De leukste lampionnen voor in de tuin; Barlooon

Je kan geen tijdschrift openen of je ziet ze wel in een boom of onder een overkapping hangen. Lampionnen voor buiten. Ook op veel overkappingsfoto’s op Pinterest zie je ze terug trouwens. En ik vind het zóóóó gezellig staan al die lampionnen en lichtsnoeren buiten. Er zit overigens wel heel veel verschil in de type lampionnen die je buiten kan gebruiken. Niet alleen in de kwaliteit, maar ook in het type licht dat ze geven. Van mooi warm licht tot koud blauw licht. Het meest happy ben ik met de prachtige lampionnen van Barlooon, one of a kind!

Barlooon lampion; geef je tuin een gezellige uitstraling met duurzame lampionnen

Wij hebben een aantal verschillende type lampionnen buiten hangen. Een goedkoop lampionnensnoer in een paar bomen, een paar losse lampionnen én de Barlooon lampion. Verder hebben we onder de overkapping een lichtsnoer hangen die gewoon op stroom aangesloten is, maar de rest is op solar. Ik heb dus de kwaliteit en het type licht van alle verschillende lampionnen goed kunnen vergelijken. De lampionnen die we buiten hebben hangen verschillen qua type licht. De twee lichtslingers met lampionnen op solar voor buiten geven mooi warm licht. Deze komen bij de Karwei vandaan geloof ik.

Maar van de losse lampionnen hebben we er twee die koud licht geven (van de Hema) en twee die warm licht geven (Xenos). Die met dat koude licht zijn duidelijk minder mooi in de avond. Ze hangen nu allevier in één boom en dat ziet er niet uit omdat ze dus verschillen qua lichtkleur. Er is één voordeel: ze branden momenteel niet als het donker is, want door al het blad aan de boom vangen ze geen zonlicht meer op overdag. Wat wel een must is om ze te laten branden natuurlijk.

Barlooon lampionnen voor buiten
Prachtige roze lampionnen voor buiten

Lampionnen van Barlooon

Maar waar ik even specifiek bij stil wil staan zijn de lampionnen voor buiten van Barlooon. Deze zijn absoluut niet te vergelijken met welke andere solar lampion dan ook. De lampionnen van Barlooon komen in allerlei kleuren en in drie formaten:

  • Small – met een doorsnede van 30 cm
  • Medium – met een doorsnede van 50 cm
  • Large – met een doorsnede van 70 cm
buiten lampionnen op solar van Barlooon

Wij hebben twee lampionnen buiten hangen voor onze grote beukenhaag, een small en een medium. Maar ook bij je loungehoek staan ze fantastisch. In de hoek achter in onze tuin -die redelijk onverlicht is gedurende de nacht- komen deze prachtige lampionnen fantastisch tot hun recht. Onze lampionnen van Barlooon werken ook op solar, maar je koopt de solarmodule los. Dat betekent dat je deze lampionnen voor buiten ook kan gebruiken onder een overkapping, maar dan bijvoorbeeld met een gewone lamp erin.

Het grote verschil met alle goedkope lampionnen is dat de Barlooon lampionnen een veel mooier licht verspeiden. Daarnaast zijn ze 100% weersbestendig – ook in Europa- en super robuust. De kwaliteit van de stof lijkt op een soort waterdicht zeil. Ze zijn niet zomaar kapot te krijgen en mede hierdoor heel erg duurzaam. Mijn verwachting is dan ook dat deze lampionnen zeker een leven lang meegaan, zo niet langer.

Bizar hoe mooi licht de Barlooon lampion geeft!

Uiteraard is de prijs ook anders dan de goedkope lampionnen die je vindt tussen de tuinaccessoires van de hierboven genoemde winkels. Eigenlijk mag je ze ook gewoon niet met elkaar vergelijken. De Barlooon heeft stijl en een classy uitstraling waarbij de anderen in het niet vallen.

Je koopt deze lampionnen van Barlooon op hun website

Waarom de keuze voor duurzame kwaliteit?

Tja. Dat moet iedereen voor zich weten natuurlijk. Maar ik hou wel van de Duitse grundlichheit. Het feit dat deze lampionnen van Barlooon ook echt met de hand in Duitsland gemaakt worden en je dat in één oogopslag ziet is natuurlijk top. Daar komt nog eens bij dat het bij ons behoorlijk hard kan waaien. Om deze lampionnen voor buiten maak ik me echter helemaal geen zorgen. Ze hangen aan een rvs grondpen die op iedere willekeurige plek in de tuin gestoken kan worden. En ze staan er zo stevig bij dat ze die windvlagen prima doorstaan, zo hebben we al ervaren.

Waar plaats je de Barlooon lampionnen?

Ik kan me voorstellen dat ze niet geschikt zijn voor ieders budget. Maar als je bewust kiest voor kwaliteit en duurzaamheid dan kan ik ze je zeker aanbevelen. Ga je een groot tuinfeest organiseren dan komen ze zeker van pas. Of wat dacht je van het versieren van je tuin voor een bruiloftsfeest? Er zijn overigens ook genoeg bedrijven die deze Barlooon lampionnen gebruiken, maar ook in je eigen tuin stelen ze zeker de show!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven