Beautyblog vraag: Huismerkproducten of dure producten?

Naar aanleiding van het artikel over het reinigen van de huid stelde Gaia ons een hele goede vraag. Natuurlijk heeft Karen zich gebogen over deze vraag en naar eer en geweten deze vraag beantwoord.

Maakt het eigenlijk nog veel uit of je huismerkproducten of hele dure gebruikt?

Een hele goede vraag!

Duur of goedkoop wordt mede bepaald door de vorm van marketing van het product. Het maken van reclame kost veel geld en dat betaal je als consument. Dus een hoge prijs betalen wil niet altijd een garantie zijn voor een goed product.

Maar hoe weet je dan of jouw producten goed zijn? Je ontkomt er niet aan om jezelf een beetje op de hoogte te brengen van verschillende ingrediënten die je liever wel of juist liever niet in je product wilt zien.

Hier wat handvaten:

Liever niet:

 • Minerale oliën ( ook wel benoemd als mineral oil, paraffinum liquidum, vaseline, petrolatum, etc. ) Dit zijn aardolie ingrediënten oftewel petro-chemicaliën en worden gemaakt van afvalstoffen van de olie- en benzine-industrie. Ze sluiten de huid af. Je ziet het helaas in veel producten, duur en goedkoop. Je merkt vaak dat het product niet goed intrekt, of dat je huid erg droog wordt als je stopt met het product. Het heeft een verslavend effect.
 • Conserveringsmiddelen als parabenen etc. Sommige producten staan er werkelijk bol van. Parabenen doden iedere bacterie, goed of slecht. Deze komen ook in je lichaam via de huid. Natuurlijke producten van bijvoorbeeld Hildegard Braukmann zijn vrij van deze stoffen en toch heel betaalbaar, omdat ze geen reclame maken.
 • Parfum, vooral mensen met een gevoelige huid kunnen slecht reageren op deze synthetische toevoegingen.

Op de site www.heelnatuurlijk.nl kun je bij deze stoffen kijken waarom deze ingrediënten zo slecht zijn voor je huid. Erg interessant.

Ikzelf ben van mening dat de natuur ons zoveel goeds geeft en met goede  technologie en natuurlijke ingrediënten creëer je effectieve producten. Wat je wel graag wilt hebben in je producten:

 • Glycerine
 • Aloë Vera
 • Ginseng
 • Panthenol (pro vit B5)
 • Vit A, C en F
 • Tocopherol (Vitamine E)
 • Natuurlijke olieën gewonnen uit amandelen, zonnebloemen, abrikozen etc.

Ook voor deze lijst kijk je op www.heelnatuurlijk.nl

Succes!

1 gedachte over “Beautyblog vraag: Huismerkproducten of dure producten?”

 1. Hé wat leuk, zo’n uitgebreid antwoord! Ik ben bijna toe aan nieuwe producten, dus weet nu beter waar ik bij aanschaf op moet letten 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven