Barbie is jarig, 8 weetjes over deze modepop

57 jaar is ze geworden vandaag en wat ziet ze er nog altijd goed uit! Dat doe ik haar niet na! Nog geen rimpeltje te bekennen in dat botox-loze gezichtje van haar, een lijntje om jaloers op te zijn en een haardos waar nog geen één grijs pigmentloos sprietje in te vinden is. Barbie heeft een uiterlijk waar veel vrouwen met een schuin oog naar hebben gekeken de afgelopen jaren en naar zullen kijken in de komende jaren.

barbie

Je houdt van haar, of je houdt niet van haar. Zo simpel is het. Je hebt vroeger eindeloos met dit grietje gespeeld (weet je het nog ?), of je hebt haar aan haar blonde koppie door de kamer heen geslingerd om verder niet meer naar om te kijken. Hier in huis loopt een meisje rond wat typisch van het tweede geval is. Ze kijkt nagenoeg niet naar de Barbie varianten om die we hier in huis hebben liggen, en ook het omkleden is blijkbaar niet aantrekkelijk. Ikzelf heb vroeger eindeloos veel met deze poppen gespeeld. Zoveel zelfs dat mijn vader een prachtig huis gemaakt had, helemaal met de hand. Fantastisch vond ik dat! Mijn eigen droomhuis. Tegenwoordig haal je de meest bijzondere droomhuizen gewoon zo bij de winkel, of online. Mooi, maar niet zo bijzonder als de mijne 😉 .

barbie poppen

De Barbie films (of series, whatever), die zijn hier echter niet aan te slepen. Daarnaast kijkt niet alleen dochterlief, maar ook zoonlief regelmatig nog een keertje mee.

Afijn, over deze plastic pop raak je niet uitgepraat en zijn de meningen zwaar verdeeld. Voor- en tegenstanders vind je in iedere hoek. Zo is ook Greenpeace een fel tegenstander van Barbie en haar behuizing. Zij hadden in 2011 dan ook hun eigen verklaring voor de breuk tussen haar en Ken…

Barbie weetjes

  • Barbie’s echte naam is Barbara Millicent Roberts, genoemd naar de dochter van de ‘bedenker’ van Barbie. Er was overigens ook nog een zoon des huizens… drie keer raden hoe die heet… JUIST! Ken 😉 .
  • De eerste Barbie kostte € 3,00 (omgerekend dan hè), dat scheelt een slok op een borrel, niet?
  • Er is geen enkele vrouw die ooit het evenbeeld van Barbie zal kunnen worden gezien haar enorm onrealistische maten… 96-45-71. Kijkend naar de maten die voor een ‘real-life’ model als standaard gezien worden (86-61-86) zit zelfs hier nog een enorme afwijking in.
  • Barbie en Ken zijn niet altijd een verliefd stelletje geweest. In 2004 gingen ze uit elkaar om (gelukkig) in 2011 weer bij elkaar te komen. De geruchten gaan dat hun breuk te wijten was aan surfer Blaine, wiens verkoop gestimuleerd moest worden 😉 .
  • Naast haar maten is deze dame ook de enige vrouw ter wereld die zoveel verschillende functies heeft gehad. Van stewardess tot dierenarts en van legerofficier (!) tot rapper… doe dat haar maar eens na!

Barbie bruid

Feit blijft dat deze blonde dollie een legende is van formaat en dat ze het -ook al is ze 57 jaar geworden- nog steeds presteert om de harten van veel meisjes te veroveren. Je kan het zo gek niet bedenken qua leding of accessoires, ze heeft het in haar assortiment zitten.

Wat zeg jij… is Barbie hot or not?

1 gedachte over “Barbie is jarig, 8 weetjes over deze modepop”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven