Baumzipfelweg Hinterglemm Oostenrijk, een bijzonder dure boomtoppen wandeling

Zoals er dagen zijn dat je helemaal lyrisch bent van je vakantiedag, heb je er ook dagen tussenzitten die een tikkie tegenvallen. De Baumzipfelweg in Oostenrijk was zo’n ervaring die een tikkie tegenviel. Een boomtoppenwandeling van een kleine 45 minuten (had ook echt nog wel wat sneller gekund), die ook nog eens redelijk aan de prijs was, zo vonden wij zelf.

Baumzipfelweg Oostenrijk

Vol goede moed gingen we op pad. We hadden zo’n fantastische wandeling achter de rug naar de Krimml watervallen dat we voor deze dag ook weer goede verwachtingen hadden. Dit keer was het een korte autorit vanuit Viehhofen. Binnen een half uurtje zijn we op lokatie bij Hinterglemm nadat we ook door het mooie Saalbach heen zijn gereden.

De Baumzipfelweg hebben we van ‘horen zeggen’. Hij staat niet in de Salzburgerland Card gids met allerlei leuke uitjes die we voor deze vakantie hebben, maar omdat we gehoord hebben dat het hier erg leuk is gaan we toch even kijken. Een boomtoppen wandeling klinkt hartstikke tof toch?

Parkeren bij de Baumzipfelweg

Het parkeerterrein bij de Baumzipfelweg in Hinterglemm ligt nog een stuk van de ‘place to be’ af. Een wandeling van 30 minuten om precies te zijn. Het is bloedje heet vandaag. Na het (gratis) parkeren gaan we dus in de schaduw eerst eens even uitgebreid insmeren tegen de zon. Was ik hier in het verleden niet zo secuur in, na het schrijven van mijn vorige blog hierover ben ik toch wat consequenter geworden. Ik ben me rot geschrokken van de cijfers over melanoom kanker.

insmeren tegen de zon

Afijn, deze 30 minuten wandeling is natuurlijk heel goed te doen. Ware het niet dat mijn benen nog helemaal in het zuur zitten. Man-o-man…. ik sport écht te weinig, dat is me wel duidelijk geworden. Waarschijnlijk kan ik op dag 2 na de Krimml Watervallen helemaal niet meer op mijn benen staan van de spierpijn, maar dat lezen jullie morgen wel weer!

baumzipfelweg wandeling

We lopen langs prachtige beekjes en de kids worden natuurlijk weer door het water aangetrokken. Als we uiteindelijk bij de Baumzipfelweg aankomen zien we dat we ook met een treintje hadden kunnen gaan. Voor diegene onder jullie die dit toch nog eens willen ervaren… dan weet je dat vast. Je hóeft niet persé te lopen 😉 .

Boomtoppen wandeling Hinterglemm

Aangekomen bij de plek waar we willen starten raken de kinderen helemaal hyper. En ik snap wel waarom. Naast de boomtoppen wandeling die we op de Baumzipfelweg willen gaan doen blijk je hier ook nog te kunnen klimmen! En is er ook nog eens een fantastisch deel in dit park waar enorme springkussens en trampolines staan. Goed, ik denk dat het zwembad wat vanmiddag op het programma staat maar een dagje uitgesteld moet worden, want hier worden onze rouwdouwers wel blij van.

Allereerst gaan we even informeren. Lotte raakt -met bergschoenen aan- nét de 1.30 lijn, wat betekent dat ze in ieder geval mee mag klimmen in het klimbos. Naar blijkt is het wel verplicht dat er een volwassene meegaat, dus Frank offert zich op. Ik heb namelijk een te korte broek aan. Wel eens zo’n klimharnas aangehad met een kort broekje? Nou ik kan je zeggen… dat verdient geen aanbeveling!

Niet in ieder klimbos hoeft trouwens een volwassene mee want toen we afgelopen jaar in Frankrijk zaten gingen de kids alleen. Check dit blog maar met de activiteiten met kinderen tijdens die vakantie.

baumzipfelweg hangbrug

De hangbrug en de boomtoppen

We besluiten om wel eerst de boomtoppen wandeling te doen waar we eigenlijk voor kwamen. Tijdens deze wandeling lopen we over de eerste grote hangbrug heen. Een mooie brug met een leuk uitzicht. Dat mag gezegd worden. Niet spectaculair, maar gewoon leuk.

Van daaruit heb je een mooi uitzicht over de springkussenvallei voordat je echt de boomtoppen in gaat. Op dat moment wordt er ‘dus’ ook besloten dat de springkussens toegevoegd worden aan het wensenlijstje van vandaag. Maar eerst verder tussen de bomen in.baumzipfelweg boomtoppen wandeling

We klimmen omhoog en staan binnen no-time met onze neus tussen de boomtoppen. Leuk. Ook niet spectaculair, maar wel leuk. We vervolgen de tocht en tijdens deze korte wandeling op de Baumzipfelweg tussen de boomtoppen krijgen we nog wat spelletjes voor onze kiezen. De kids kunnen een memory spel spelen, met koeiebellen een muziekje spelen en ook raden welke voetsporen bij welk dier horen. Al snel zijn we door de route heen en is de boomtoppen wandeling op zijn eind.

baumzipfelweg koeienbellen

Zoals gezegd hebben we er ongeveer 45 minuten over gedaan, maar dat komt dan ook omdat we het enigszins ‘gerekt’ hebben. Ik vond de € 9,00 die we per persoon moesten betalen dan ook aardig wat, met name omdat het uitzicht niet echt spectaculair was. Misschien komt het omdat de watervallen zo’n enorme indruk hadden gemaakt, dat zou kunnen. Deze dag kon dat gevoel in ieder geval zeker niet evenaren.

Kosten  voor deze erlebnis per volwassene € 9,00 en voor kinderen tot 16 jaar € 6,00. Parkeren gratis , wel een half uur lopen.

Ben jij al eens bij deze Baumzipfelweg geweest, en zo ja… wat vond jij ervan?

hochseilpark hinterglemm

Het Hochseilpark en het Jump & Slidepark

Het Hochseilpark (klimbos) hebben we even geparkeerd tot de volgende dag. Een unaniem besluit omdat de trampolines het stiekem van het klimmen hebben gewonnen. Daarnaast kan je in het klimbos ongeveer 3 uur vertoeven en aangezien ik niet mee kon klimmen vandaag was dat wel een behoorlijke wachttijd.

Maar van uitstel komt afstel, zo ook in dit geval. Niet omdat we geen zin meer hadden, maar vooral omdat ons bij het informeren naar de tarieven van het Jump & Slidepark een nogal onaangename verrassing te wachten stond.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is toegang tot het Jump & Slidepark € 12,00 voor 2 uur en vanaf 16 jaar € 16,00 per 2 uur. Op zich geen probleem en ook geen prijzen waar wij heel erg van schrikken. Wat wel hoogst irritant is… kinderen van 8 jaar mogen niet alleen dat deel van het park in én je moet voor de volwassenen dan ook betalen! Dit betekent dus dat je € 32,00 EXTRA betaalt voor 2 volwassenen die verder niets doen dan verplicht aanwezig zijn en kijken.

Kosten Hochseilpark: kinderen vanaf 1.30 meter € 20,00 voor een dagkaart (korter kan niet), en vanaf 16 jaar € 30,00

Kosten Jump & Slidepark, voor 2 uur: Kinderen vanaf 8 jaar € 12,00 en vanaf 16 jaar € 16,00

Principieel gemuts?

Dat laatste druist tegen al mijn principes in. Ik ben helemaal niet te beroerd om ergens voor te betalen, maar betalen voor iets waar ik niets ‘aan heb’ dat vind ik zo irritant. Dat voelt als geldklopperij.

Gelukkig begrijpen de kinderen ons standpunt hierin. We besluiten nog wat te drinken in de accommodatie die bij dit geheel hoort en ook die rekening doet ons beseffen dat we hier eigenlijk helemaal niet willen zijn. Bijna € 19,00 rekenen we af voor 4 colaatjes en 1 bordje frietjes.

Nog even de schaapjes aaien en we gaan een beetje teleurgesteld naar huis.

baumzipfelweg loslopende schapen

Eindconclusie van de Baumzipfelweg dag

Al met al hadden we vandaag dus niet zo’n fantastische ervaring. Eén voordeel… ineens bleken we toch nog tijd over te hebben voor het zwembad 😉 . Op naar Käpt’n Hook waar we met onze Salzburgerland Card nog lekker een paar uurtjes kunnen vertoeven en afkoelen. Even ontspannen en de benen laten rusten voordat we de Weisssee gletcher gaan bekijken morgen!

ps… wat dan wel weer leuk was is dat Lotte zich kapot schrok toen een van de koeien die in dit gebied los lopen op haar af kwam. Ze was net bezig met het maken van een foto -behoorlijk dichtbij- toen de koe zich omdraaide en op haar afkwam. Wat was ze ineens vlug 😉 .

Kan jij je vinden in onze redenatie met betrekking tot de kosten van het Jump & Slidepark, of was jij wel meegegaan in deze prijs voor de volwassenen?

TIP:Wij verblijven zelf deze vakantie in Viehhofen, bij Landal Greenparks
Rehrenberg. Een prima locatie met perfecte appartementen en wat ons betreft echt centraal gelegen voor de vele uitstapjes die we willen maken. We hebben maximaal een uur gereden naar de verste locaties waar we geweest zijn, heel goed te doen dus!

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

7 gedachten over “Baumzipfelweg Hinterglemm Oostenrijk, een bijzonder dure boomtoppen wandeling”

  1. Thanks voor het leuke verslag! Over 2 weken toeven we richting Oostenrijk. Deze zetten we dus niet op het lijstje. 🙂

    1. Graag gedaan Sandra, als je nog wat aan je lijstje wilt toevoegen, check dan ook even de verslagen van de Weissee, en de Sigmund Klamm (die komt nog) en vergeet vooral niet de Krimml watervalen die al online staat 😉 Fijne vakantie!

  2. Wij hebben vandaag de wolfsklamm in stans gelopen. Prachtige wandeling en voor € 11,- met zn vieren (!) zeer de moeite waard! Terug niet dezelfde route maar via het grindpad dat was nog behoorlijk pittig voor onze dochters maar ze vonden het erg leuk ook omdat het allemaal niet te lang duurt. Aan het einde fan de klam lekker pootje baden was ook erg leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven