Beautyblog: Hoe help je een puber met huidverzorging en make-up ?

Voor je puber is het veranderen van de huid tijdens die hormonenstorm niet fijn. Het is al een onzekere tijd en dan zijn puistjes en mee-eters wel het laatste waar je op zit te wachten.

In mijn behandelstoel zie ik vaak veel vuil en schilfertjes  op de huid liggen, duidelijk ontbreekt het aan goede reiniging en juist dan gaat bij een verhoogde talg productie de huid flink verstoppen.
Doordat het vaak vooral een tijdelijk en hormonaal probleem is moet de huid met zachte producten gereinigd worden, veel producten voor de jonge huid zijn te agressief en drogen de huid nog meer uit, waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Een melk, lotion zijn dan de beste oplossing en vooral een scrub of peeling mag niet vergeten worden, het liefste 2 maal per week  (mits dit goed gebruikt wordt natuurlijk maar daarover lees je alles in de 1e en 2e beauty blog).

De celdeling is namelijk veel sneller bij jonge mensen en dus zijn er meer dode huidcellen die de boel verstoppen. Bedenk daarbij dat er al flink gepoederd en gesmeerd wordt met make-up, liefste zo goedkoop mogelijk en dan lekker met de heel handel zo je bed in… het zou een wonder zijn als je huid daar mooi onder bleef!

Natuurlijk bespreken de kids alles met elkaar en je moet voor de lol eens op forums kijken wat ze elkaar adviseren om te gebruiken (als leken onder elkaar). Ik ben zelfs een uitspraak tegen gekomen waar de ene tegen de ander zegt, joh je moet gewoon Ritalin halen bij de apotheek. Ritalin is een medicijn tegen ADHD… De ander zegt je moet Roaccutane gebruiken. Een super heftig medicijn met enorme bijwerkingen, wat alleen gebruikt wordt in extreme gevallen.
Dus er wordt nogal wat ‘geadviseerd’ onder elkaar.

Dan het thema make-up. Als moeder van 4 kinderen waarvan de oudste twee meiden 13 en 15 zijn, loop ik me soms te ergeren aan de hoeveelheid mascara die ze op hun wimpers aanbrengen.

Herken je dat?

Gelukkig heeft mijn oudste dochter onder mijn invloed nu goed begrepen dat minder meer is en dat niet alleen het aanbrengen van make-up maar vooral ook het verwijderen ervan erg belangrijk is.
Bij mijn jongste gaat het op en af. Met haar mooie, lichte huid en poppengezichtje brengt ze sosm dikke, zwarte mascara aan en probeer ik haar met een mooi bruine mascara te laten zien hoeveel mooier dat staat. Maar ja, vaak nemen ze meer van vreemden aan…

Mooi hè…?

Het is zoals bij alles bij het opvoeden, monkey see monkey do.  Maar als je zelf niet precies weet hoe het moet, hoe leer je het dan je puber? En misschien heb je wel hetzelfde probleem als ik, als je als ouder wat zegt wordt daar niet graag naar geluisterd. Wellicht heb ik een oplossing, die ook nog eens heel leuk is om te doen. Om zowel pubers als ouders te helpen is het mogelijk om een workshop huidverzorging te doen waarbij mama zelf ook mag mee doen als ze wil.

Alle basis dingen die je moet weten omtrent die verzorging leer je, inclusief het bekijken van je huid en het bepalen van je huidtype. Iedereen krijgt een mooi Beauty Paspoort waar alles op vermeld staat wat betreft je huidtype en wat deze nodig heeft. Achterop staat hoe je je huid verzorgen moet en ook in welke volgorde èn hoe je de producten gebruikt. De tafel is mooi gedekt met spiegels, bakjes, handdoekjes en haarbanden en natuurlijk met de producten. En dan gaat iedereen aan de gang en geeft zichzelf een complete behandeling. Dat is leuk om te doen en ook nog eens heel leerzaam.

Ik zelf doe dit in de regio Eindhoven maar er zijn veel collega’s die ik ken die dat in andere delen van Nederland doen dus mocht je daar interesse voor hebben dan kun je me daarvoor een mailtje sturen.

Natuurlijk is er ook een workshop make-up. Daar begint de workshop hetzelfde, met een huidanalyse en paspoort maar dan een verkorte versie zonder peeling en masker. Stap voor stap leert je puber hoe ze zich het mooiste opmaakt. Dit leent zich ook prima voor een origineel verjaardagsfeest! Op mijn website lees je meer over dit onderwerp.

Meer lezen op het Beauty Blog van Karen Rietbergen? Klik dan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven