Balanceren

Een overdaad aan mogelijkheden, dat is waar we dagelijks mee te maken hebben.
Eigenlijk zijn we de hele dag bewust en onbewust continu keuzes aan het maken.

Multi-media het is een mooi medium, maar wat als we elkaar irl langzaam aan het kwijt raken zijn….?

Twitter, Facebook, Hyves, mail, whats-app, ping and so on.
Tal van mogelijkheden om met elkaar in contact te zijn en te blijven.
Ook wanneer we met elkaar zijn.
Waar ligt de balans?
Ik irriteer me er mateloos aan wanneer je gezellig met elkaar bent, mensen regelmatig op hun telefoon zitten te kijken, te tweeten en te ‘vind-ik-leuken’. Zeker wanneer je met elkaar in gesprek bent. Je merkt toch dat wat je verteld minder of niet aankomt, vragen of iemand je verhaal überhaupt wel interessant vindt borrelen boven en daarbij heb je natuurlijk niet voor niets met elkaar afgesproken! Vaak gebeurt dat door ons toch alle drukke & gezellige leven een stuk minder dan we zouden willen of zeggen dat we zouden willen. WAAROM dan nog die x aantal andere mensen erbij….?
Maar ja, aan de andere kant heb ik zelf ook zo mijn multi-media buien!
Wat voor mij los staat van mijn bovengenoemde argumenten. Ik ga niet tweeten en ‘vind-ik-leuken’ wanneer ik iemands verhaal niet interessant vind, ik heb het idee dat alles wat gezegd wordt wel bij mij aankomt en JA ik heb met je/jullie afgesproken omdat ik daar gewoon zin in heb!
Wat is dat dan toch wanneer anderen in mijn gezelschap, zitten te tweeten en te ‘vind-ik-leuken’, bovenstaande vragen en bevindingen wel opkomen.
In dit geval dus geen ‘Zoals de Waard is vertrouwd zij haar gasten.’

Een kleine nuance wil ik wel maken. Er zijn natuurlijk momenten waarop het eigenlijk gewoon honds onbeleefd is dat je het ‘druk’ hebt met je telefoon. Bijv. wanneer jij klaar bent met eten maar de anderen nog niet. Dan kun je net zo goed van tafel gaan en niet meer terugkomen. Of wanneer je je kind van school aan het halen bent, hij/zij jouw de hele dag niet gezien heeft en graag je aandacht voor maar heel even wilt. Voordat de hectiek van spelen & sport weer op volle toeren draait.

Vooral twitter is in zekere zin funest. Dit medium gaat zo snel, dat wanneer je een beetje ‘mee wilt draaien’ je wel zeer regelmatig aanwezig moet zijn.
Regelmatig voel ik me dan ook schuldig tegenover mijn kinderen dat ik soms verzuip in de wereld van Twitter. Gelukkig heeft de jongste hier totaal nog geen weet van, maar die van 3 kan soms echt zuchten en mijn telefoon uitdrukken.
Vanaf vandaag een dus nog strenger multi-media beleid in huize Elfers!
Niet meer tweeten wanneer de kinderen er last van kunnen hebben.
Maar ja, wanneer is dit dan wel en wanneer niet? Hier is geen pijl op te trekken.
Waar ligt die balans?
Geen idee, de zoektocht gaat vanaf vanmiddag beginnen 😀

Hoe leuk ik twitter ook vind, welke leuke & lieve mensen ik er ook door ontmoet heb, het allerbelangrijkste is toch wel dat wanneer je irl bij elkaar bent dat je dan ook MET elkaar bent!

5 reacties op “Balanceren”

 1. Ans van de Pas

  Hallo Nikkie,

  Je hebt gelijk dat het niet netjes is in gezelschap constant met je telefoon bezig te zijn.Ik heb daar ook vaak mee te maken, maar probeer het zelf zeer te beperken. Maar ik begrijp wel dat het van deze tijd is.

  1. Hallo Ans

   Het is absoluut iets van deze tijd, waar we ons voor een groot gedeelte allemaal schuldig aanmaken. Gelukkig maar 😉
   Nog een nuance; er zijn etentjes c.q. momenten waarop het niet zo heel storend is of waarin het best kan, maar wanneer je op een gegeven moment als gezin of familie met elkaar aan tafel zit en alle personen zitten maar met hun telefoon in hun hand dan vraag ik me wel eens af waarom we deze vorm van afwezigheid accepteren en wanneer iemand opeens van tafel loopt zonder iets te zeggen dan geven we commentaar. Dan is die persoon onbeleefd.
   Hmmm, wellicht is de balans binnen onze normen en waarden wel aan het verschuiven. De verschuiving in de maatschappij heeft inmiddels plaats gevonden.

  1. In de ochtenden ben ik er wel regelmatig hoor! Kate ligt vaak te slapen en Dean is dan op de creche of school. De middagen zal ik iets minder actief zijn, om tijdens de avonden er weer te zijn 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top