Bananenijs om in de vakantiesfeer te blijven

Onze vakantie zit er weer op, de heerlijke weken in de Toscane zijn voorbij gevlogen! De kinderen kregen elke dag een heerlijk Italiaans ijsje en om thuis nog even dat vakantie-ijsjes gevoel vast te houden maakte ik zelf thuis een gezondere ijs versie van bananenijs. Je hebt er wel een staafmixer of keukenmachine voor nodig, maar verder is het heel eenvoudig!

bananenijs

Wat heb je nodig voor 4 porties bananenijs?

– 4 bevroren bananen (in plakjes ingevroren)
– een eetlepel pindakaas
– 3 eetlepels cacaopoeder
– 2 el pecannoten grof gehakt
– 2 el honny cress

Pureer de plakjes banaan in de keukenmachine. Dit duurt wel eventjes en af en toe moet je het mengsel even roeren. Als het een glad mengsel is voeg dan de pindakaas en de cacao toe en meng het nog even goed door.

Garneer met de pecannoten, plakjes banaan en de honny cress en klaar is je bananenijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top