Bankroet spel; wie is het snelste al zijn geld kwijt?

Of ik een review wil schrijven van het Bankroet spel? Ja natuurlijk wil ik dat! Ondanks het feit dat ik zelf geen rasechte spelletjefreak ben vind ik het wel leuk om een spelletje te spelen. Zeker met mijn eigen gezin. Sterker nog; het is op het moment het enige waarmee ik ook de pubers aan tafel kan krijgen voor wat echte familytime. Dus kom maar door met dat spel! En als het net zo leuk is als Azul, dan belooft dit nog wat!

Het Bankroet spel is tof om te spelen, zeker voor de eeuwige verliezers!

Inmiddels lag het spel al weken naast mijn bureau, gewoon omdat ik er simpelweg niet aan toe kwam. En iedere keer was er weer iemand weg van ons gezin. Bizar dat het zo lastig kan zijn om allevier thuis te zijn en dan ook nog eens allevier inde stemming te zijn om een spelletje te doen. En toch… als we eenmaal bezig zijn genieten we allemaal van het spel dat we spelen. Zo ook met het Bankroet spel.

Je koopt het spel hier online

Opzetten van het bordspel

Frank en ik starten eerst samen met het doorlezen van de handleiding en het opzetten van het bordspel. Het bord zelf komt enorm overweldigend over vind ik. Het is erg druk met alle vakjes en alle opdrachten die er op staan. Maakt op zich niet uit natuurlijk, maar het geeft je misschien de indruk dat het een lastig spel is om te spelen. Dat valt echter alles mee.

Bankroet spel, stickers plakken op fruitautomaat

We starten met het klaar zetten van het bord. Als je voor de eerste keer dit spel speelt waarbij je zoveel mogelijk geld moet verliezen, dan start je met het plakken van wat stickers. Op een aantal attributen moeten wat stickers geplakt worden om het Bankroet spel volledig te maken. Op de fruitautomaat, op het draaiwiel van de racebaan en op het draaiwiel van de beurs. That’s it, dus het is snel klaar voor gebruik.

Handleiding en spelregels van Bankroet

De handleiding heb je ook vrij vlug doorgelezen. In het kort komen de spelregels hier op neer:

Je kan met 2-4 spelers het bordspel spelen. Je start in de hoek van het bordspel dat aan jouw kant ligt en krijgt de bijpassende pion op het bord. De pionnen zijn nogal klein en bestaan uit 4 verschillende items en kleuren. Iedereen start met 1 miljoern euro en diegene die het eerste al zijn geld kwijt is, die heeft gewonnen!

Degene die het laagste aantal ogen gooit met de dobbelsteen mag beginnen. Inderdaad, net anders dan normaal 😉 . Maarja dat is het Bankroet spel sowieso. Want bij welk ander spel moet je nu zo snel mogelijk al je geld kwijt zijn, haha. Meestal is het andersom!

Je loopt in principe rechtsom over het bordspel, maar op een aantal plekken mag je zelf bepalen welke kant je op gaat en kan je dus kiezen tussen links of rechts. Naast alle opdrachten die in de kleine vakjes staan zijn er ook een aantal mini spelletjes in het Bankroet spel te spelen. Deze minispelletjes speel je p het moment dat je exact op het vakje komt van dat spel, óf als je er door een opdracht naartoe gestuurd wordt.

Review van spel Bankroet

Het casino met de fruitautomaat

Sta je precies op het plekje bij het fruitautomaat, dan mag je de hendel van de automaat overhalen en de dobbelstenen eruit laten rollen. Alleen dat is al leuk om te doen natuurlijk. Maar pas op, want het kan je veel geld kosten als je meer dezelfde afbeeldingen boven hebt liggen.

De beurs en de losse aandelen

Gedurende het spel kan je tijdens Bankroet aandelen krijgen van Oliedom, Lood om oud ijzer en Baal als een stekker energie. Soms krijg je ze gratis en andere keren moet je ervoor betalen. Je begrijpt het al… als je er 100.000 euro voor moet betalen dan is dat het fijnste, want die € 100.000 ben je dan alvast kwijt. Maar ook als je zo’n aandeel krijgt kan dat prettig zijn.

Op de beurs kan het namelijk zo zijn dat je per aandeel € 20.000 aan de bank mag geven. Maar het kan ook zijn dat je geld krijgt, afhankelijk van het feit of dat de Beurshandelaar (diegene die op het Beursplein komt) met zijn draai aan het beurswiel op het rode vlak of op het zwarte vlak van dat aandeel komt.

Bankroet spel

De veiling

Kom je op de veiling te staan, dan mag je op een van de items behorende bij de veiling gaan staan. Het ene item is duurder dan het andere. In principe ‘koop’ je een item voor een bepaald bedrag. Maar daarna wordt er aan de hamer gedraaid en het oordeel geveld. Want misschien krijg je wel de helft van dat bedrag weer terug. Of zelfs tweemaal je aankoopbedrag. In dat laatste geval is het natuurlijk niet tof als je het duurste item gekocht had 😉 .

De racebaan; klapper van het Bankroet spel

Het leukste minispel vinden wij de racebaan. Als een van de spelers op dit minispel komt, dan wordt er met alle spelers tegen elkaar een race gespeeld. Diegene die op dit minispel terecht is gekomen mag als eerste kiezen in welke baan hij wil racebn. Dan de volgende die aan de beurt is totdat alle spelers hun auto op de racebaan hebben staan.

Op het moment dat je kiest op welke baan je wilt racen tijdens dit Bankroet minispel moet je ook gelijk de inzet bepalen waar je voor wilt spelen. Iedereen bepaalt dus zijn eigen inzet. De hoogte van die inzet (tot maximaal € 50.000) bepaal je op basis van de baan waar je in speelt. Want niet iedere racebaan is hetzelfde namelijk. De ene baan heeft een grotere kans om te winnen dan de andere baan. En win jij? Dan krijg je een x-aantal keren je inzet weer terug. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Ook Bankroet spelen? Nu met korting verkrijgbaar

Review Bankroet spel: conclusie

Wij hebben dit Bankroet spel gespeeld met twee volwassenen een 12-jarige en een 17-jarige. En allevier vinden we het een leuk spel. In principe is het spel bedoeld voor 8 jaar en ouder. Het is niet ingewikkeld om te begrijpen, maar je moet wel even d eomslag maken om tijdens dit spel alles te verliezen om te kunnen winnen. Dat voelt een beetje vreemd. Maar je went er snel aan 😉 . We hebben een dik uur gespeeld met zijn vieren en dit spelletje staat garant voor quality time met het gezin.

Luc is bij ons degene die op een of andere manier niet vaak wint als we een spelletje spelen. Bankroet kwam dan ook als geroepen want dit spel won hij wel!

Familiespel Bankroet spelen

Ook het bordspel Bankroet spelen? Doe mee aan de winactie!

Lijkt Bankroet je een leuk spel om te spelen? Doe dan mee aan onze winactie. Wie weet win jij wel het exemplaar dat we weg mogen geven. Je vindt de winactie op onze Instagram pagina.

2 gedachten over “Bankroet spel; wie is het snelste al zijn geld kwijt?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven