide. Uiteraard buiten het zicht van de klant, dat dan weer wel 😉 .

Dat was mijn ‘eerste keer’, maar daarna volgde er nog verschillende keren. Van een plant tot de prullenbak of gewoon een gootsteen die in de buurt stond. Stiekem. Slechte koffie toch opdrinken? No way. Maar zeggen dat ik hem niet lekker vond… dat durfde ik toch ook niet.

Lees ook: is koffie gezond voor je?

Mijn bakkie pleur sinds ik eigen baas ben

Een van mijn eerste aankopen als zzp-er was mijn eigen fantastische koffiezetapparaat. Een verse bonenmachine voor het lekkerste bakkie pleur. Je moet jezelf zo nu en dan kietelen, nietwaar? Het kost een paar knaken, maar dan heb je ook wel koffie waar je u tegen zegt. Inmiddels- acht jaar verder- zijn we aan onze tweede machine begonnen. Eentje die nog makkelijker een cappuccino tevoorschijn tovert. Want gewone koffie drink ik inmiddels niet meer. Alleen nog cappuccino.

Maar wat een genot is lekkere koffie toch. Ik kan er nu echt naar uitkijken om om 08.45 -met een lekkere koffie- achter mijn pc de dag te starten. Of om op zondag samen met mijn lief een eerste cappuccino te drinken. Zalig.

Wat ik heb geleerd van lekkere koffie

En wat grappig is… sinds ik zelf de lekkerste koffie kan zetten besef ik me ook dat het oké is als je ergens anders de koffie niet lekker vindt. Of het komt omdat ik weer wat jaartjes ouder ben en gewoon eerlijk durf te zijn. Mijn bakkie pleur bij een plant gooien zal ik niet meer doen. Als ik de koffie niet te drinken vind, dan geef ik gewoon aan dat hij niet helemaal naar mijn smaak is. En laat ik hem staan.

Wat doe jij als de koffie je niet aanstaat?

Bestel jij gewoon overal koffie en lust jij ook eigenlijk alles, of heb jij ook al de nodige planten verziekt door jouw bakkie tussen de aarde weg te laten lopen?

brownies per post

Thuis ook de lekkerste koffie ?

Kijk die cappuccino hierboven nou, daar krijg ik vanzelf zin in als ik die zie. Ben jij ook een echte koffiedrinker en een fijnproever? Of maakt het jou niet uit welke koffie je achterover slaat? In het eerste geval ben ik zeker nieuwsgierig hoe jij zelf thuis je koffie zet. Heb jij toevallig ook een bonenapparaat of zou je er eentje willen maar vind je ze te duur om zo aan te schaffen? In dat geval is er tegenwoordig goed nieuws, want je kan zo’n koffieautomaat private leasen bij Coffee@Home wist je dat? In een soort abonnementsvorm ontvang je dan een prachtige koffiemachine, inclusief bonen die je maandelijks toegestuurd worden. Ik vind het wel een mooi concept. Je hebt er geen omkijken meer naar (ook niet qua service en onderhoud) en toch de lekkerste koffie die je je maar kan bedenken.

Nóg leuker… neem er ook een heerlijk brownies per post abonnement bij van die brownies die ik onlangs testte. Heb je ook maandelijks iets uitzonderlijk lekkers bij de koffie!

[button color=”lightgreen” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/” target=”blank” rel=” nofollow”]#liveandletlive[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven