Een fantastische beach body, hoe belangrijk is dat nu eigenlijk?

Het eeuwige dilemma van veel mama’s. Nadat je moeder bent geworden is je beach body vaak ver te zoeken en moet je tot uitersten gaan om jezelf weer in vorm te krijgen, maar hoe belangrijk is dat nu eigenlijk?

beach body

Beach body perfect or not?

Mama-borsten

Ik had laatst een topless omg-ben-ik-dat-momentje voor de spiegel. Emma is inmiddels 1. En daar stond ik dan. Van de zwangerschap is eigenlijk niets meer te zien. Mijn lichaam is “gewoon” niet zo strak. Links heb ik echt vele cupmaten groter dan rechts (lees: links Pamela Anderson en rechts een gebruikt theezakje). Dit zal waarschijnlijk komen doordat ik laatste maanden voornamelijk met links ben gaan voeden. Toen ik daar zo voor de spiegel stond had ik wel eventjes een klein momentje heimwee naar m’n oude borsten (en gave uitgeruste gezicht, strakke ronde billen… etcetera.

Op het moment dat ik borstvoeding wilde geven zei iedereen altijd wel dat ik er minder mooie borsten van zou krijgen. Dat vond (en vind) ik echt een onzinnig argument. Het is het beste voor je kind! Als het enigszins gaat, dan doe je dat toch gewoon? Die nieuwe bank blijft ook mooier als je er niet op gaat zitten, maar ik stel voor dat je dat wel gewoon doet: daar is ‘ie namelijk voor 😉 .

Sportschool? Of toch maar lekker samen met de duplo spelen?

Ik was in no-time weer op mijn gewicht van voor de zwangerschap, echt maximaal twee maanden ofzo, maar toch is mijn beach body weg. Mijn gewicht is namelijk net iets anders verdeeld tegenwoordig. Alles was (en is) gewoon een stuk minder strak. Over mijn buik ben ik eigenlijk echt niet ontevreden. Het is allemaal wel iets slapper, vooral het vel. En minder gespierd, maar ik heb ook gewoon minder tijd om te sporten. Waar ik vroeger minstens een uur op een dag en op redelijk hoog niveau sportte, is dat uur een beetje mijn totaalscore per week geworden. We bewegen verder wel veel, maar voor mijn spieren (en ronde billen) die ik zo mooi vind, zou ik toch wel iets meer tijd in de sportschool door moeten gaan brengen. En dat zou betekenen dat ik minder quality time met Emma kan hebben; dus laat maar! Ik denk niet dat het haar iets interesseert hoe strak haar mama is, zolang ik maar gezond ben en blijf, denk je ook niet?

Top-prestatie

Even na mijn heimwee moment lag de drukke vrolijke dreumes zo lief knuffelig rustig bij me te drinken, en toen maakte het me eigenlijk al helemaal niet meer uit. Ook al zijn ze onwijs scheef en hangen ze alsof ik 50+ ben… Mijn borsten zijn nu nog veel waardevoller en mooier dan voor m’n zwangerschap! Wat zeg ik? Mijn hele lichaam is mooier en waardevoller. Ik kan wel op hoog niveau sporten, maar kijk eens wat ik voor een prachtig kind gemaakt heb! Dat is pas écht een topprestatie! Hoezo zou er iemand oog hebben om naar mij te kijken als ik met mijn prachtige vrolijke kind loop ?! Misschien dat hardlopen met de kinderwagen nog iets is, maar daar blijft het dan toch bij.

Bikini ready betekent voor mij dan ook niets meer dan een bikini vinden waar ik enigszins netjes allebei mijn geliefde ongelijke borsten in kwijt kan 😉 . En mocht ik die echt niet kunnen vinden, dan zullen we maar topless moeten!

Wat vind jij? Heb jij er echt moeite mee dat je beach body weg is en ga je aan de bak, of leg jij je er bij neer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven