Beautyblog: Prachtige ogen door Karen Rietbergen

Wanneer je je wilt opmaken kies je voor een accent op je lippen of op je ogen. Zou je namelijk zowel je lippen als je ogen opvallend maken dan wordt het te veel van het goede. Bij de meeste mensen is het accent op de ogen het mooist. Ten slotte kijk je anderen in de ogen en zijn ze de spiegel van je ziel. Oogschaduw aanbrengen is wel iets wat je met enige kennis moet doen, doe je het verkeerd dan wordt je helaas niet mooier van. Ik hoop dat ik je met wat tips verder kan helpen.

Wenkbrauwen

Het begint met je wenkbrauwen, want al is je oogschaduw nog zo vakkundig aangebracht, het valt allemaal in het water als je wenkbrauwen niet goed gevormd zijn! De uitdrukking van je gezicht is anders, vaak vermoeid of treurig als je te volle wenkbrauwen hebt. Dus check die eerst. Zijn ze niet naar wens dan laat je die het beste vakkundig epileren, daarna is het een kwestie van regelmatig zelf bijhouden om de vorm mooi te houden. Vind je dat lastig, maak dan de haartjes die je wilt verwijderen wit met een wit kohl potlood aan weerskanten en trek alleen die haartjes eruit, dan kun je ook niet gaande weg te veel weg halen.

Oogschaduw

Het woord zegt het al, oogschaduw. Sommigen doen 1 kleur oogschaduw op die leuk bij de kleding past, maar goede oogmake-up bestaat uit minstens 2 contrasterende kleuren zodat je schaduw kunt creëren. Dat doe je zodat je de ogen kunt vormen, kunt laten spreken.
In de winkels zie vaak doosjes met kleuren die erg mooi staan bij elkaar maar die te dicht bij elkaar staan van kleur, het contrast is te klein. Deze zijn dan niet zo geschikt. Het liefste neem je een donkere, vrij natuurlijke kleur zoals bruin of grijs die vooral mat is. Daarbij een kleur die licht is en glanst. Het mooiste zou zijn als je dan ook nog een 3e kleur hebt die wat opvallender is en ook wat glans heeft. Hoe ga je te werk?

Allereerst de arcadeboog. Kijk eens recht vooruit in de spiegel, je ziet dan het bewegend ooglid wat op je oogbol ligt. Net daarboven is een plooi. Mocht je huid verslapt zijn, duw de huid wat omhoog zodat je ziet waar overgang van de huid op je oogbol ( dus die er helemaal op ligt) naar het bovenste deel van je ooglid overgaat. Daar is een natuurlijke schaduw. Dat is de arcade boog die je donker moet maken ( zie foto ) dat doe je dus met de donkere, matte kleur. Donkere kleuren dringen de huid optisch terug, lichte kleuren halen juist naar voren. Hetzelfde geld voor mat, dat dringt terug en glans haalt naar voren. Belangrijk is dus dat je contrast vormt.

Om de ogen een meer open en wakkere blik te geven krijg je contrast opbouw als volgt van boven naar beneden:

  • De wenkbrauw ( donker )
  • High light direct onder de wenkbrauw ( de lichtste en glanzende oogschaduw )
  • De arcadeboog die donker is gemaakt.
  • De lichtere accent oogschaduw (deze komt op het bewegende deel en werk je vanaf het midden naar de arcade boog uit)
  • Oogpotlood en mascara.

Zoals je op de foto kunt zien heeft het model mooie wenkbrauwen. Zouden deze nu heel vol zijn dan heb je geen plek genoeg tussen de arcade boog en de wenkbrauw voor de high light en zullen je ogen optisch kleiner en vermoeid lijken. De ruimte tussen de wenkbrauw en je arcade boog moet ongeveer een centimeter zijn. Zeker als je last hebt van hangende oogleden dan is dat heel belangrijk. Juist de huid die ‘teveel’ is moet je donkerder maken ( optisch terug dringen )

Van licht naar donker

De oogschaduw moet van het binnenste van je oog naar de buiten hoeken van licht naar donker worden uitgewerkt. En van binnen smal naar buiten breder.
Wanneer je begint met natuurlijke kleuren als bruin of grijs, kun je niet snel mis gaan. Bij groen en paars valt een foutje veel sneller op. Belangrijk is ook dat iedere stap die je zet om je ogen mooi op te maken je precies zo op het ander oog doet.

Dus niet eerst 1 oog helemaal mooi maken en dan het andere proberen te kopiëren, dat gaat je nooit lukken. Dat de oogschaduw synchroon is maakt het uiteindelijk ook het mooist. Mensen worden namelijk vooral mooi gevonden doordat hun gezichten synchroon zijn ( onbewust wordt dat als een signaal opgevangen dat je gezond bent )

Oefen bij daglicht en kijk recht vooruit in de spiegel zodat je geen valse schaduwen hebt. Vervagen van de oogschaduw met ronde bewegingen maakt je oogschaduw ook natuurlijker.

Volgende week ga ik er nog wat dieper op in, ook qua kleur gebruik. Tot dan!

Meer lezen op het Beauty Blog? Klik dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven