De lekkerste BBQ recepten

BBQ recepten kan je niet alleen gebruiken als je graag in de zomermaanden de BBQ aanzet. Ook in de wintermaanden kan je tegenwoordig héél goed barbecueën. Sinds de komst van de Green Egg en de Kamado (en alle aanverwante merken die in de volksmond ook kamado genoemd worden) is ook met minder weer barbecueën een fantastische bezigheid.

En lekker eten gegarandeerd!

Want altijd hetzelfde eten is ook zowat. Een beetje variatie maakt het allemaal leuker én lekkerder. Daarbij komt ook nog dat er steeds meer mensen minder of geen vlees meer willen eten, dus zal je ook met meer op de proppen moeten komen dan alleen een stukje vlees tijdens de bbq.

Wij helpen je op weg met onze BBQ recepten!

Hieronder vind je de recepten die wij zelf op de BBQ gemaakt hebben en waar we heerlijk van genoten hebben. Ben je op zoek naar lekkere afwisselende recepten dan ben je hier aan het juiste adres. En dus niet alleen voor vlees en vis, want er is veel meer mogelijk op de BBQ.

Lees verder onder de recepten

Vlees op de barbecue

Natuurlijk denken we vooral aan vlees recepten als we aan een BBQ feestje denken. Of gezellig ’s avonds op de camping. Helemaal prima natuurlijk, maar vlees is wel een heel breed begrip en je kunt natuurlijk veel meer doen dan alleen maar wat worstjes braden en een stokje saté.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Cote du Boeuf op de BBQ?

Grotere stukken vlees, die heerlijk gemarineerd zijn, zijn echt om van te watertanden. Lekker langzaam laten garen en slowcooken op de BBQ. Of met de heerlijkste sauzen erbij.

Dan is barbecueën opeens veel meer dan even simpel snel de BBQ aanzetten!

Visgerechten en BBQ recepten

Naast vleesgerechten zal je hier ook visgerechten kunnen vinden. Waar combineer je vis mee en welke vis is lekker op de BBQ?

Vaak verpak je vis op de BBQ in aluminiumfolie, waarbij je ook wat kruiden en dergelijke aan de recepten toe kan voegen. En het grote voordeel van de meeste vis is waarschijnlijk ook nog eens dat ze snel te bereiden zijn.

Lang laten liggen op de BBQ kan vis snel doen uitdrogen, zeker als je hem gaat grillen in een specifieke vis grilltang op hele hete kolen of op een gasbarbecue.

Maar kies je er bijvoorbeeld voor om vis langzaam te laten garen op een kamado dan weet je niet wat je proeft! Een van onze favoriete vis recepten op de BBQ is langzaam gegaarde zalm. Frank houdt er zelf niet van, maar wij vinden het allemaal ontzettend lekker.

Heb je nog geen goede barbecue en wil je een goede barbecue kopen zoals bijvoorbeeld een Kamado Joe, een Green Egg of een Black Basterd? Dan is dat zalm gerecht zeker een aanrader!

En vergeet niet de bbq recepten voor kinderen eens uit te proberen.

Lees verder onder de informatieve blogs

Veilig eten van de BBQ

Vooral bij vlees en vis moet je wel goed opletten dat je het eten veilig bereid zodat ziektekiemen geen kans krijgen. Omdat het toch vaak warm weer is als je BBQ recepten bereidt, moet je even opletten dat je het vlees zo lang mogelijk koel bewaard.

Je legt dus geen grote voorraden buiten al klaar, maar steeds kleine hoeveelheden zodat het snel op is en weer aangevuld kan worden met vlees uit de koelkast!

Natuurlijk zal het vlees gaar moeten zijn, dus zorg dat je barbecue goed heet is en dat het vlees er lang genoeg op gelegen heeft. Het moet ook van binnen immers goed gaar zijn.

Het is het beste als je aparte tangen gebruikt voor het gare en het rauwe vlees. Nog een tip: als je houtskool gebruikt, ga dan pas aan de slag als de vlammen weg zijn. Het vlees zal anders aan de buitenkant verbranden (en van binnen nog rauw zijn), wat ook niet goed voor je is.

Vegetarische BBQ recepten

En geen paniek, want we denken ook aan de vegetariërs onder ons. Natuurlijk gaan we voor jullie op zoek naar de lekkerste BBQ recepten zonder vlees of vis. Heerlijke groentepakketjes, bijvoorbeeld, die je kunt grillen.

En dat ook hierin heel veel mogelijk is, dat weten wij wel zeker. Dus laat je inspireren! Ook lekker trouwens als afwisseling met vlees of vis.

bbq recepten

Sauzen voor op de barbecue

BBQ recepten kunnen ook gaan over lekkere zelfgemaakte sauzen. Sauzen die juist bij een bepaald soort vis, vlees of misschien wel groente lekker is. Of marinades. Laat je maar verrassen en weet je: zelfgemaakt is vaak toch lekkerder en waarschijnlijk ook gezonder.

Salades en andere extra’s

Salades maken we ook gewoon zelf en je vindt het vast lekker om -naast het vlees- wat extra dingen te kunnen eten. Leuke extraatjes, zeg maar.

Salades zijn gewild voedsel tijdens een BBQ en uit meerdere soorten salades kunnen kiezen zal zeker gewaardeerd worden. Omdat er dan wat te kiezen valt of omdat je simpelweg niet alles lust.

Salades kunnen heel simpel zijn en daarmee snel gemaakt. Hou je wel van een uitdaging? Dan kies je toch gewoon voor ingewikkelde recepten bij de BBQ? Wat dacht je bijvoorbeeld van een watermeloensalade met amandelen? Of een aardappelsalade met verrassende ingrediënten?

Heel verschillend en juist die variatie maakt het lekker.

Volledige menu’s

Zelfs van een barbecue kan je een viergangendiner maken als je wilt! Heb je een bijzondere reden om een feest te geven en ben je een echte BBQ fan?

Dan kan je dat prima combineren en je gasten toch een bijzonder diner geven. Dat een BBQ simpel ‘campingvoedsel’ is en de recepten eenvoudig moeten zijn is allang verleden tijd. Zeker met de komst van de Kamado.

Je kunt kiezen voor gerechten die misschien niet allemaal van de grill komen, maar wel prima te combineren zijn met deze warme gerechten. Begin met een heerlijk voorafje, een hoofdgerecht met vlees, vis of groente en allerlei extra’s erbij.

Wat denk je van een heerlijk toetje (zoals op de bbq gegrilde ananas met ijs) en nog koffie met wat lekkers toe?

Of zorg voor 2 kleine rondes vooraf voordat je met het grote werk begint. Ook dit soort recepten kan je hier vinden. Wat dacht je van een gegrilde chocoladesandwich? Of een lekker soepje met gegrilde groente?

En dan de drank nog?

Heb je nog niet genoeg inspiratie en wil je ook nog iets lekkers qua drinken om aan te bieden? Natuurlijk kan dat. Hoewel de BBQ zelf dan niet van pas komt…maar uiteraard is het wel leuk om zelfgemaakt drinken aan te bieden.

Een cranberry cocktail misschien? Of wat dacht je van een lekkere vruchtenbowl? Heerlijk fris, wat prima past bij een zwoel zomerfeest met heerlijke recepten van de BBQ. En nog gezond ook! Wat wil je nu eigenlijk nog meer?

Lang leve de BBQ

Dus kom maar op met die BBQ en die lekkere recepten. Want als je gebruik maakt van verschillende en originele recepten, dan gaat het niet snel vervelen!

Of het nu thuis met je eigen gezinnetje is of dat je groot moet uitpakken bij een tuinfeest voor een huwelijk, of gewoon lekker met je vrienden of op de camping natuurlijk.

Want ook snelle, makkelijke recepten, die je dan misschien liever gebruikt, zijn hier dan natuurlijk gewoon te vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven