Bananenbrood recept voor in de slowcooker of de oven, wat jij wilt

Een heerlijk bananenbrood recept wat je in de slowcooker kan maken (3,5 uur op low), of in de oven (50 minuten op 180°), net wat jij wilt.

Het recept is afkomstig van Marlies Levering Vd Eng‎ die heel enthousiast is over dit recept en het bananenbrood het beste bananenbrood vindt wat ooit gemaakt is (of wat ze zelf gemaakt heeft, dat weet ik even niet 😉 ).

Haar enthousiasme werkte voor mij in ieder geval aanstekelijk genoeg, ik ga het dan ook snel eens uitproberen. Een mooie afwisseling met de cake die ik ook wel eens in de slowcooker maak.

bananenbrood recept slowcooker

Bananenbrood recept voor slowcooker of oven

Het gemak van de slowcooker wordt ook bij dit recept weer eens bewezen. Als je eenmaal alle ingrediënten op de juiste manier gemengd hebt, dan hoef je het er alleen nog maar in te doen en voilà 3,5 uur later heb je een heerlijk bananenbrood om op te peuzelen.

Buiten dat dit lekker is, is het ook nog eens een stuk gezonder dan menig ander tussendoortje.

bananenbrood beslag

Wil je jouw culinaire repertoire uitbreiden? Mijn slowcooker e-book staat vol met inspirerende recepten om je smaakpapillen te verwennen! Voor slechts 13 cent per recept heb je hem al in huis.

Ingrediënten recept bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr speltbloem
  • 75 gr havermoutvlokken
  • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden (en/of kaneel)
  • baking soda, 1 theelepel
  • 1 scheut dadel of agave siroop
  • Naar wens: noten, dadelstukjes, vijgenstukjes, rozijnen, coconibts etcetera
  • Amandelschaafsel (garnering)

Wil je liever een specifiek bananenbrood recept wat past in het zandloperdieet? Dat heb ik zelf ook eerder al eens gemaakt. Het zandloperdieet bananenbrood vind je hier.

bananenbrood meel

Bananenbrood recept maken in de slowcooker

  • Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve het amandelschaafsel (je kan prakken en mengen, maar een staafmixer werkt ook prima)
  • Bekleedt de slowcooker voor dit bananenbrood met bakpapier (ingevet)
bananenbrood met pitten
  • Doe het beslag in de slowcooker en leg het amandelschaafsel er bovenop
slowcooker theedoek
  • Wikkel een theedoek om de deksel (om het vocht op te vangen)
  • Zet de slowcooker 3 1/2 uur op low
  • Prik er even met een sateprikker in om te kijken of je bananenbrood recept gelukt is en deze inmiddels gaar is

Meer slowcooker recepten (zoet en hartig) vind je hier.

Recept bananenbrood in de oven in plaats van de slowcooker

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Maak het beslag op dezelfde manier klaar als hierboven
  • Vet een cakevorm in
  • Doe het bananenbrood recept mengsel in de cakevorm en leg het amandelschaafsel erop
  • Bak het bananenbrood in ongeveer een uur af in de oven. Tussentijds controleren dat het niet te snel gaat en met 50 minuten ongeveer checken door er een satéprikker in te steken.

Wil je zelf graag beter leren hoe je kruiden kan combineren en hoe je als chefkok de lekkerste maaltijden kan bereiden? Of je nu met de slowcooker kookt of gewoon op je fornuis… met de kookcursus van de Kookuniversiteit leer je koken als een chefkok!

Ik hoop dat dit slowcooker recept je heeft geïnspireerd om creatief te worden in de keuken en nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Geniet van elke hap en blijf experimenteren! En natuurlijk hoor ik graag wat je ervan vindt!

1 gedachte over “Bananenbrood recept voor in de slowcooker of de oven, wat jij wilt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven