Bananenbrood is ons niet onbekend. Ik maakte bananenbrood al voordat ik een slowcooker had, gewoon in de oven, maar tegenwoordig maak ik hem ook in de slowcooker. Een bananenbrood met chocolade had ik echter nog niet eerder op.
Het recept komt via Sabine Teurlings en zij heeft dit bananenbrood in de slowcooker gemaakt. Wil je hem liever in de oven maken dan kan je het recept voor de bereiding gewoon volgen zoals hieronder staat aangegeven. In plaats van er een slowcooker recept van te maken doe je hem dan op 180° in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer tussendoor voor de zekerheid met een satéprikker of hij al goed is.
Als je niet gelijk als een keukenkoningin wordt beschouwd, maar wel die ambitie hebt, dan is deze online kookcursus wellicht jouw geheime ingrediënt voor succes achter het fornuis. Meer weten? Check het hier!
Recept bananenbrood met chocolade
Dit recept van bananenboord met chocolade is een heerlijk eenvoudig recept. Te maken in de slowcooker of de oven. Hieronder lees je het recept in de slowcooker zoals Sabine het gemaakt heeft. Hierboven heb ik je al aangegeven hoe lang hij ongeveer in de oven moet.
Ingrediënten voor dit bananenbrood
- Pak Koopmans bananenbrood
- 4 bananen
- 4 grote kippe eieren
- 125 gram chocoladevlokken
- 125 gram margarine
Je hebt zojuist mijn recept voor een bananenbrood met chocolade in de slowcooker gevonden, maar voor degenen die hun smaakpapillen willen verrassen, zijn er nog meer slowcooker recepten te ontdekken in mijn e-book. Overweeg daarom mijn e-book met verleidelijke recepten aan te schaffen.
Zo maak je dit bananenbrood recept met chocolade in de slowcooker
- Mix de boter tot een gladde substantie (als deze op kamertemperatuur is dan is dat al makkelijker)
- Prak de bananen en voeg deze toe
- Voeg het pak Koopmans en de eieren toe (uiteraard zónder schaal 😉 )
- Mix alles op de laagste stand voor ongeveer 1 minuut door elkaar
- Voeg de chocoladevlokken toe en roer deze erdoor
- Doe bakpapier in je slowcooker zodat het bananenbrood met chocolade er straks makkelijk uit komt
- Theedoek onder de deksel
- 2 uur op high en 2 uur op low (met mijn eigen bananenbrood in de slowcooker doe ik ongeveer 3,5 uur op low, probeer een beetje uit wat bij jouw slowcooker past)
- Check met een sateprikker even of het bananenbrood gaar is
- Smullen maar!
Ter afwisseling kan je ook nog een (flink) handje noten toevoegen door dit bananenbrood met chocolade vlokken. Noten en chocolade is een uitstekende combinatie toch?!
En? Wat vond je ervan? Net zo lekker als dat wij hem vinden? Laat je het ons weten hieronder? Ook bij vragen hoor ik je graag.