Beauty tips 40 plus: de fijnste anti-aging tips om te blijven stralen op een rijtje

Vorige week heb ik wat beautytips gegeven voor de 30+ vrouw. Omdat 40 het nieuwe 30 schijnt te zijn en ook wel gezegd wordt dat het leven begint bij 40, zet ik wat beautytips op een rij voor de Fabulous Forty onder de lezeressen van Mamsatwork. Rond je 40ste kan je huid door afname van het vrouwelijke hormoon en stijging van het mannelijk hormoon, ineens iets sneller gaan verouderen. Je merkt dan ineens dat de lijntjes wat dieper worden en je hals- en kaaklijn minder strak wordt. En daarom dit keer: Beauty tips 40 plus 🙂 .

Lees ook: Heb jij een zuurstofarme huid? Gebruik deze anti-rimpel crème

Beauty tips 40 plus

De beautytips 40 plus verschillen echt wel met de tips die ik gaf voor dames in de 30. Hoe ouder je wordt, hoe meer je huid uitrekt. Tijd dus om je huid te verstevigen! De belangrijkste anti-aging beauty tips 40 plus op een rij. 

6 tips voor de drukke 40+ vrouw

Gebruik eens (wat vaker) een anti-aging serum. Een serum bevat 5x meer werkstoffen dan een gewone crème. En het geeft je huid echt even een vitaminen en mineralen boost, waardoor ze er direct beter en strakker uitziet! Breng na je reiniging eerst het serum aan en daarna je dag-/nachtcrème.

Tip: investeer in goede producten, laat je hierbij goed voorlichten door een goede schoonheidsspecialiste.

Weg met die dode huidcellen

Doe 2x per week een AHA/BHA peeling en verwen je huid daarna met een verstevigend masker. Dode huidcellen blokkeren een goede opname van de werkstoffen uit je producten, als je deze dus eerst verwijdert kunnen deze bouwstoffen dieper in je huid hun werk doen. Met een snel zichtbaar resultaat.

Bescherm je beter tegen de zon

Begin je dag met een zonnefactor (min. spf 15, liever spf30), bij voorkeur al een dagcrème met spf! Zo kun je ‘m niet vergeten. Niks is schadelijker voor je huid dan UV stralen. Deze beschadigen je huid op celniveau, waardoor je huid sneller veroudert en je ontsierende pigmentvlekjes en ouderdomsvlekjes krijgt. 

De beste anti-rimpel crème is zonnebrandcrème! 

Smeren, smeren en nog eens smeren

Je huid zal sneller droog en trekkerig aanvoelen, gebruik dus een iets rijkere dag- en nachtcrème. Zo voorkom je dat je huid teveel vocht verdampt wat droogtelijntjes in de hand werkt.

Besteed ook extra aandacht aan je hals en decolleté, dit zijn tere gedeelten van je huid en kunnen wel wat extra zorg en aandacht gebruiken. Veel merken hebben speciale verstevigende hals crèmes in hun assortiment. Bijv. Lees meer over huidverjonging door beautyfood!

Beautyfood

Wel eens gehoord van beautyfood? Het is echt waar dat je met voeding van binnenuit je huid kunt verbeteren. Vermijd vooral (snelle)suikers en teveel koolhydraten en vergrijp je aan verse groentes, (gedroogd) fruit, ongezouten noten, extra pure chocola, biologische rode wijn.

Kortom; het leven is nog steeds leuk en lekker! En wat een tomeloze energie krijg je van deze voeding 🙂

Het leven van een werkende moeder is soms best pittig met al dat geren, gevlieg en geregel, maar met deze tips zie je er al gauw 5 jaar jonger uit! Een groter compliment kun je niet krijgen toch?!

Lees ook: Eindelijk van die overhangende oogleden af dankzij een bovenooglidcorrectie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven