De basisgarderobe voor een vrouw

Of je nu heel modebewust bent of niet, een basisgarderobe is eigenlijk voor iedere vrouw onmisbaar. Want met een aantal goede basics aan kledingstukken in je kast kan je eigenlijk al een heel eind komen. Stel je die kledingkast goed samen dan kan je eindeloos variëren en heb je iedere keer weer een andere look te pakken. We nemen de basics eens even met je door!

Deze items zijn onmisbaar in de basisgarderobe van een vrouw

Stockfoto van vrouw bij kledingkast door Kokulina

1. De ‘evergreen’ jeans

De jeans zal nooit uit het straatbeeld verdwijnen en kan dus gerust als een evergeen item uit de basisgarderobe van de vrouw bestempeld worden. Een mooie passende jeans is goud waard en kan zowel casual gedragen worden als wat netter met bijvoorbeeld een blazer erop.

Naast de jeans mag trouwens tegenwoordig ook de coated broek wel onderdeel van je basisgarderobe zijn. Ook de coated broek kan je casual en chique dragen en daarnaast draagt hij net zo comfortabel als de aloude jeans.

Voor een casual look combineer je een van beide kledingstukken met een trui, sweatshirt of een lekker t-shirt. Wil je wat netter voor de dag komen dan gebruik je je blazer met een blouse of een topje. Of combineer je als vrouw deze basisgarderobe items met een mooi vest.

2. Een jurkje, liefst een Little Black Dress variant

Je zou bijna denken dat je niet voldoende jurkjes in je garderobe kan hebben, en veel vrouwen zijn er dol op. Maar er is er in ieder geval eentje die niet mag ontbreken in je kledingkast. De LBD. Kies voor een zwarte of een blauwe variant als je zwart wat te zwaar vindt. Je combineert een jurkje makkelijk met een mooie blazer en leuke pumps voor een chique look. Wil je er graag stoer op staan dan kies je uiteraard voor mooie boots of een heerlijke sneaker en een leuk leren jack erop!

3. Mooie trenchcoat voor de tussenseizoenen

Dat we allemaal een jas nodig hebben, dat spreekt voor zich. Maar los van je ‘gewone’ jas is een trenchcoat in je basisgarderobe een heel goed idee voor de vrouw. Je draagt deze heerlijke jas namelijk fijn in de tussen seizoenen, maar kan hem ook uitstekend als zakelijke jas gebruiken. Op Jas.nl vind je een aantal hele fijne exemplaren.

4. Een vest is onmisbaar in de basisgarderobe van een vrouw

Ben je net zo’n koukleum als ik, dan is voor jou ook een vest onmisbaar in je basisgarderobe. Ik draag hem bijna dagelijks kan ik je vertellen en zoals ik hierboven al aangaf combineert een vest ook heel fijn met de andere basiskleding van een vrouw. Je trekt hem snel even aan over je t-shirt en jeans, maar een mooi vest past ook uitstekend bij een jurk. En zelfs een pantalon combineer je mooi met een chique vest voor een ietwat nonchalantere uitstraling.

5. De pantalon

Misschien ben jij er niet zo van, maar vrouw, een pantalon zou een hele mooie aanvulling zijn in je basisgarderobe! En denk niet dat een pantalon altijd mega chique hoeft te zijn, je kan ook een wat meer casual variant kiezen. Tóch oogt een pantalon duidelijk netter dan een jeans. Vandaar ook dat hij heel goed bruikbaar is bij de rest van je basics. Kiest voor de pantalon ook het liefst weer de kleur zwart of donkerblauw zodat je eenvoudig kan combineren met de andere kleding die je in je kast hebt hangen.

6. Een t-shirt van mooie kwaliteit

Natuurlijk heb je meer dan één t-shirt in je kledingkast hangen, maar zorg er in ieder geval ook voor dat je items hebt in de kleur wit, grijs, zwart en eventueel donkerblauw die van echt goede kwaliteit zijn. Liefst zonder opdruk of met een klein logo-tje erop zodat je deze basics met al je andere kleding kan combineren. Je draagt een t-shirt namelijk makkelijk onder je blouse als je dat wilt en uiteraard ben je met een vest erover ook klaar voor de wat kopudere periodes. Een mooie jeans eronder of een leren jasje erop is ook gaaf.

7. Basisgarderobe item voor iedere vrouw: het leren jasje

Het leren jasje heb ik ook al een aantal keren genoemd en valt natuurlijk onder de basiskleding waarmee je ook weer eenvoudig combineert. Je kan jezelf er stoer mee kleden door je jeans eronder aan te trekken en een paar lekkere sneakers, maar je kan een leren jasje ook heel goed op je LBD dragen bijvoorbeeld waardoor je -met sjaaltje- ineens een heel andere uitstraling krijgt. Zelfs zakelijk gezien kan dit een goede optie zijn.

8. De blouse

De blouse staat bij mij weliswaar niet bovenaan, hij hoort wel bij de garderobe tips voor de basiskleding van iedere vrouw vind ik. Je combineert een blouse eenvoudig met je jeans of je coated broek, maar ook met een pantalon natuurlijk. Kies -voor het makkelijk combineren- dan ook weer voor in ieder geval een mooie basiskleur. Ben je zelf heel erg van de blouses? Koop er dan ook een (of meerdere) in een knalkleur! Met een leuk topje eronder ben je dan in een handomdraai de vrouw waar iedereen naar omdraait als je voorbij loopt.

9. Een blazer

De blazer is ook zo’n musthave voor de vrouw in haar basisgarderobe. Ook deze weer het liefst in een makkelijk te combineren tint. Een basisitem is niet voor niets een basisitem toch? Je schaft beter een felgekleurde sjaal aan dan een felgekleurde blazer. Met die sjaal haal je namelijk je hele outfit op, en de blazer valt dusdanig op dat je daarmee eiegen teveel de aandacht trekt.

Welke kleding past bij jou?

Of dat het nu om je basisgarderobe gaat of niet, als vrouw zijnde is het handig om je een beetje te verdiepen in het type figuur dat je hebt. Weet jij welk figuur je hebt, dan weet je in de winkel ook beter waar je voor kan shoppen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de verschillende soorten jurkjes die er zijn, niet ieder type jurkje staat bij iedere vrouw. In de video hieronder legt Jiami je graag uit wat het beste bij je past. Ook de trenchcoat wordt hier weer in genoemd!

1 gedachte over “De basisgarderobe voor een vrouw”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven