Een heerlijk bananenbrood recept wat je in de slowcooker kan maken, of in de oven, net wat jij wilt. Het recept is afkomstig van Marlies Levering Vd Eng die heel enthousiast is over dit recept en het bananenbrood het beste bananenbrood vindt wat ooit gemaakt is (of wat ze zelf gemaakt heeft, dat weet ik even niet 😉 ). Haar enthousiasme werkte voor mij in ieder geval aanstekelijk genoeg, ik gan het dan ook snel eens uitproberen. Een mooie afwisseling met de cake die ik ook wel eens in de slowcooker maak.
Bananenbrood recept voor slowcooker of oven
Het gemak van de slowcooker wordt ook bij dit recept weer eens bewezen. Als je eenmaal alle ingrediënten op de juiste manier gemengd hebt, dan hoef je het er alleen nog maar in te doen en voilà 3,5 uur later heb je een heerlijk bananenbrood om op te peuzelen.
Buiten dat dit lekker is, is het ook nog eens een stuk gezonder dan menig ander tussendoortje.
Ingrediënten recept bananenbrood
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 100 gr speltbloem
- 75 gr havermoutvlokken
- 1 theelepel koek- of speculaaskruiden (en/of kaneel)
- baking soda, 1 theelepel
- 1 scheut dadel of agave siroop
- Naar wens: noten, dadelstukjes, vijgenstukjes, rozijnen, coconibts etcetera
- Amandelschaafsel (garnering)
Wil je liever een specifiek bananenbrood recept wat past in het zandloperdieet? Dat heb ik zelf ook eerder al eens gemaakt. Het zandloperdieet bananenbrood vind je hier.
Bananenbrood recept maken in de slowcooker
- Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve het amandelschaafsel (je kan prakken en mengen, maar een staafmixer werkt ook prima)
- Bekleedt de slowcooker voor dit bananenbrood met bakpapier (ingevet)
- Doe het beslag in de slowcooker en leg het amandelschaafsel er bovenop
- Wikkel een theedoek om de deksel (om het vocht op te vangen)
- Zet de slowcooker 3 1/2 uur op low
- Prik er even met een sateprikker in om te kijken of je bananenbrood recept gelukt is en deze inmiddels gaar is
Meer slowcooker recepten (zoet en hartig) vind je hier.
Recept bananenbrood in de oven in plaats van de slowcooker
- Verwarm de oven voor op 180°
- Maak het beslag op dezelfde manier klaar als hierboven
- Vet een cakevorm in
- Doe het bananenbrood recept mengsel in de cakevorm en leg het amandelschaafsel erop
- Bak het bananenbrood in ongeveer een uur af in de oven. Tussentijds controleren dat het niet te snel gaat en met 50 minuten ongeveer checken door er een satéprikker in te steken.
Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.
Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.
Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!