Relaxen bij Nieuwvliet Bad van Roompot; op en top Beach Resort!

Alleen de naam al zorgt ervoor dat je zin krijgt in je weekendje weg of je vakantie, vind je niet? Beach Resort Nieuwvliet Bad van Roompot. Dat Beach Resort dat doet het hem vind ik ;). En het feit dat het bij het strand ligt. Heerlijk! Wij zijn er afgelopen weekend geweest en ik vertel je in deze review graag hoe we het ervaren hebben.

Los van het feit dat Beach Resort al heel aantrekkelijk klinkt waren wij eigenlijk ook best wel toe aan een weekendje ontspanning, dus Nieuwvliet Bad van Roompot kwam als geroepen. Na al het klussen in huis en een aantal vakanties die we hebben moeten annuleren vanwege (tja, je weet wel), was het ontzettend fijn om weer eens een weekendje weg te zijn. Even helemaal niets, behalve elkaar. Of nou ja, deels dan. Want een kwart van ons gezin was niet mee. Voor het eerst in ons leven hebben we puberzoon thuisgelaten en zijn we een weekendje naar Roompot geweest zonder hem. Best spannend kan ik je zeggen!

Beach Resort Nieuwvliet Bad Roompot; een heerlijk weekendje weg (of vakantie)! Review van ons verblijf

Het feit dat we niet met zijn allen zijn gegaan was wel even wennen. Om ons weekendje Roompot toch wat leuker te maken voor Lotte hebben we een vriendinnetje meegenomen naar het Beach Resort Nieuwvliet Bad. Heel gezellig en voor herhaling vatbaar! Dan weet je dat vast 😉 , vriendinnen zijn een uitstekend alternatief als een deel van het gezin besluit niet meer mee te gaan! De afgelopen jaren zijn we overigens regelmatig in een huisje van Landal geweest wat ons altijd ontzettend goed is bevallen. We zijn dan ook heel benieuwd of Roompot net zo fijn is en of Nieuwvliet Bad ons kan verrassen, dat lees je dan ook hieronder in onze review.

Meer informatie over dit Roompot Park vind je ook hier

Beach Resort Nieuwvlliet Bad Roompot huisje

Beach Resort huisje in de duinen in Nieuwvliet Bad

Van vrijdag tot en met maandagochtend hebben we toegang tot het huisje in de duinen van Beach Resort Nieuwvliet Bad, maar helaas moeten we op zondag al weer naar huis. Toch hebben we prima kunnen relaxen dit weekend. De weersvoorspellingen waren niet heel tof. Maar zoals wel vaker hebben we de ervaring dat daar aan zee lang niet altijd wat van klopt. Met andere woorden: we hebben best wel wat regen gehad, maar ook heel veel zon en die kwam precies op de momenten dat wij buiten waren. Helemaal goed dus.

We zijn een beetje aan de late kant op vrijdagavond. Voor ons niet zo gek, want Lotte is pas laat uit van school. En dan is het ook nog eens dik 2 uur rijden vanuit Schijndel én moest er nog gegeten worden onderweg. Zo rond 18.30 kreeg ik dan ook een telefoontje van Roompot Beach Resort Nieuwvliet Bad. Even een geïnteresseerde vraag of we al onderweg waren en of we de toegangscode tot het huisje bij ons hadden. De receptie gaat namelijk s’avonds om 20.00 dicht.

Beach Resort huisje in Nieuwvliet Bad van Roompot in het donker

Een code om je huisje in te kunnen

Nu gaf onze navigatie aan dat we om 19.59 daar zouden zijn, maar eigenlijk heb je de receptie helemaal niet nodig om in te checken. En persoonlijk vind ik dat een groot voordeel. Niet dat ik mensenschuw ben hoor, maar als alles geregeld is, waarom zou je dan moeten inchecken? Bij Roompot hebben ze een hele handige andere oplossing. Ruim voordat je je weekendje weg of je vakantie gaat beleven krijg je namelijk per mail een toegangscode voor je huisje toegestuurd. Hiermee kan je zo je huisje binnen én hoef je dus helemaal niet meer in te checken bij de receptie. Super easy!

Je hebt dan ook geen sleutel nodig om je huisje binnen te kunnen. Ook tijdens je verblijf niet. Zolang je die toegangscode onthoudt zit je helemaal goed.

Je rijdt overigens ook zo het terrein van Nieuwvliet Bad op, er zijn geen slagbomen waar je doorheen moet en we komen dan ook zonder probelem bij ons Beach Resort aan. Daarnaast zijn er meer dan voldoende parkeerplekken, ze weten bij Roompot dus prima hoe ze je vakantie goed moeten laten beginnen.

In deze huisjes van Roompot kan je ook contactloos terecht, net zoals in ons huisje

Bij binnenkomst lekker warm in ons Roompot huisje

Het is een genot om je huisje binnen te komen. Zeker op een winderige koude dag, als ze ervoor zorgen dat de vloerverwarming lekker op temperatuur is. Het voelt als een warm bad en een heel hartelijk welkom om op deze manier ons Beach Resort huisje in Nieuwvliet Bad te ontdekken. De meiden weten dan ook niet hoe snel ze hun schoenen uit moeten schoppen om de boel te verkennen. Zoals altijd worden gelijk alle deuren open gegooid om te kijken hoe het huisje eruit ziet en waar ZIJ willen slapen. Herken je dat? Ook hier in Nieuwvliet Bad moeten wij maar weer afwachten welke slaapkamer van het Beach Resort wij toebedeelt krijgen, haha.

Beach Resort Niewuvliet Bad strand huisje slaapkamer boven

Maar we hebben mazzel. De slaapkamer in de nok van het huisje is super cosy en echt wat voor die meiden. Met een rond raam in de nok en twee aparte bedden zijn ze al snel overstag. Dit wordt hun kamer! Kunnen wij gelukkig in de ouderslaapkamer onze tassen neergooien en hoeven we niet met bedden te sjouwen om toch naast elkaar te kunnen liggen.

Alles aanwezig wat je in een Beach Resort huisje kan verwachten

We hebben tijdens ons verblijf nergens op mis gegrepen. De kurk van mijn fles wijn heb ik gewoon met een kurkentrekker van Roompot kunnen verwijderen. Ergens is dat voor mij een maatstaf voor de keukeninrichting 😉 . Als er een kurkentrekker in het huisje aanwezig is, dan is het oké.

Maar los van de kurkentrekker is de inventaris gewoon compleet. Het is super prettig dat de handdoeken klaar liggen en dat er ook in de keuken zo’n Landal doosje ligt. Ik noem het even een Landal doosje, omdat ik het daarvan ken, maar misschien heeft Roompot dit ook altijd al gehad hoor. Zo’n doosje met vuilniszak, vaatdoekjes, afwasborstel, 3 vaatwastabletten en afwasmiddel. Samen met de theedoeken en de keukenhanddoek maakt dat de boel compleet. En persoonlijk vind ik het super fijn dat ik er niet aan hoef te denken om dit allemaal mee te nemen maar dat het gewoon bij de standaard inventaris van ons verblijf op het Beach Resort Nieuwvliet Bad hoort.

Het is een manier van zorgeloos op vakantie gaan. Alleen je kleren mee, wat spelletjes om te spelen, zoals Azul en Bankroet en toiletspullen en je bent klaar om te gaan.

Bank Beach Resort huisje Nieuwvliet Bad
Nok huisje Beach Resort Nieuwvliet Bad

Interieur van Roompot Beach Resort huisje in Nieuwvliet Bad

Het interieur oogt fris, naturel en modern met vleugje strand om het zo maar te noemen. Het Beach Resort huisje van Roompot ziet er niet alleen van buiten uit als een strand huisje, maar ook van binnen voelt het een beetje zo aan. We voelen ons er direct thuis.

Na twee dagen in de avond op de bank hangen blijkt wel dat de bank een beetje te klein is voor Frank en mij 😉 . Wij zijn nogal van het onderuit hangen op de bank en dat gaat niet heel lekker op deze bank. Op het moment dat ik er een stoel bij zet om mijn benen op te leggen is het al wat fijner, maar dan nog is de rugleuning van de bank vrij recht. Afijn, smaken verschillen natuurlijk, want ik ken genoeg mensen die juist graag rechtop zitten op de bank. In de andere huisjes die wat groter zijn heb je bijvoorbeeld een hoekbank staan waardoor je veel meer ruimte hebt om een beetje te hangen.

In het zonnetje ziet het er allemaal wel heel cosy uit, vind je niet? Er zitten overigens geen overgordijnen in het huisje, maar ik heb niet het idee dat je heel erg in de kijk zit. Zeker niet omdat de huisjes zo staan opgesteld dat je niet bij elkaar binnen kan kijken.

Wil je ook een heerlijk weekendje weg boeken bij Roompot?

Nieuwvliet Bad Roompot

Speelgelegenheden voor kinderen op Roompot Beach Resort Nieuwvliet Bad

Nu hebben wij geen kleine kinderen meer, maar van wat ik gezien heb is er aardig wat vermaak voor de kinderen. Op de bovenste foto zie je een van de buitenspeeltuintjes die tussen de huizen in staan. Altijd handig om je peuter even uit te laten razen, en fijn ook dat er een hekje omheen zit en je ze niet zomaar kwijt bent.

Indoor speeltuin Nieuwvliet Bad Roompot
Hangout voor jeugd op Beach Resort Nieuwvliet Bad van Roompot

Binnen is een grote indoor speeltuin waar kleinere kinderen hun hart op kunnen halen. En op gezette momenten is er ook een miniclub voor de kids. Voor de wat oudere kinderen is er een indoor hangout zoals ze dat noemen. En die ziet er gaaf uit, vind je niet? Het is dat wij er maar zo kort waren, ik weet zeker dat de meiden hier anders graag zouden chillen.

Zwembad Nieuwvliet Bad, Beach Resort Roompot
Midgetgolf op Beach Resort Nieuwvliet Bad van Roompot

Zwembad en midgetgolfbaan

In het zwembad hebben Lotte en haar vriendin zich met gemak een paar uur vermaakt. Ondanks dat het zwembad niet mega groot is voor een stel pubers zijn de glijbanen fantastisch! Voor kleindere kinderen is het zwembad ook heerlijk. Er is een apart kleuter en peuterbad waardoor je de kleintjes goed in de gaten kan houden. Vanuit het ‘centrum’ van Beach Resort Nieuwvliet Bad kan je een oogje houden op het zwembad als je dat wil. Voor ons niet meer van toepassing, dus wij hebben een heerlijk bakkie gedaan in het restaurant van Nieuwvliet Bad bij het haardvuur. De midgetgolfbaan hebben we overigens niet uitgeprobeerd vanwege de regen.

Restaurant Nieuwvliet Bad Beach Resort Roompot
De inrichting van het centrum van het Beach Resort Nieuwvliet Bad van Roompot is ontworpen door Natasja van Herpen

Boodschappen doen op Roompot tijdens je vakantie of weekendje weg

Je kan natuurlijk alles zelf meenemen, maar daar zijn wij niet zo van. Of eigenlijk moet ik zeggen… onze voorbereiding is nu eenmaal niet zo goed als we op vakantie gaan. Ik ben altijd tot de laatste minuut voor vertrek aan het werk. Of ik doe nog even gauw een wasje of stofzuig nog snel de woonkamer zodat we in een schoon huis weer thuis komen. Maar vanalles bij elkaar zoeken voor ons weekendje weg daar ben ik niet zo van. Ik gris de kaas en de yoghurt uit de koelkast, en uiteraard een fels wijn uit mijn wijnpaal. En off we go.

Wij moeten dus altijd nog wat boodschappen doen als we ter plekke zijn, zo ook op het Roompot Beach Resort in Nieuwvliet Bad. Gelukkig ben ik gezegd met een man die het heerlijk vind om in de ochtend verse broodjes te halen, dus daar heb ik geen omkijken naar. In de middag heb ik zelf nog wel even gespiekt in de ‘lokale supermarkt van Roompot. Wat mooi!

Supermarkt Beach Resort Nieuwvliet Bad

Ben jij daar zelf niet zo van en neem je liever alles mee? Er zit een combi magnetron in het huisje, dus je kan alle kanten op.

Huisdieren op Beach Resort Nieuwvliet Bad van Roompot

Niet in alle huisjes kunnen huisdieren mee, maar in een aantal wel. En wij hebben bij het boeken ervoor gekozen om Ca$h een keertje mee te nemen op vakantie. Normaal gesproken laten we hem meestal thuis. Maar als we in het najaar richting het strand gaan vind ik toch echt dat hij lekker mee mag. We kunnen dus niet al te lang uitslapen, maar dat is toch zonde van het weekend, dus helemaal prima!

In ons huisje waren overigens géén extra voorzieningen voor de hond. Nu hoeft dat ook niet, want we hebben zelf zijn mand, bak en eten mee. Maar het is in ieder geval goed om even te weten als je je hond meeneemt. Toch?

In deze huisjes is je huisdier welkom

Strand Nieuwvliet Bad Zeeland
Strand bij Nieuwvliet Bad, het Beach Resort van Roompot
Strand eb en vloed bij Nieuwvliet Bad Beach Resort van Roompot
Kooikerhondje op het strand bij Zeeland

Het strand van Nieuwvliet Bad

Ben jij een natuurliefhebber? Dan zit je hier écht op de juiste plek. Wij hebben genoten van de wandelingen naar en op het strand. Vanuit ons huisje is het een kleine 10 minuten lopen voordat we op het strand zijn. We duiken zó de brug op over de weg heen, de Verdronken Zwarte Polder in. En dan is het maar een klein stukje lopen tot aan het strand. Het natuurgebied de van de Zwarte Polder grenst direct aan het strand, en zorgt tegelijkertijd voor prachtige plaatjes, vind je niet? Je kan overigens ook door het natuurgebied zelf wandelen.

Natuurgebied zwarte polder in Zeeland
De verdronken zwarte polder bij Nieuwvliet Bad
Zwarte polder natuurgebied bij Nieuwvliet Bad
natuurgebied de verdronken zwarte Polder bij Beach Resort Nieuwvliet Bad van Roompot

Op het strand heb je twee strandtenten waar je terecht kan. De Strandganger is de eerste strandtent die je tegenkomt. Deze was overigens wegens vakantie dicht toen wij daar waren. Ietsje verder zit de Boekanier, een gezellige tent met dito personeel waar je uitstekend voor een hapje en een drankje terecht kunt.

Een paar dingetjes die nog wel wat verbeterd kunnen worden

Natuurlijk zijn er altijd wel wat dingen die misschien net ietsje beter kunnen. Het zijn overigens géén showstoppers, verre van, maar ik wil ze toch even benoemen in deze review:

  • De Beach Resort huisjes van Nieuwvliet Bad kan je dus binnen met een toegangscode. Dat werkt hartstikke goed, alleen in het donker is het paneel niet goed zichtbaar. Er brandt wel een klein lampje, maar dat geeft niet genoeg licht om het paneel te verlichten. Je kan dus niet zien waar de cijfers zitten voor je code. Wij hebben even met onze telefoon bij geschenen en dat gaat prima. Maar als je je telefoon niet bij je hebt wordt het een uitdaging.
  • Bij het verlaten van de woning wordt gevraagd om de vaatwasser leeg achter te laten. Dat vind ik persoonlijk een beetje jammer. Niets zo handig voor de vakantiegangers om op het laatst juist de vaatwasser te draaien. Anders moet je altijd een deel van de afwas met de hand doen. Het zou van een nóg betere service getuigen als je de laatste vaat gewoon in een draaiende vaatwasser achter kan laten zodat ze die kunnen uitruimen bij het poetsen van het huisje.

Maar misschien ben ik ook wel een beetje verwend 😉

Alle huisjes die nu in de aanbieding zijn vind je hier

Review Beach Resort Nieuwvliet Bad van Roompot

Wij hebben een heerlijk weekend gehad bij Roompot in Nieuwvliet Bad, het Beach Resort heeft alles wat je nodig hebt om even tijd voor elkaar te maken en te relaxen. We hebben genoten en de omgeving is werkelijk prachtig! Ook de meiden hebben zich uitstekend vermaakt, waaruit ik wel durf op te maken dat dit park voor kinderen van alle leeftijden geschikt is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven