Bar maken in huis of tuin: inspiratie van ontbijtbar tot borrelparadijs

Het is waarschijnlijk een grote wens van zo’n 64% van de Nederlandse mannen: een bar aan huis. Dit is mijn persoonlijke, niet op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde schatting. En sommigen krijgen na jaren smeken hun vrouw zover om toestemming te geven voor een mancave om een bar te maken.

Een afgesloten mannenhoekje, met waarschijnlijk ook een bar. Maar het kán ook anders. Een bar in huis is eigenlijk super gezellig voor jullie vriendenavonden. En manlief is niet de enige die er gebruik van kan maken…

Stockfoto van moderne bar in een kleine keuken door Marko Subotin

Jij en je vriendinnen kunnen er ook lekker wijnen! En niet te vergeten, het hele gezin kan toch genieten van een ontbijtbar? Denk je na over het maken van een bar in je eigen huis? Dan vind je in dit blog genoeg inspiratie!

Samen zijn, is samen lachen en samen barren

Als er iets is wat de corona tijd ons heeft geleerd, dan is het wel dat niets zo dierbaar is als je dierbaren. Vrienden en familie, om mee samen te zijn. En voor een lange tijd moesten we vooral dát missen.

Kon jij ook niet wachten tot de terrassen weer open gingen? Voor een lunch met je moeder, of een borrel met vrienden? Waarschijnlijk hebben wij nuchtere Hollanders het nooit zó gewaardeerd tot dat moment.

Waarom zou je een bar maken in je huis?

Een bar brengt mensen samen. En dan worden de verhalen op tafel gegooid (of ja, op de bar dan) en maak je samen weer een heel nieuw verhaal. Eigenlijk zijn al die avonden onvergetelijk.

Als je jong bent sta je vooral te dansen in de kroeg… Maar als je ‘een dagje ouder wordt’, geniet je net zo (en stiekem misschien wel meer) van intiemere avonden met vrienden. Gezellig bij iemand thuis, waar je elkaar in ieder geval nog kan verstaan. En nu klink ik dus precies als mijn moeder vroeger 😉 .

Kan jij ook zo genieten van die avonden met vrienden? Dan is het maken van een bar in je huis nog helemaal niet zo’n slecht idee. Dus ga even goed zitten voor onze inspiratie ideeën, want dan staat er daarna wel een klus op je te wachten!

Keep your eyes on the prize: een bar levert je straks wel een koud drankje op… Of een fijne ontbijtbar voor het hele gezin natuurlijk. Ook geschikt voor het maken van anti-kater ontbijtjes en drinken van lekkere mocktails.

Zelf een bar maken? Inspiratie vind je hier

Of je nou een industrieel interieur hebt of meer houdt van een romantisch design… Barren zijn er, net als interieurstijlen én mensen, in alle soorten en maten. Dus er zit er vast wel eentje tussen die bij jou inrichting past en favoriete drankje past. Natuurlijk is het ook leuk om stijlen te combineren. Hoe zie jij jullie al gezellig borrelen?

Ga je voor het maken van een bar voor binnen, of voor buiten? En welke gadgets wil je dan echt hebben in jullie bar aan huis? Stroom- en waterleiding moeten natuurlijk weldoordacht aangelegd worden, mochten jullie daar behoefte aan hebben.

Maak dus voor je echt gaat klussen in ieder geval een goed plan. Maar we hebben wel alvast wat fijne inspiratie ideetjes voor je die het maken van een bar aan huis al bijna net zo leuk laten lijken als het borrelen aan die bar. Komt ‘ie!

Een gezellige plek in huis waar iedereen zo aanschuift

Als je een indoor bar gaat maken, zorg er dan vooral vooral dat die ook op een plek staat die voor jullie praktisch is. Gaat de bar vooral als ontbijtbar fungeren? Of meer als een gezellig borrelplekje? In ieder geval zijn er een heleboel fijne inspiratie ideetjes waar je vast iets mee kan. Onderstaande vonden wij op Pinterest.

Bron: houtmerk.nl

Ontbijtbar als verlenging van je keuken

Net zo gezellig maar een tikkie eigentijdser dan de eettafel: je dag beginnen aan de ontbijtbar. Ideaal voor een snelle hap, maar ook gezellig als je zelf in de keuken staat. Want naast ontbijten en een lekker drankje doen kan er natuurlijk ook gewoon huiswerk gemaakt worden aan deze bar!

Bovenstaande stijl is behoorlijk strak. Is dat niet zo je ding? Dan passen de onderstaande bar designs misschien beter in je straatje.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Misschien vraag je je af of zo’n hoge bar nou wel echt childproof is… Maar geloof ons: ook de kleintjes kunnen al lekker ‘aan de bar hangen’. Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen. Wist je dat er ook kinderstoelverhogers bestaan speciaal om je kleintje ook gezellig aan de ontbijtbar of je kookeiland te kunnen laten zitten?

Bron: Pinterest

Heerlijke borrelavonden @home

Gezellig ontbijten met het hele gezin is één ding…. Maar af en toe heb je als ouder gewoon behoefte aan een goede borrel. Of er nu een bar is of niet! Dat kan aan een ontbijtbar… Maar je kan ook een grownup-only bar maken in je huis. En daar slingeren geen cornflakes rond of stukjes boterhamworst. Daar wordt geborreld!

Met een beetje creativiteit is deze bar ook nog vrij gemakkelijk in elkaar te fabriceren. Voelt een beetje hotel chique, niet? Heb je een meer romantisch interieur? Of ben je juist meer van strak? Dan is er ook genoeg inspiratie te vinden als je een bar aan huis wilt maken.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Buiten een bar maken in de tuin

Als je binnen nou niet écht ruimte over hebt om een bar te maken of gewoon van lekker buiten borrelen houdt, kan je natuurlijk ook voor een bar in de tuin gaan. Zorg voor een vorm van overkapping, zodat je ook tijdens de Hollandse zomerbuien lekker droog aan de bar kan hangen! Ik weet dat Joyce zo ook nog graag een bar onder haar nieuwe overkapping wil.

Een bar in de tuin is ideaal voor gezellige vriendenavonden. Maar ook voor als de kinderen wat groter worden. Kunnen zij hun vrienden mooi in de tuin uitnodigen zodat pa en ma gewoon thuis kunnen blijven. Plek voor iedereen.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Met steigerhout, zoals bij de bar in de tuin hierboven, creëer je redelijk simpel een stoer ogende buitenbar. Bedenk dan ook goed wat voor energievoorzieningen je wilt hebben. Die kan je namelijk in de houten constructie goed en ook gemakkelijk wegwerken.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Liever een strakke bar buiten en weinig onderhoud?

Hang jij liever aan de bar dan dan je er onderhoud aan doet? Een houten bar maken heeft ook zo zijn nadelen, namelijk dat je de boel wel moet onderhouden. Tenzij je van de ‘verweerde look’ houdt… Maar pas op voor splinters in je blote armen en benen.

En misschien is hout wel sowieso niet jouw ding. Ben je meer van een strak en modern design? Ook in de tuin? Dan past een van bovenstaande barren beter in jouw straatje. Offe, tuintje natuurlijk!

Ik zie mezelf hier al wijnen. Maar laten we eerst nog maar even sparen, en zorgen voor een iets grotere tuin! Zolang kies ik denk ik maar een van de simpelere bars om zelf te gaan maken… Welke is jouw favoriet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven