Bataviawerf, voor een perfect dag uit, ook met de Pasen!

“Gaan we weer eieren zoeken in de tuin?” Jongste dochter heeft alweer zin in Pasen. Zelf ben ik laat met alle voorbereidingen. Pasen valt ook zo vroeg dit jaar. De paastak skippen we maar, om die nu nog op te tuigen vind ik zonde van mijn tijd. Eigenlijk heb ik wel zin om lekker weg te gaan. In ieder geval eens iets anders te doen dan anders met Pasen en het wordt…. de Bataviawerf!

Bataviawerf

We zijn wel eens in Bataviastad bij Lelystad geweest om te shoppen, en zagen dan de Bataviawerf. Maar moe van het shoppen, zijn we er nog niet aan toegekomen dit te bezoeken. Als ik zie dat er speciale paasactiviteiten zijn, zijn we eruit. Wij gaan eerste paasdag naar de Bataviawerf!

Wat is er te doen?

Van alles!

Kinderen kunnen op avontuur met Piraat Ratje, deelnemen aan een workshop weven, knopen en smeden of zelf een kopje uithakken in de beeldsnijderij. Een paasspeurtocht of schatkistenspeurtocht behoort ook tot de mogelijkheden. Bij de workshop zeekaart lezen kunnen bezoekers hun eigen reis uittekenen van Amsterdam naar Batavia en natuurlijk zullen de kanonnen dit weekend ook bulderen! Op tweede paasdag kan men genieten van een heerlijke paasbrunch en komt de Batavia tot leven door de re-enactmentgroep Leven aan Boord.

Ook bij het naastgelegen Nieuw Land worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een ontwerpwedstrijd, een molenspel en een interessante paasspeurtocht. Speciale aandacht krijgt de tentoonstelling ‘Pompen of Verzuipen’, waar bezoekers van alles te weten komen over het grote verhaal van Nederlanders en het water, door de eeuwen heen. Tijdens het paasweekend is het combinatietarief extra voordelig en is zowel de Bataviawerf als Nieuw Land al voor 14,00 euro (volwassenen) en 7,50 euro (kinderen) te bezoeken.

Wat ga jij doen?

Wij gaan het beleven met pasen bij de Bataviawerf. Vertel eens, wat ga jij doen met Pasen? Lekker thuis (dan hebben we nog een leuke DIY voor je) of er ook op uit?

Winactie Bataviawerf

Ook een keer naar de Bataviawerf maar geen tijd om met de Pasen te gaan? Doe mee aan onze winactie en maak kans op kaarten! Deel ons bericht op Facebook, en geef een reactie. Wie weet kan jij binnenkort piraatje spelen! De winactie duurt tot 31 maart 2016.

16 gedachten over “Bataviawerf, voor een perfect dag uit, ook met de Pasen!”

 1. Avatar foto
  Sjoukje Tijsma

  Alle kanonsschoten……wat een leuke winactie weer,
  Ik deel hem op Facebook even een keer.
  Want met Piraat Ratje op avontuur,
  of even draaien aan het grote stuur
  daar kan mijn kleinste piraat zich wel mee vermaken,
  en voor de meiden knopen, weven en haken.
  En voor ons, ouders, natuurlijk de geschiedenis,
  als dat geen gezinsdagje-uit is.
  Ik waag een gokje, als ik niet win,
  gaan wij met z’n allen het schip niet in.
  Dus ik ga duimen…..toy, toy, toy,
  en wie weet binnenkort “Schip Ahoy!’

 2. Gezellig een dagje uit met de kleindochter.
  Ik waag een kansje.

  Heb helaas om privéredenen geen Facebook, maar hoop dat dat geen probleem is.

 3. Dat klinkt allemaal superleuk! Wij gaan morgen naar oma eieren zoeken en daarna misschien nog wel even naar Bataviawerf!

 4. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Erg leuk voor de kinderen, ik doe graag mee !!!, zou een erg leuke dag uit zijn 🙂
  Groetjes Anneliese

 5. we gaan 1e paasdag naar vrienden, gezellig brunchen en 2e paasdag gaan we sochtends naar de kerk om de doopdruppel van ons dochtertje op te halen en daarna lunchen met de familie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven