Een gezellige BBQ aan huis met vrienden, wij hebben genoten

Een keukenprinses ben ik nooit echt geweest, en zal ik waarschijnlijk ook niet worden. Ik kook vooral omdat er gegeten moet worden (liefst nog enigszins gezond ook). Ook voor manlief is het niet zijn grootste hobby. Althans, tot de zomer weer aanbreekt. Meneer is namelijk dól op bbq’en. Zoals alle mannen geloof ik – beschikken ze soms over een extra barbecue-gen? Maar wat doe je als je een partij vrienden uitnodigt voor een BBQ aan huis? Je kan zelf gaan organiseren, maar dan sta je nog een hele tijd in de keuken. Je kan ook een BBQ huren, ik zal je vertellen hoe dat ons is bevallen!

bbq aan huis

Een BBQ aan huis voor de liefhebbers

Hoe groot hun hekel aan koken ook is, achter een barbecue verandert iedere man spontaan in een meesterchef. Of dat denken ze in ieder geval. Mij hoor je daar niet over klagen want het scheelt me (zeker op deze manier) ook weer enkele uurtjes aan het aanrecht, net als met de Buffetten Boer trouwens. En toegegeven; vlees vind ik zelf ook het lekkerst als het van een grill komt en buiten kan worden opgegeten. Minder vet, dus ook dat is mooi meegenomen!

bbq aan huis

En dan na de BBQ lekker een aantal uur natafelen bij een vuurtje met alle vrienden terwijl de kids samen spelen en zwemmen. Beter dan dit wordt het niet! Behalve dan als je alle zooi nog moet opruimen! Goed nieuws… als je een BBQ aan huis laat komen van De Barbecue Boer, dan heb je zelfs daar geen last van. Ze komen alle vuile afwas gewoon weer ophalen 😉 .

bbq aan huis geleverd

Al het goede komt van de boer

Wie er achter de BBQ staat, staat bij ons nooit ter discussie (manlief). Wie stad en land af moet voor de boodschappen ook niet (je mag 3x raden). Iedereen die wel eens een barbecue organiseert weet dat het meeste werk niet zit in het grillen van het vlees. En dat het meeste plezier niet zit in het inslaan van de boodschappen… Maar met een barbeque pakket wat je online besteld heb je nu écht alleen de lusten en niet de lasten van een zomerse barbecue. Tenminste, als je zelf genoeg Chardonnay in huis haalt, want de drankjes zijn niet inbegrepen. Maar hé, als ik iets goed kan, dan is dat het laatste wel 😉 .

Naar huis rijden of blijven slapen

De Chardonnay smaakte zelfs zo goed dat vrienden van ons -na een dobbelpartijtje- besloten om toch maar te blijven slapen in plaats van naar huis te rijden 😉 . Wel een geinig idee trouwens… ze hadden een dobbelsteen bij met ‘wie kookt er vandaag’. In plaats van kook moest er alleen even ‘rijdt’ gelezen worden. Beide partners even samen dobbelen en de uitkomst bepaalt wie van de twee naar huis rijdt. Of wie er even gauw wat slaapspullen gaathalen om vervolgens toch ook lekker een glaasje mee te drinken!

bba aan huis, wie kookt

Wat er juist nooit ter discussie staat, is wie al die heerlijkheden gaat opeten. Behalve misschien wie die laatste burger krijgt. Met 10 vrienden en evenzoveel kids telde ons BBQ feest een twintigtal monden die gevoed moesten worden. Kids first dat begrijp je wel, zeker op het tijdstip dat bij ons de BBQ geleverd werd. Ze zouden om 17.00 komen, maar helaas werd het pas 18.05 dat de BBQ aan huis geleverd werd. Toen was er al menig kind wat bijmij aan mijn (spreekwoordelijke) rok hing om te checken wanneer er nu gegeten kon worden.  Dat snap je vast wel. Maar eerlijk is eerlijk, de bijgeleverde gas barbecue was een professioneel apparaat die binnen no-time de eerste hamburgers gaar gegrild had!

gas bbq aan huis

Mag het een onsje meer zijn?

Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Wij kozen voor het luxe BBQ pakket, maar je kan ook gaan voor een basis pakket of vlees en vis barbecue. Er zijn zelfs vegetarische, halal en glutenvrije menu’s! Echt voor ieder wat wils dus, want je kan alle pakketten door elkaar bestellen. De Barbecue Boer brengt alles netjes bij je aan huis. En dan bedoelen we ook echt álles; van een gas barbecue tot serviesgoed. Oh, en heel wat kilo’s vlees en salades, stokbrood en satésaus natuurlijk.bbq aan huis geleverd

bbq aan huis vlees

Zelfs de afwas hoef je niet zelf te doen, want onze nieuwe lievelingsboer neemt alle vuile vaat ook weer mee wanneer hij de BBQ komt ophalen. Salades, stokbroden en sauzen zijn huisgemaakt (ergens op de barbecue boerderij neem ik aan). Het vlees komt niet direct van een boerderij, wel van een goede slager, en dat was te proeven ook. De marinades zijn heerlijk, het vlees echt mals. Al met al een BBQ aan huis die voor herhaling vatbaar is. Wat drinken en een eventueel toetje regel je zelf. Iedereen happy 😉 .

toetje bij de bbq aan huis

De BBQ tip

Wrijf na het grillen van vis je barbecue in met citroen. Dit neutraliseert smaken en geurtjes, waardoor je na de vis gewoon voor een sateetje kan gaan zonder dat die nog naar zalm smaakt. Voor meer adviezen moet je bij De Barbecue Boer wezen, dat is de expert 😉 .

1 gedachte over “Een gezellige BBQ aan huis met vrienden, wij hebben genoten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven